خبرگزاری کار ایران

رییس سازمان فضایی ایران در گفت‌و‌گو با ایلنا:

اعزام انسان به فضا در اولویت نیست اما در دستور کار قرار دارد/ اقتدار فضایی ماموریت اصلی سازمان فضایی ایران است

اعزام انسان به فضا در اولویت نیست اما در دستور کار قرار دارد/ اقتدار فضایی ماموریت اصلی سازمان فضایی ایران است
کد خبر : ۵۹۰۰۰۵

مرتضی براری، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره اعزام انسان به فضا توسط ایران گفت: توسعه فناوری‌های مرتبط با حوزه ارسال انسان به فضا در برنامه ۱۰ ساله دوم فضایی تا سال ۱۴۰۴ لحاظ شده و در دستور کار است اما در اولویت نیست.

مرتضی براری، رییس سازمان فضایی ایران و معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا درباره صنعت فضایی گفت: خوشبختانه با اقدامات انجام شده در برنامه ۱۰ ساله اول فضایی، توفیقات بسیار خوبی در صنعت فضایی ایران حاصل شده است و در حال حاضر ایران به عنوان نهمین کشور در حوزه پرتاب و قرارگرفتن ماهواره در مدار تلفی می‌شود. همچنین در این مدت، دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی در حوزه هوا و فضا و رشته‌های مرتبط فضایی درخشش بسیار خوبی داشتند و نیروهای انسانی خوبی پرورش داده شده است.

براری ادامه داد: در ۴ سال اخیر، ایران رتبه عملی اول منطقه و رتبه ۱۱ علمی دنیا در حوزه فضا را داشته و تمام تلاش ما این است که در برنامه ۱۰ ساله دوم فضایی ظرفیت‌ها افزایش پیدا کند.

رییس سازمان فضایی کشور با اشاره به برنامه ۱۰ ساله دوم فضایی ایران گفت: از جمله اهداف و ماموریت‌های سازمان فضایی کشور در برنامه دوم فضایی تثبیت شبکه ماهواره‌ای، قراردادن ماهواره عملیاتی در مدار و دریافت سرویس به صورت پایدار است که تحت عنوان اقتدار فضایی مطرح شده و از اولویت‌های سازمان فضایی به شمار می‌رود. در حوزه دیگر مسئله کاربرد صنعت فضایی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است چرا که در این حوزه توجه حداقلی شده است.

معاون وزیر ارتباطات ادامه داد: در برنامه ۱۰ ساله دوم صنعت فضایی کشور باید به مسئله توسعه متوازن اقتدار و اقتصاد فضایی توجه ویژه شود؛ در حقیقت امروزه اقتصاد فضا سهم قابل توجهی از اقتصاد جهان را به خود اختصاص داده است به طوری که امروزه اقتصاد فضایی با رشد ۱۰۰ درصدی در ۱۰ سال گذشته رقمی بالغ بر ۳۴۰ میلیارد دلار بوده و انتظار می‌رود این عدد تا سال ۱۴۰۴ حداقل پنجاه درصد افزایش پیدا کند.

براری درباره وضعیت ارسال انسان به فضا توسط ایران گفت: ارسال انسان به فضا از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شده بود و هم اکنون توسعه فناوری‌های مرتبط فضایی در دستور کار سازمان فضایی کشور است. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هیچ وقت اعلام نکردند که ارسال انسان به فضا در دستور کار نیست بلکه امروزه در صنعت فضایی کاربردهای بسیار زیادی مورد نیاز جامعه ما است؛ بدین ترتیب ابتدا باید کاربردها و اطلاعات صنعت فضایی لحاظ شود تا مردم دستاوردهای حوزه فضایی را به صورت ملموس حس کنند و سپس به سراغ سایر موارد گام برداشت.

معاون وزیر ارتباطات تاکید کرد: توسعه فناوری‌های مرتبط با حوزه ارسال انسان به فضا در برنامه ۱۰ ساله دوم فضایی تا سال ۱۴۰۴ لحاظ شده و در دستور کار است اما در اولویت نیست. هم اکنون پنج بخش در صنعت فضایی مورد توجه جدی قرار گرفته است که از جمله آن‌ها باید به ماهواره‌ها، پرتاب گرها، ایستگاه‌های زمینی، توسعه فناوری و اکتشافات فضایی و سامانه‌های ترکیبی اشاره داشت که توسعه فناوری و اکتشافات فضایی از مهمترین اولویت‌ها است.

رییس سازمان فضایی در پاسخ به این سوال که چرا پرتاب ماهواره‌ها زمان زیادی به طول انجامیده و همچنان هیچ ماهواره‌ای پرتاب نشده است، اظهار داشت: سازمان فضایی ایران پیگیر پرتاب ماهواره‌ها است و تلاش دارد تا هرچه سریع‌تر ماهواره‌های آماده، پرتاب شوند. به منظور پرتاب ماهواره فرآینده پیچیده‌ای وجود دارد که نیاز به هماهنگی با مراجع زیرصلاح است. سازمان فضایی ایران برای پرتاب ماهواره‌ها جلساتی جدی داشته است و امیدواریم در آینده‌ای نزدیک شاهد پرتاب ماهواره‌ سنجشی دوستی باشیم.

رییس سازمان فضایی ایران با بیان این که اطلاعات دریافتی در بخش فضایی از اهمیت بالایی برخوردار است، اظهار داشت: در بخش فضایی اطلاعات دریافتی می‌تواند در حوزه‌های بسیاری استفاده شود و این اطلاعات از اهمیت بالایی برخوردار هستند. یکی از حوزه‌هایی که صنعت فضایی کاربرد بسیار زیادی دارد، حوزه کشاورزی است که با استفاده از اطلاعات در این حوزه می‌توان به صورت روزانه تمامی محصولات کشاورزی برآورد شود و از مشکلاتی که در بخش کشاورزی ایجاد می‌شود جلوگیری کرد تا ارتقای تولید در کشاورزی ایجاد شود و در نتیجه اقتصاد کشاورزی گسترش پیدا کند.

وی افزود: یکی از کاربردهای بسیار مهم صنعت فضایی در زمان بحران است. با اطلاعات دریافتی از فضا می‌توان تمامی اطلاعات دریافتی از ذخایر زیر زمینی و روی سطح زمین در کشور رصد و در نهایت به مدیریت کشور کمک کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز