عباس آخوندی:
سهم کالای کشاورزی از حمل و نقل ریلی صفر است
عباس آخوندی گفت: ما از دولت تقاضا کردیم تا درخصوص موضوع پایانه کالای کشاورزی با هم کار کنیم. ما نیاز داریم که پایانههای تخصصی داشته باشیم و حمل و نقل جادهای و ریلی ما به کانتینرهای یخچالدار مجهز شود. رفتن به سمت حمل و نقلهای مجهز به کانتینرهای یخچالدار و پایانههای مجهز میتواند در کاهش فساد محصولات موثر باشد. من از خانه کشاورز درخواست دارم در این موضوع حضور پیدا کنند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، پنجمین کنگره سراسری خانه کشاورز با حضور حسن روحانی رئیس جمهور، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی، شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت، اردکانیان وزیر نیرو، علی ربیعی وزیر کار و عیسی کلانتری رئیس سازمان محیط زیست امروز سهشنبه 30 آبان در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد.
در این کنگره عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی ضمن تسلیت به زلزلهزدگان کرمانشاه اظهار کرد: در ارتباط با فعالیتهایی که بحث حمل و نقل در وزارتخانه پیگیری میکنیم پروژهها و برنامههای بزرگی داریم که امیدواریم موجبات آبادانی ایران را فراهم کند. اصلیترین بحث عمدتا رفتن به سمت استفاده از حملونقل ریلی است.
وی افزود: حمل و نقل ریلی باید پروسه بیشتری نسبت به بقیه داشته باشد. در این نوع حمل و نقل استفاده از سوخت یک هفتم باقی انواع حمل و نقلهاست. حمل و نقل ریلی یک حمل و نقل پاک محسوب میشود.
آخوندی اعلام کرد: در حال حاضر سهم حمل و نقل ریلی بسیار پایین است. حمل و نقل جادهای 450 میلیون تن در سال را به خود اختصاص میدهد. در حالی که سهم حمل و نقل ریلی حدود 40 میلیون تن است و این یعنی 10 درصد از کل حمل و نقل که بسیار ناچیز است.
وی افزود: ما برای افزایش این سهم بررسیهای مفصلی انجام دادهایم چه در حوزه بار و چه در حوزه مسافر که برنامههای بسیاری در این زمینه تدارک دیده شد. در برنامه ششم توسعه 28 میلیارد دلار به بخش حمل و نقل واگذار شد که شامل زیرساختها، برقی کردن راهآهن و ایجاد راهآهن سریعالسیر است. این دولت یک گام بلند و اراده بزرگ در حمل و نقل ریلی دارد.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه تصریح کرد: اگر از بندر حساب کنیم از زمانی که کشتی پهلو میگیرد. مشکلات حمل و نقل شروع میشود. برای رساندن بار به مقصد چند مرحله حمل و نقلی وجود دارد که این کار با حمل و نقل ریلی تسهیل خواهد شد.
آخوندی در رابطه با تجهیز کردن استانها به سامانه حمل و نقل ریلی خاطرنشان کرد: کار ما توسعه شبکه ریلی است. در سال گذشته پنج استان را به شبکه ریلی متصل کردیم. اگر بتوانیم تامین مالی کنیم خواهیم توانست تمام مراکز استانها را به شبکه ریلی وصل کنیم تا فرهنگ استفاده از آن نهادینه شود.
آخوندی در رابطه با مشکلات حمل و نقل محصولات کشاورزی تاکید کرد: ما مشکل بزرگی که داریم نحوه بستهبندی و نگهداری محصولات کشاورزی است. سهم کالای کشاورزی از حمل و نقل ریلی صفر است و اصولا با کامیون حمل و نقل میشود. دلیل عمده آن این است که ما پایانه کالای کشاورزی و کالای فسادپذیر نداریم.
وی افزود: ما نیاز به یک پایانه داریم تا در آن امکانات سردخانه وجود داشته باشد و همه امکانات انبار تفکیک و بستهبندی در آن مهیا باشد. در این صورت است که ما میتوانیم پایانه را به خط ریلی وصل کنیم.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به طرح پیشنهاد خود به دولت اظهار کرد: ما از دولت تقاضا کردیم تا درخصوص موضوع پایانه کالای کشاورزی با هم کار کنیم. ما نیاز داریم که پایانههای تخصصی داشته باشیم و حمل و نقل جادهای و ریلی ما به کانتینرهای یخچالدار مجهز شود. رفتن به سمت حمل و نقلهای مجهز به کانتینرهای یخچالدار و پایانههای مجهز میتواند در کاهش فساد محصولات موثر باشد. من از خانه کشاورز درخواست دارم در این موضوع حضور پیدا کنند.
آخوندی در رابطه با توسعه راههای روستایی اذعان داشت: در بحث راههای روستایی حدود 106 هزار کیلومتر راه آسفالته، حدود 25 هزار کیلومتر راه شنی و 75 هزار متر راه خاکی داریم. نکته مهم نحوه نگهداری از این راههای آسفالته است. نگهداری 106 هزار کیلومتر کار بسیار سختی است. از جهت ساخت و ساز سالانه 2500 تا 3000 کیلومتر راه روستایی جدید احداث میشود و میزان بهرهوری روستاییان از راه آسفالته 93 درصد افزایش یافته است و 7 درصد باقی آنقدر پراکنده هستند که نمیشود برایشان راه تعبیه کرد.
وی افزود: ما برای این کار اداره کل مستقلی را ایجاد کردهایم که در حال ارزیابی کلی از کل این 106 هزار کیلومتر است تا مشکلات و نواقص آن را رفع کنند. ما سال گذشته 3هزار کیلومتر راهسازی آسفالت داشتیم تمام تلاشمان این است که بیاییم نظامی را مستقر کنیم تا از این راهها حفاظت کند.
وزیر راه و شهرسازی در رابطه با حوزه مسکن و بازسازی خانههای روستایی اظهار کرد: در حوزه مسکن هم از دهه 70 در برنامه دوم این مساله مطرح شد که چرا ما باید صبر کنیم خانههای روستایی در جریان زلزله و سیل تخریب شود و بعد بازسازی کنیم به همین دلیل مقرر شد در راستای بازسازی روستاها گام برداریم که دو میلیون واحد مسکونی بازسازی شدند.
آخوندی در پایان بیان کرد: حدود 200 واحد را در سال در دستور کار قرار دادهایم تا خانهها در شرایط ناسالم مقاومسازی شوند و فرو نریزند و ما از این جهت در خدمت روستاییان هستیم و از شما حمایت خواهیم کرد تا باز هم در عرصه امنیت مواد غذایی ایران بتوانیم گام برداریم.