فشار آمریکا برای ایجاد موانع بانکی/مراودات با همسایگان برقرار است
حجت الله صیدی در گفتگو با خبرنگار ایبِنا با اشاره به خروج آمریکا از برجام و آینده روابط بانکی ایران، گفت: فکر می کنم آمریکایی ها تلاش خواهند کرد تا برخی محدودیت های بین المللی برای ایران بیشتر شود، از اینرو روابط بانکی ایران نیز در این بخش تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. مدیرعامل بانک صادرات اظهارداشت: بخشی از بانک هایی که با آمریکا روابط بالایی دارند در انجام همکاری با ایران ملاحظاتی را خواهند داشت و پیش بینی من این است که در این بخش محدودیت هایی وجود داشته باشد. سیمای روابط بانکی ایران صیدی ادامه داد: درباره همکاری با بانک های متوسط و کوچک اروپایی و آسیای جنوب شرقی مانند چین و هند نیز باید منتظر گفتگوها بود. مذاکرات سیاسی وزارت خارجه با اتحادیه اروپا نشانه هایی دارد که امید است برای همکاری ایران با بانک های کوچک و متوسط اروپایی راهگشا باشد؛ البته ایجاد این سطح از همکاری نیز برای ایران کافی است. وی خاطرنشان کرد: در مورد کشور چین نیز انتظار می رود روابط با ایران تحت تاثیر قرار نگیرد، مگر اینکه در جنگ تجاری این کشور با آمریکا بخواهد معامله ای صورت گیرد. مدیر عامل بانک صادرات تصریح کرد: در مورد همسایگان ایران مانند ترکیه و روسیه خیلی محدودیت زیادی پیش بینی نمی شود. در مورد همکاری با کشورهای کوچک حاشیه خلیج فارس نیز که در برخی موارد افت و خیزهایی وجود داشته، به نظر می رسد در شرایط قبل و بعد از برجام تفاوت چندانی ایجاد نشود. آیا اروپا منافع برجامی ایران را تامین میکند؟ به گزارش ایبِنا، چند ماه پس از اختلاف نظر اروپایی ها با مقامات آمریکایی بر سر باقی ماندن این کشور در توافق برجام، رییس جمهور آمریکا چندی پیش اعلام کرد از برجام به صورت یکجانبه خارج می شوند. این تصمیم مقامات آمریکایی با واکنش مسئولان کشورمان مواجه شد و از آنسو نیز مذاکرات جدیدی با اروپایی ها بر سر آینده برجام شکل گرفت. مذاکراتی که مشخص خواهد کرد آیا اروپایی ها قادر به تامین منافع ایران در برجام خواهند بود و یا خیر؟ یکی از بخش های مهمی که قرار بود در قالب توافق برجام شکل بگیرد، روابط بانکی و اقتصادی بود که حال دچار چالش های جدیدی شده است. البته پیش از این نیز با سنگ اندازی های پی در پی آمریکایی ها، روابط مناسبی در بخش بانکی بین ایران و سایر کشورها شکل نگرفته بود. سایه تحریمهای غرب آمریکایی ها مرتبا بانک های اروپایی را از همکاری با ایران ترسانده و همواره تلاش کردند سایه تحریم های ناگهانی را بر سر توافق کنندگان اقتصادی با ایران داشته باشند. با این حال، برخی روابط کارگزاری و مراودات بانکی بین ایران و سایر کشورها شکل گرفت. حال مسئولان سیاسی و اقتصادی ایران معتقدند یکی از پیامدهای خروج آمریکا از برجام می تواند باقی ماندن مشکلات بانکی ایران در برقراری ارتباط با بانک های بزرگ خارجی باشد. در عین حال، این دیدگاه نیز وجود دارد که در صورت تامین نظر ایران در مذاکرات با اروپایی ها، این احتمال که ایران از طریق بانک های اروپایی فعالیت های جدیدی را شکل بدهد نیز است.
