خبرگزاری کار ایران

یادداشت/

افزایش تعرفه به جای ممنوعیت واردات

افزایش تعرفه به جای ممنوعیت واردات
کد خبر : ۶۳۷۶۵۶

چه خوب بود که دولت محترم نیز به جای انتشار خبر ممنوعیت ورود 1332 قلم کالا در رسانه‌ها که موجب جو بدبینی و ناامنی نسبت به افزایش گرانی و تورم در آینده گردید اقدام به افزایش تعرفه‌ها و یا سایر حقوق گمرکی اقلام مذکور تا حد لازم می‌نمود، به نحوی که واردات آنها دارای توجیه اقتصادی نباشد.

به گزارش ایلنا، محسن صلصالی در یادداشتی با عنوان "افزایش تعرفه به جای ممنوعیت واردات" نوشت:

برخی یکی از مهمترین علل سونامی‌های به وجود آمده در تورم و یا رکود اقتصاد را عوامل روانی می‌دانند. نقش عوامل روانی در به وجود آمدن شرایط اقتصادی بسیار مهم است و افکار عمومی و آحاد جامعه که عمدتا قسمت بزرگی از آن را افرادی تشکیل می‌دهند که توانایی تحلیل و بررسی همه حوادث و قضایای به وجود آمده در مسائل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را ندارند، تحت تاثیر القائات و بعضا جوسازی منتفعان و سوداگران در تقاضا و عرضه که مهمترین فاکتور اقتصاد است، ‌احساسی عمل می‌کنند.

مثلا هنگام انتشار خبری مبنی بر کمبود کالایی برای خرید آن هجوم می‌برند و با کمبود بیشتر هجوم را گسترده‌تر و در نتیجه کمبود بیشتر به وجود می‌آید و در نهایت بحران به وجود می‌آید.

دولت‌ها هنگام مدیریت بازار و اقتصاد باید به موضوع مهم افکار عمومی و مسائل روانی آن توجه داشته باشند و تلاش کنند اثرات تخریبی آن را کنترل نمایند.

اخیرا خبری بر ممنوعیت واردات 1332 قلم کالا به صورت گسترده منتشر شد که باعث به وجود آمدن جو روانی مبنی بر به وجود آمدن کمبود کالا در آینده به ویژه کالاهایی که واردات آن ممنوع شد، گردید؛ به نحوی که موجب بروز تقاضای بیش از اندازه برای خرید آن کالاها و گرانی و تورم بیش از اندازه در قیمت کالاهای مذکور و سایر کالاها گردید.

دولت‌ها به ویژه برای حمایت از تولیدات داخلی و یا جلوگیری از خروج ارز و واردات بی‌رویه ابزار قانونی تحت عنوان وضع تعرفه و سایر عوارض گمرگی در اختیار دارند و چه خوب بود که دولت محترم نیز به جای انتشار خبر ممنوعیت ورود 1332 قلم کالا در رسانه‌ها که موجب جو بدبینی و ناامنی نسبت به افزایش گرانی و تورم در آینده گردید اقدام به افزایش تعرفه‌ها و یا سایر حقوق گمرکی اقلام مذکور تا حد لازم می‌نمود، به نحوی که واردات آنها دارای توجیه اقتصادی نباشد. دولت با استفاده از افزایش تعرفه‌ها و سایر عوارض واردات کالاهای موردنظر می‌توانست از نقش و جو روانی به وجود آمده که منجر به افزایش قیمت‌ها شده جلوگیری نماید.

امروز هم دیر نشد و اقدامات تکمیلی و پیش‌دستانه هم برای کنترل و تنظیم بازار از طریق مناسب می‌تواند اثر ثمربخش و مناسب داشته باشد.

شاید مسوولان دولتی قصد داشتند از طریق انتشار خبر ممنوعیت واردات کالاهای فوق‌الذکر نسبت به نیازهای ارز جو روانی مساعد ایجاد کنند که به نظر می‌رسد در انجام آن ناموفق بودند و نتیجه معکوس به وجود آمد.

امید است دولت با استفاده از این تجربه و سایر تجربیات به نحو مقتضی نسبت به ایجاد جو روانی مساعد در جهت اجرای سیاست‌های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی عمل کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز