سیف خبر داد:
بهبود رتبه ریسکپذیری ایران در بازارهای بین المللی / تکرقمی شدن نرخ تورم در کشور
رئیس کل بانک مرکزی از تکرقمی شدن نرخ تورم کشور خبر داد.
به گزارش ایلنا، ولیالله سیف امروز در نشست شورای اداری خراسانجنوبی در بیرجند با بیان اینکه ابتدای دولت یازدهم نوسان ارزی زیادی داشتیم که این موضوع باعث دلهره مردم شده بود، هم اکنون نرخ تورم در کشور تکرقمی است.
وی ادامه داد: این موضوع دستاوردی مهم برای بانک مرکزی در ایجاد فضای اطمینان و آرامش در سطح اقتصاد کلان، حفظ نظام قیمتهای نسبی کارا و کسب اعتبار بینالمللی بوده و نمیتوان نقش آن را در دستیابی به دیگر اهداف از جمله ثبات بازار ارز و کمک به رشد اقتصادی نادیده گرفت.
سیف با بیان اینکه در حال حاضر شرایط اقتصادی متفاوت و مطلوبی نسبت به گذشته داریم، بیان کرد: آرامش و ثبات اقتصاد کشور مقدمه ای برای سرمایه گذاری و رشد اقتصادی مطلوب است.
رئیس کل بانک مرکزی با تاکید براینکه نمیتوانیم منکر اثرات مثبت برجام در زمینه های مختلف شویم، افزود: گفته میشود مشکل نظام بانکی در موضوع برجام حل نشده این در حالی است در نظام بانکی 756 رابطه بارگذاری بعد از برجام داشته ایم. در حال حاضر تجارت خارجی کشور بدون نیاز به پرداخت نقدی و روش های گذشته از طریق سیستم بانکی انجام میشود. نظام بانکی ما قادر است مسئولیت خود را در تسویه نقدی و بانکی به نحو مطلوب انجام دهد.
وی متذکر شد: وضعیت مطلوب نظام بانکی ما زمانی است که تمام بانکها با ما کار کنند. بخش اعظمی از عدم تحقق وضعیت مطلوب نظام اقتصادی در گرو عقب ماندن از استانداردهای نظام بانک است. برآورده نشدن اهداف برجام در نظام بانکی به دلیل مشکل ساختار بانکی کشور است.
سیف با بیان اینکه سال گذشته رشد اقتصادی صادرات غیرنفتی کشور 3.3 درصد بود، اضافه کرد: سالجاری تلاش خواهیم کرد این رشد به پنج درصد افزایش یابد.
وی با اشاره به وضعیت ذخایر استراتژیک کشور در ابتدای دولت یازدهم گفت: در این زمان وضعیت ذخیره گندم نگرانکننده بود ولی امروز در زمینه تولید گندم از مرز خودکفایی عبور کردهایم و میتوانیم صادرات این محصول را داشته باشیم.
رئیس کل بانک مرکزی بیان کرد: شاخص سهولت کسب و کار از رتبه 152 به رتبه 120در جامعه رسیده است. ما دنبال هستیم که این رتبه به زیر 100 کاهش یابد. اقدام اساسی برای اصلاح ساختار بانکی کشور در حال انجام است. برای اصلاح این ساختارها نیازمند همکاری سایر دستگاها هستیم. این اقدامات را انجام میدهیم تا نظام بانکی کشور بتواند خود را به شرایط نظام بانکی روز بین الملل برساند.
سیف با بیان اینکه ابتدای دولت یازدهم تهدیدهای بسیار گسترده علیه کشور هرگونه ارتباطی را با کشورهای بینالمللی برای ما بسیار سخت و پرهزینه کرده بود، گفت: در این زمان تجارت خارجی به دلیل تحریمها، حداقل 15 درصد هزینه اضافی را بر اقتصاد کشور تحمیل میکرد. در این زمان نظام بانکی کشور در روابط بین المللی کنار گذاشته شده بود و شرایط ناگواری داشتیم.در حال حاضر هم نظام بانکی کشور به دلیل یک دوره طولانی قطع ارتباط با بانکداری بین المللی، نسبت به استانداردهای روز بانکی عقب است.
