عزیزیان:
شیشه اردکان یزد اولین صادر کننده سال 95 انتخاب شد/ عمده مشکلات ما مسائل مربوط به دارائی و تامین اجتماعی است
عزیزیان گفت: گروه کارخانجات شیشه اردکان با حدود 35 میلیون دلار صادرات کلیه محصولات شیشه ساختمانی، دکوراتیو، بلوک هبلکس و صنایع جانبی به عنوان اولین صادر کننده سال 95 انتخاب شد.
گروه اقتصادی خبرگزاری ایلنا، با هدف انعکاس مسائل و مشکلات موجود در صنعت شیشه در کشور و تلاش در جهت رسانهای کردن این مسائل میزگردی در همین راستا برگزار کرد.
محمود عزیزیان (مدیر عامل گروه کارخانجات شیشه اردکان) در این میزگرد، گفت: گروه کارخانجات شیشه اردکان با حدود 35 میلیون دلار صادرات کلیه محصولات شیشه ساختمانی، دکوراتیو، بلوک هبلکس و صنایع جانبی به عنوان اولین صادر کننده سال 95 انتخاب شد. ما با وجود اینکه جمعا تاکنون به 33 کشور از پنج قاره جهان صادرات داشته ایمو از لحاظ تناژ صادراتی یکی از بزرگترین صادرکنندگان کشور بین تمام صادرکنندگان محصولات غیرنفتی ایران هستیم، ولی در این میان به علت وجود مشکلات ارزی 21 درصد هزینه صرافی ارزهای وارداتی میدهیم و اینها ناشی از این است که دولت نتوانسته برای ما مشکل «ال سی» (اعتبارات اسنادی) را حل نماید که ما مجبور هستیم از طریق صرافی های خارجی و داخلی، نسبت به دریافت ارز حاصل از فروش اقدام نمائیم.که همین امر باعث شده اگر ما فولاد و شیشه را به عنوان کالای استراتژیک مثال بیاوریم، فولاد 25 درصد افزایش قیمت داشتهباشد ولی شیشه با کمال تاسف زیر قیمت تمام شده باید عرضه گردد.
وی افزود: ترکیه و هند بعنوان بزرگترین مقاصد صادراتی «شیشه ایرانی» برای ورود این محصول محدودیتهایی غیر منصفانه و بدور از تحقیقات واقعی در خصوص دامپینگ با مغایرت کامل با کلیه قوانین بین المللی تجارت جهانی و فقط از جهت حمایت از برخی تولید کنندگان بعضا خارجی شان ، ایجاد کرده اند که همین مشکل مضاعف سبب گردیده است که ما نتوانیم به آن کشورهاصادرات داشته باشیم که این مهمدخالت مستقیم دولت و مقابله بمثل بعنوان تهدید متقابل روی برخی کالاهای وارداتی ترکیه و هند را می طلبید که متاسفانه تاکنون این امر خطیر محقق نگردیده است.غیر از این دو کشور ما تقریبا با باقی 33 کشور مقصد صادراتمان نیز کمابیش مشکلات مشابهی داریم که از دولت محترم انتظار مساعدت و حمایت در این خصوص داریم.
عزیزیان در پاسخ به اینکه مواد اولیه در داخل موجود است و علیرغم تمام مشکلات اعم از بیمه، مالیات، تعرفههای گمرکی و ... نسبت به سالهای گذشته چند درصد رشد داشتهاید؟ گفت: بنده راجع به شیشه تخت به ضرس قاطع میگویم که رشد بسیار بالایی داشته ایم چون رضایتمندی مشتری برای ما اهمیت زیادی دارد. با وجود اهمیت به کیفیت تولید، ما در بازارهای جهانی همیشه برتری داریم.
وی گفت: ما با اینکه 8 خط تولید شیشه در ایران داریم و ترکیه 12 خط تولید باتوجه به مصرف سرانه بالای آن کشور، ولی ما به راحتی میتوانیم از لحاظ کیفیت و قیمت با ترکیه در بازارهای جهانی رقابت کنیم باوجودی که کماکان مشکلات گمرکی ما بیشتر از سایر کشورهاست.مواد اولیه شیشه حدود 45 درصد گرانتر از فولاد است ولی با این حال ما جبر صادراتی داریم. چون مصرف سرانه کشور ما نصف مصرف سرانه ترکیه است که جدیدا صنعتی شده است.
وی ادامه داد: در کشورهای پیشرفته مصرف سرانه شیشه تخت تا 60 کیلو نیز رسیده است که ما در ایران با 8 کوره بین 8-7 کیلو مصرف سرانه شیشه تخت داریم. ما از لحاظ کیفیت، تکنولوژی، دانش با دنیا برابری می کنیم ولی بسیاری از مشکلات ما متاسفانه «داخلی» است. مشکلات تولید کننده را بایستی دولت حل کند اگر دولت از ما حمایت کند به راحتی میتوانیم به کل دنیا صادرات داشته باشیم. ما بدون هیچ وقفهای فعالیت خود را ادامه میدهیم ولی حمایتی از سوی دولت نداریم. مضافا بهره بانکی، مالیات، بیمه و کم تحمل شدن مسئولین دولتی و برخورد چکشی با تولید کننده از مشکلات اصلی ماست.
عزیزیان در پاسخ به این سوال که اگر مشکلات در این زمینه حل شود صادرات با بهترین نحو انجام میشود و اینکه چرا تا به حال نتوانستهاید مشکلات خود را اطلاع رسانی کرده رسانهای کنید گفت: ما با خبرگزاری ایلنا کمتر در ارتباط بوده ایم. در نمایشگاههای داخلی و خارجی چندین مرتبه نیز مصاحبههایی در خصوص بیان مشکلات صنف شیشه داشته ایم ولی متاسفانه تابحال گوش شنوایی نبوده است که درصدد رفع مشکلات ما باشد.
وی تشریح کرد : در این صنف به خاطر مواد اولیه ارزان و فراوان و با کیفیت، در داخل میتوانیم تولید کیفی داشته باشیم که حتی در دنیا حرف اول را بزند. ما در بخشهای مختلف شیشه که همچنان حضور داریم میتوانیم با کشورهای دنیا رقابت کنیم به دلایلی که قبلا ذکر شده ما از لحاظ کیفیت و تکنولوژی هیچ مشکلی نداریم. عمده مشکلات ما مسائل مربوط به دارائی و تامین اجتماعی است که البته ما تیمی تشکیل داده ایم که این مسائل را پیگیری می نماید.
عزیزیان در پایان گفت: در زمان دولت نهم و دهم ما منتظر فرجی بودیم تا بتوانیم حداقل بخشی از مشکلات خود را حل کنیم و امیدواریم این دولت با وزرای جدید بتواند مشکل گشای صنعت شیشه باشد. ما با چنگ و دندان این صنف را سرپا نگه داشتیم.