۱۵۰ هزارتن قارچ سالانه در کشور تولید میشود
معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی از مردم خواست قارچ خوراکی مورد نیاز خود را از فروشگاه ها و مراکز معتبر و در قالب بسته بندی های لیبل دار خریداری کنند.
به گزارش ایلنا، غلامرضا تقوی مدیر کل امور گلخانه ها، گیاهان دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی در گفت و گو با خبرنگار ما ضمن تاکید بر سالم بودن قارچهای خوراکی واحدهای تولیدی مجوزدار کشور اعلام کرد: مسمومیتهای انسانی که اخیرا با مصرف قارچ در بعضی از استان های کشور رخ داده است، در نتیجه مصرف قارچ هایی است که به طور فصلی توسط برخی افراد بومی از منابع طبیعی و عرصه های جنگلی برداشت می شود.
تقوی افزود: تشخیص سمی یا غیر سمی بودن قارچ های خود رو در عرصههای منابع طبیعی کار مشکلی است و نیاز به آزمایشگاه دارد و از این رو توصیه میشود مصرف کنندگان از خرید قارچ های فلهای بی نام و نشان و از دست فروشان خودداری کنند.
وی با بیان این که ۹۰۰ واحد تولید قارچ خوراکی دارای مجوز در کشور فعال و هزاران نفر در این عرصه مشغول کار هستند، اظهار داشت: وقتی در کشور چنین ظرفیتی برای تولید سالم این ماده خوراکی وجود دارد، مصرف کنندگان نباید ریسک خرید قارچهای برداشت شده از عرصه های جنگلی و منابع طبیعی را بپذیرند، زیرا احتمال سمی بودن آن بالا است.
تقوی تصریح کرد: سالانه در کشور ۱۵۰ هزار تن تولید قارچ داریم و سرانه مصرف نیز یک کیلوگرم است و از این رو کمبودی در زمینه تولید این محصول وجود ندارد.
وی جمع آوری قارچ از عرصههای منابع طبیعی را اساسا نادرست دانست و گفت: برای جلوگیری از برداشت های غیرمجاز قارچ از عرصههای منابع طبیعی -که معمولا برای امرار معاش انجام میشود- در طرح توسعه اشتغال روستایی، تسهیلاتی را برای تولید قارچ خوراکی در چارچوب تولیدات گلخانه ای و قارچ در نظر گرفته ایم و این افراد می توانند با رعایت شرایط و یا در قالب تشکل ها از این تسهیلات استفاده کنند.
مدیر کل دفتر امور گلخانه، گیاهان دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی، شناسایی و آموزش واحدهای تولیدی بدون مجوز را از دیگر اقدامات برای کاهش برداشت قارچ از عرصه های منابع طبیعی عنوان کرد.