مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران تاکید کرد:
لزوم ایجاد بانک اطلاعات آب و خاک در استان تهران
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران بر ایجاد بانک اطلاعات مشترک آب و خاک با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان تهران تاکید کرد.
به گزارش ایلنا از وزارت نیرو ، "محمدرضا بختیاری" مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران در کارگروه مشترک این شرکت سازمان جهاد کشاورزی استان تهران گفت: این کارگروه در راستای بیانیه مشترک وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی به منظور مدیریت بحران آب و بهینه سازی مصرف آب در بخش کشاورزی تشکیل شده است.
وی افزود: یکی از موضوعات این جلسه بحث تدقیق اطلاعات و آمار منابع و مصارف آب و ایجاد بانک اطلاعات مشترک آب و خاک است تا بر اساس آن اطلاعات چاه و زمین های کشاورزی با یک سیستم نوین منطبق شود.
بختیاری با اشاره به اینکه شرکت آب منطقه ای تهران و سازمان جهادکشاورزی استان تهران باید مشارکت و حضور فعال در شوراهای حفاظت استانی و شهرستانی داشته باشند، اظهار داشت: تشکیل تشکل های آب بران در بخش منابع آب زیرزمینی و توانمند سازی تشکل های موجود یکی از موارد مورد تاکید در بیانیه مشترک وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی بوده است.
وی در ادامه از تجهیز چاههای کشاورزی دشت ورامین به کنتورهای هوشمند خبر داد و گفت: طرح تجهیز چاههای کشاورزی به کنتور هوشمند و کنتورهای حجمی در راستای اجرای طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی به صورت آزمایشی در دشت ورامین اجرا می شود.
وی با بیان اینکه امنیت غذایی و اشتغال کشاورزان همواره در برنامه ریزی ها مورد توجه قرار می گیرد، اظهار داشت: اصلاح الگوی کشت در استان تهران برای کاهش برداشت از منابع آب زیرزمینی لازم است تا ضمن حفظ معیشت کشاورزان، میزان برداشت آب از سفره های زیرزمینی کاهش یابد.
بختیاری با تاکید بر انجام اقدامات جدی در بخش کشاورزی برای مدیریت بحران آب گفت: همه سازمان ها و ارگان ها باید برای مدیریت بحران آب همکاری های لازم را داشته باشند تا ضمن جلوگیری از آسیب به کشاورزان، بحران آب را مدیریت کنیم.
همچنین علی اشرف منصوری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران در این کارگروه گفت: سازمان جهاد کشاورزی استان تهران اقدامات خوبی در زمینه افزایش بهره وری آب انجام داده به طوری که حدود 30 درصد گلخانه های کشور در استان تهران ایجاد شده است.
وی افزود: در همین راستا بخش وسیعی از کشت اراضی استان تهران اصلاح شده و از ذرت به کلزا تغییر یافته است که آب کمتری مصرف می شود.
وی در ادامه از آمادگی سازمان جهادکشاورزی استان تهران برای بازسازی قنات ها خبر داد و گفت: سازمان جهاد کشاورزی برای بازسازی قنات ها ردیف بودجه ای اختصاص داده است و هر قناتی که از سوی شرکت آب منطقه ای تهران اعلام شود، امکان بازسازی و مرمت وجود دارد.
همچنین در ادامه این نشست، مدیران ارشد شرکت آب منطقه ای تهران و سازمان جهاد کشاورزی استان تهران در خصوص تامین آب اراضی پایین دست کانال محمدیه و آبیاری تحت فشار اراضی کشاورزی تبادل نظر کردند.