بانکهای روسی در حال کاهش سهم دلار در تراکنشها
بانک های روسی در حال پایین آوردن سهم دلار آمریکا در تراکنشهای خود هستند تا هرچه بیشتر در جهت دلار زدایی گام بردارند.
به گزارش ایلنا و به نقل از راشاتودی، بانک وی تی بی روسیه که به عنوان یکی از بزرگترین بانکهای این کشور محسوب میشود در حال کاهش سهم دلار آمریکا در تراکنشهای خود در داخل روسیه است.
این در حالی است که سایر بانکهای دیگر روسی هم به دنبال انتخاب روبل به جای دلار در تراکنش های خود هستند.
در همین حال «آندری کاستین» رییس بانک وی تی بی در دیدار خود با ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه گفت: مطلب جالبی وجود دارد که میخواهم آن را برجسته کنم.
از ابتدای سال جاری میلادی به نظر می رسد که مردم علاقه کمتری به انجام سپرده گذاری یا گرفتن وام به دلار پیدا کردهاند. این مطلب را می توان در سپرده گذاریها و گرفتن وام به روبل در مقایسه با دلار متوجه شد.
وی تصریح کرد معتقد هستم این گام مهمی برای رفتن به سمت دلار زدایی در بخش فاینانس روسیه است. به گفته کاستین، کارشناسان بانک «وی تی بی» بسته پیشنهادی را طراحی کرده اند که در راستای ارتقاء جایگاه روبل در تسویه حساب های بین المللی است.
مدیر بانک وی تی بی روسیه گفت: فکر می کنم که نیاز به ایجاد ابزارهای مالی خودمان داریم. این موضوع به عنوان یک سپر حفاظتی اضافی برای بخش مالی روسیه در برابر شوکهای خارجی عمل میکند و انگیزه جدیدی را به توسعه و پیشرفت بخش مالی می دهد.
به گفته کاستین، ابزارهای مالی شامل اوراق یورو، سهام و دیگر مشتقاتی هستند که در حال حاضر فقط در غرب استفاده می شوند.
بر پایه این گزارش، به دنبال اعمال تحریم های آمریکا بر روی مسکو، روسیه به دنبال راه های کاهش وابستگی خود به دلار است و در ماه می سال جاری میلادی هم ولادیمیر پوتین گفته بود از آنجایی که آمریکا اقدام به وضع تحریم های یکجانبه و نقض قوانین تجارت جهانی میکند، روسیه دیگر نمیتواند به سیستم مالی وابسته به دلار اعتماد کند؛ ضمن اینکه انحصاری بودن دلار برای اقتصاد جهانی ناامن و خطرناک است.