خبرگزاری کار ایران

افت 41 درصدی تأمین انرژی نیروگاه‌های برق‌آبی

افت 41 درصدی تأمین انرژی نیروگاه‌های برق‌آبی
کد خبر : ۶۳۸۲۸۰

مدیر مرکز مدیریت نیروگاه‌های برق‌آبی کشور ظرفیت نصب‌شده نیروگاه‌های برق‌آبی را 11 هزار و 944 مگاوات عنوان کرد و افزود: پایین‌بودن ارتفاع آب در مخازن سدها موجب شده تا در تابستان امسال نتوانیم بیش از 6300 مگاوات از ظرفیت نیروگاه‌های برق‌آبی را استفاده کنیم.

به گزارش ایلنا، فربد استیری، مدیر مرکز مدیریت نیروگاه‌های برق‌آبی کشور با اشاره به کاهش بی‌سابقه بارندگی‌های کشور در نیمه دوم سال گذشته، گفت: افت حجم بارندگی‌های کشور از ابتدای سال آبی (ابتدای مهر 96) تاکنون به 167 میلیمتر رسیده است که در مقایسه با سال گذشته 26 درصد و در مقایسه با متوسط بلندمدت 30 درصد کاهش داشته است.

وی افزود: در حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان که بخش اعظم ظرفیت نیروگاه‌های برق‌آبی کشور در این منطقه قرار گرفته است این روند متفاوت است، به‌طوری که در بازه زمانی مذکور حجم بارش‌های این منطقه به 212 میلیمتر رسیده است که در مقایسه با سال گذشته افت 41 درصدی داشته است.

استیری با تاکید بر اینکه حدود 86 درصد ظرفیت در دست بهره‌برداری نیروگاه‌های برق‌آبی در این حوضه آبریز واقع شده است، عنوان کرد: افت 41 درصدی بارندگی‌ها در این حوضه آبریز موجب شده تا میزان تولید انرژی نیروگاه‌های برق‌آبی نیز با کاهش قابل توجهی نسبت به سال‌های گذشته روبه‌رو شود.

 

توان قابل تولید نیروگاه‌های برق‌آبی در تابستان 6300 مگاوات پیش‌بینی می‌شود

مدیر مرکز مدیریت نیروگاه‌های برق‌آبی کشور ادامه داد: با توجه به شرایط ویژه‌ای که در سال آبی جاری داشته‌ایم و آخرین پیش‌بینی‌های صورت‌گرفته از منظر بحث آورد و نیاز مصرف شرب، صنعت و کشاورزی در پایین‌دست سدهای دارای نیروگاه برق‌آبی، به‌ویژه در حوضه‌های آبریز کارون، دز، کرخه و سایر سدها، میزان تأمین توان قابل اتکای نیروگاه‌های برق‌آبی در زمان پیک حدود 6300 مگاوات است.

 

پیش‌بینی تولید روزانه 40 هزار مگاوات ساعت انرژی توسط نیروگاه‌های برق‌آبی

وی تأکید کرد: همچنین براساس میزان آب موجود و آورد و نیازهای پایین‌دست، در تابستان سال‌جاری می‌توانیم روزانه به طور متوسط رقمی در حدود 40 هزار مگاوات ساعت توسط نیروگاه‌های برق‌آبی تولید انرژی داشته باشیم. همچنین میزان توان قابل تولید و متوسط تولید انرژی روزانه پیش‌بینی شده برای تولید 6 ساعت در زمان پیک مورد نیاز شبکه برق برآورد شده است.

استیری خاطرنشان کرد: این میزان تولید نسبت به سال گذشته از منظر تأمین توان 32 درصد و از منظر تأمین انرژی 41 درصد کاهش را نشان می‌دهد که با توجه به میزان کاهش بارندگی و میزان آورد و حجم آب ذخیره‌شده، رعایت دستورالعمل‌های خروج آب از سدهای دارای نیروگاه‌های برق‌آبی توسط همکاران در دیسپاچینگ ملی برای رسیدن به ترازهای پایان شهریورماه در پایان سال آبی جاری و شروع سال آبی 98-97 با توجه به شرایط بارندگی، بسیار تعیین‌کننده و حائز اهمیت می‌باشد.