به گزارش ایلنا از ایبنا؛ حجت الله صیدی با اشاره به خروج آمریکا از برجام و آینده روابط بانکی ایران، گفت: فکر میکنم آمریکاییها تلاش خواهند کرد تا برخی محدودیتهای بینالمللی برای ایران بیشتر شود، از اینرو روابط بانکی ایران نیز در این بخش تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
مدیرعامل بانک صادرات اظهارداشت: بخشی از بانکهایی که با آمریکا روابط بالایی دارند در انجام همکاری با ایران ملاحظاتی را خواهند داشت و پیشبینی من این است که در این بخش محدودیتهایی وجود داشته باشد.
سیمای روابط بانکی ایران
صیدی ادامه داد: درباره همکاری با بانکهای متوسط و کوچک اروپایی و آسیای جنوب شرقی مانند چین و هند نیز باید منتظر گفتگوها بود. مذاکرات سیاسی وزارت خارجه با اتحادیه اروپا نشانههایی دارد که امید است برای همکاری ایران با بانک های کوچک و متوسط اروپایی راهگشا باشد؛ البته ایجاد این سطح از همکاری نیز برای ایران کافی است.
وی خاطرنشان کرد: در مورد کشور چین نیز انتظار میرود روابط با ایران تحت تاثیر قرار نگیرد، مگر اینکه در جنگ تجاری این کشور با آمریکا بخواهد معاملهای صورت گیرد.
مدیر عامل بانک صادرات تصریح کرد: در مورد همسایگان ایران مانند ترکیه و روسیه خیلی محدودیت زیادی پیش بینی نمی شود. در مورد همکاری با کشورهای کوچک حاشیه خلیج فارس نیز که در برخی موارد افت و خیزهایی وجود داشته، به نظر میرسد در شرایط قبل و بعد از برجام تفاوت چندانی ایجاد نشود.
آیا اروپا منافع برجامی ایران را تامین میکند؟
بر اساس این گزارش؛ چند ماه پس از اختلاف نظر اروپاییها با مقامات آمریکایی بر سر باقی ماندن این کشور در توافق برجام، رییس جمهور آمریکا چندی پیش اعلام کرد از برجام به صورت یک جانبه خارج می شوند.
این تصمیم مقامات آمریکایی با واکنش مسئولان کشورمان مواجه شد و از آنسو نیز مذاکرات جدیدی با اروپایی ها بر سر آینده برجام شکل گرفت. مذاکراتی که مشخص خواهد کرد آیا اروپایی ها قادر به تامین منافع ایران در برجام خواهند بود و یا خیر؟
یکی از بخشهای مهمی که قرار بود در قالب توافق برجام شکل بگیرد، روابط بانکی و اقتصادی بود که حال دچار چالش های جدیدی شده است.
البته پیش از این نیز با سنگ اندازیهای پی در پی آمریکایی ها، روابط مناسبی در بخش بانکی بین ایران و سایر کشورها شکل نگرفته بود.
سایه تحریمهای غرب
آمریکاییها مرتبا بانک های اروپایی را از همکاری با ایران ترسانده و همواره تلاش کردند سایه تحریم های ناگهانی را بر سر توافق کنندگان اقتصادی با ایران داشته باشند. با این حال، برخی روابط کارگزاری و مراودات بانکی بین ایران و سایر کشورها شکل گرفت.
حال مسئولان سیاسی و اقتصادی ایران معتقدند یکی از پیامدهای خروج آمریکا از برجام میتواند باقی ماندن مشکلات بانکی ایران در برقراری ارتباط با بانک های بزرگ خارجی باشد. در عین حال، این دیدگاه نیز وجود دارد که در صورت تامین نظر ایران در مذاکرات با اروپایی ها، این احتمال که ایران از طریق بانک های اروپایی فعالیت های جدیدی را شکل بدهد نیز است.