وی با اشاره به اینکه از اجرای برجام زمان زیادی گذشته، گفت: برای پیادهسازی استانداردهای بینالمللی و تغییر در ساختار نظام بانکی متناسب با تحولات روز دنیا نیاز به زمان داریم. برای اینکه نظام بانکی کشور بتواند متناسب با شرایط روز دنیا نقش خود را در اقتصاد کشور ایفا کند به زمان، تقویت نیروی انسانی و آموزش نیاز دارد.
رئیس کل بانک مرکزی عنوان کرد: زمان تحریم محدودیتهای زیادی در صادرات نفت داشتیم به گونهای که نمیتوانستیم از منابع زیرزمینی خود به خوبی استفاده کنیم.
سیف با اشاره به رشد اقتصادی خوب دولت در سال گذشته هم گفت: بخش عمده تحقق این رشد اقتصادی در گرو افزایش حجم صادرات نفتی از کشور بود که پس از رفع تحریم ها و بعد از برجام حاصل شد. رشد اقتصادی 12.5 درصدی اقدام نادری بود که در سال گذشته در کشور رخ داد.
به گفته وی اقتصاد کشور بعد از این تلاطمها با محور قراردادن اقتصاد مقاومتی در شرایط مطمئنی قرار گرفته است. قابلیت پیشبینی، اطمینانبخشی و ثبات بلندمدت در اقتصاد یکی از اصول اقتصاد مقاومتی است. مقاومت پذیری اقتصادی یعنی ناکارآمد شدن شوکهای خارجی و پیشبینی این شوکها بهگونهای که در اقتصاد کشور تلاطم ایجاد نشود.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه در سال گذشته حجم صادرات کشور نسبت به واردات افزایش یافته، گفت: چند ماهه ابتدای امسال صادرات کشور منفی بوده که در شش ماهه دوم سال این موضوع جبران خواهد شد، در حال حاضر تراز تجاری کشور مثبت است. هم اکنون در کشور سهم مالیات نسبت به نفت افزایش یافته و وابستگی بودجهای کشور به نفت کاهش یافته و این موضوع باعث شده که اقتصاد مقاوم تری داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه رتبه ریسکپذیری ایران در بازارهای بین المللی بهبود یافته و از رتبه هفت به رتبه 6 رسیدهایم، اظهارکرد: هدف ما رسیدن به رتبه ریسک پذیری چهار است چرا که متناسب با واقعیت های اقتصادی کشور ماست.
به گفته وی نتیجه مثبت افزایش ریسک پذیری کشور، کاهش هزینههای تامین مالی در بازارهای بینالمللی که منجر به افزایش سرمایهگذاری خارجی و استفاده از منابع بین المللی می شود.
رئیس کل بانک مرکزی، استفاده از فایناس خارجی برای تحقق رشد اقتصادی در برنامه ششم توسعه را ضروری دانست و گفت: برای تحقق فایناس خارجی مذاکرات اولیه با کشورها مختلف انجام شده و در روزهای آینده شاهد تزریق این فایناس در طرح های عمرانی کشور خواهیم بود.
سیف، از استاندار خراسان جنوبی خواست پروژههایی که نیاز به تسهیلات دارند را معرفی کند تا برای اتمام این طرحها تسهیلات پرداخت شود، محدودیتی در ارائه طرح ها نداریم.
وی ادامه داد: اجرای پروژههای مختلف تولیدی نقش مهمی در رونق اقتصاد این استان خواهد داشت. بانک ها زمانی میتواند موفق باشد در کنار آنها واحدهای اقتصادی سود آور باشند، بانکها و واحدهای تولیدی برای رسیدن به نقطه مطلوب باید در کنار یکدیگر باشند. وصول نشدن سر رسید مطالبات یک مشکل است. باید تسهیلات بانکها به موقع پرداخت شود تا از واحدهای تولید دیگر نیز حمایت شود.