ایلنا گزارش میدهد؛
تغییر الگوی مصرف و نقش پررنگ قارچ در سبد خانوار/ بزرگترین مجموعه تولید قارچ آسیا در ملارد + گزارش تصویری
با اضافه شدن قارچ در سبد مصرفی خانوار و آگاهی عمومی از فواید این محصول، رشد تولید آن در کشور شدت گرفته و روز به روز در حال افزایش است.
به گزارش خرنگار اقتصادی ایلنا، در حالی که قارچ خوراکی در مناطق روستایی و طبیعت بکر به عنوان یکی از مواد غذایی محصوب می شود اما مصرف آن 5 دهه است که به صورت فراگیر در حال جاافتادن و عمومی شدن است. در حال حاضر در کشور 700 هکتار سطح زیر کشت به قارچ اختصاص دارد و تولید سالانه آن 138 هزار تن در کل کشور است.
قارچ یک ماده غذایی سالم و حاوی پروتئین گیاهی است و برخی افراد از آن به عنوان جایگزینی برای پروتئین جانوری استفاده می کنند.
این ماده مغذی که از گروه یوکاریوتها است از سال 64 در مجموعه پرورش قارچ ملارد در حال کشت است. این مجموعه بزرگترین سایت تولید قارچ در آسیا محصوب می شود.
حسین ریاحی مالک مجموعه تولید قارچ ملارد و استاد دانشگاه شهید بهشتی در خصوص تشکیل این مجموعه به خبرنگار اقتصادی ایلنا گفت: این مجموعه در سال 64 با 13 اتاق کشت تشکیل شد اما در حال حاضر بیش از 100 سالن کشت داریم که بخش اعظم آن با استانداردهای روز دنیا به روز رسانی شده و بخش اندکی هم که به صورت سنتی کار می کند در حال به روز رسانی است.
وی افزود: در کشور ما رطوبت 10 درصد است اما برای تولید قارچ ما به رطوبت 95 درصد نیازمند هستیم و این امر صرف انرژی بالایی را می طلبد. میانگین تولید ما در این مجموعه روزانه 16 تن به صورت میانگین است که بازار فروش خود را با تغییر الگوی مصرف در کشور به دست آورده است. میزان تولید در این مجموعه تا پایان سال 97 به بالای 7 هزار تن خواهد رسید.
مالک سایت تولید قارچ ملارد در رابطه با میزان صادرات این مجموعه خاطر نشان کرد: این مجموعه ماهانه بالغ بر 20 تن صادرات به کشورهای عراق، کویت، قطر و ترکمنستان صادر می کنیم که به خاطر مشکلات بسته بندی و هزینه بالای حمل و نقل هنوز در این بخش قوی نیستیم.
ریاحی با ابراز ناراحتی از زیان وارد شده به این واحد صنفی در برخی فصول سال عنوان کرد: در برخی فصول سال که تولید از تقاضا بالاتر است با وجود اینکه قیمت تمام شده محصول برای ما 6800 تومان است اما گاهی قیمت آن در بازار تا 3 هزار تومان کاهش می یابد که این موضوع باعث زیان بالایی به واحدهای صنفی می شود. از سوی دیگر مالیات و سود بانکی بالا برای واحدهای تولیدی زنگ خطر ورشکستگی را در این صنف به گوش می رساند.
وی با اشاره به تولید مواد اولیه مورد نیاز مجموعه خود تشریح کرد: ما در این مجموعه از تولید کمپوست، فرآوری و آماده سازی کمپوست، تولید قارچ و بسته بندی این محصول را یکجا در این مجموعه انجام می دهیم اما این امر جای افتخار ندارد و نشان از این است که ما در کشور کارخانه تولید کمپوست و یا بسته بندی قارچ نداریم که یک مجموعه تولیدی باید همه چیز را یکجا گردن بگیرد.
در این مجموعه تولیدی تخصصی بیش از 700 نفر فعالیت می کنند که 500 نفر از آنها در لیست بیمه قرار دارند و 180 ویزیتور محصول را در بازار به فروش می رسانند.