مدیر مرکز مدیریت نیروگاه‌های برق‌آبی کشور یادآور شد: با وجود تغییرات هیدرولوژیکی و اقلیمی که در سال‌های اخیر شاهد آن بوده‌ایم، با حداکثر مشارکت در پیک سال گذشته توانستیم به واسطه عملکرد خوب نیروگاه‌های برق‌آبی و با ضریب آمادگی حداکثر، بالاترین رکورد را رقم بزنیم، به‌طوری که در چهاردهم تیرماه سال گذشته براساس دستور دیسپاچینگ و نیاز مصرف شبکه، توان تولید‌شده همزمان نیروگاه‌های برق‌آبی به ظرفیت 9330 مگاوات رسید، در شرایطی که حتی می‌توانستیم 10 هزار مگاوات توان قابل تولید همزمان نیز داشته باشیم.

وی تصریح کرد: میزان انرژی تولیدشده روزانه نیز در هشتم مردادماه سال گذشته به عدد 115 هزار و 666 مگاوات ساعت رسید که این اعداد در نوع خود یک رکورد در عملکرد نیروگاه‌های برق‌آبی کشور تا کنون به حساب می‌آید.

استیری افزود: امیدواریم در پیک سال جاری نیز با توجه به ظرفیت و منابع آبی موجود در مخازن سدها، بتوانیم حداکثر مشارکت و نقش‌آفرینی را در پیک شبکه به واسطه عملکرد و آمادگی 100 درصدی واحدهای برق‌آبی کشور شاهد باشیم.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا نیروگاهی برق‌آبی تاکنون از مدار خارج شده است، گفت: در حال حاضر نیروگاه خاصی از مدار خارج نشده است ولی ممکن است در یکی دو نیروگاه به دلیل افت ذخیره آب سد با محدودیت بهره‌برداری مواجه باشیم. به طور مثال در نیروگاه مارون با وجود اینکه آب تا حدودی از تراز آبگیری نیز بالاتر است ولی اگر بخواهیم از این نیروگاه بهره‌برداری طولانی مدت کنیم مطمئناً آب سریعاً به زیر تراز قابل بهره‌برداری خواهد رسید و از این منظر در نیروگاه مارون علی‌رغم اینکه هر دو واحد نیروگاه آماده بهره‌برداری است، برای تولید مستمر در مضیقه هستیم.

نیروگاه‌های برق‌آبی جدید کشور

استیری از نیروگاه‌های جدید برق‌آبی کشور سخن به میان آورد و افزود: واحد سوم نیروگاه داریان با ظرفیت 70 مگاوات در آخرین مراحل نصب و راه‌اندازی قرار دارد که امیدواریم با هماهنگی بخش برق و تأمین نقدینگی، در اولین فرصت بتوانیم این واحد را نیز وارد مدار بهره‌برداری نمائیم. وی افزوده رقمی که برای افزایش ظرفیت نیروگاه‌های برق‌آبی در سال 97 پیش‌بینی شده است، حدود 225 مگاوات می‌باشد که 70 مگاوات آن مربوط به واحد سوم نیروگاه داریان است.

مدیر مرکز مدیریت نیروگاه‌های برق‌آبی کشور در پایان اضافه کرد: دو واحد نیز هر کدام به ظرفیت 50 مگاوات مربوط به نیروگاه سردشت و یک واحد 55 مگاواتی نیز مربوط به نیروگاه چم‌شیر است که انتظار می‌رود با تأمین به‌هنگام نقدینگی بتوانیم از این واحدها برای پیک سال آینده استفاده کنیم.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز