مدیرعامل توتال:
توتال کار توسعه فاز 11 پارس جنوبی را تابستان آغاز میکند
مدیرعامل توتال با اعلام این که این شرکت فرانسوی تابستان امسال کار توسعه فاز 11 پارس جنوبی را آغاز خواهد کرد، گفت: ما یک سرمایهگذاری اولیه یک میلیارد دلاری در این پروژه خواهیم داشت.
به گزارش ایلنا از خبرگزاری رویترز، پاتریک پویان گفت: شرکت توتال تابستان امسال طرح توسعه فاز 11 میدان گازی پارس جنوبی را آغاز میکند.
رویترز در گزارش خود آورده است که امضای قرارداد طرح توسعه فاز 11 پارس جنوبی، نخستین سرمایه گذاری یک شرکت بزرگ غربی در بخش انرژی ایران از زمان لغو تحریمها خواهد بود.
مدیرعامل توتال اعلام کرد: توتال پس از تمدید لغو تحریمهای آمریکا علیه ایران بر اساس توافق برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، یک سرمایه گذاری اولیه یک میلیارد دلاری در ایران خواهد داشت.
پویان افزود: ارزش ریسک یک میلیارد دلار سرمایهگذاری اولیه در این طرح وجود دارد زیرا بازار بسیار بزرگی را پیش روی ما باز میکند؛ ما درباره برخی ریسکها بسیار هشیار هستیم.
وی ادامه داد: ما ریسک بازگشت احتمالی تحریمها هم در نظر گرفتهایم و باید تغییر قوانین را در برنامهریزیهای خود لحاظ کنیم.
توسعه میدان گازی مشترک پارس جنوبی برای نخستین بار در دهه 90 میلادی آغاز شد و توتال تا پیش از وضع تحریمهای بین المللی در سال 2006 یکی از بزرگ ترین سرمایهگذاران خارجی در این میدان بود.
توتال تصمیم گرفته است در طرح توسعه فاز 11 میدان گازی پارس جنوبی مشارکت کند که ارزش این پروژه پنج میلیارد دلار برآورد شده است.
تاکنون بسیاری از شرکتهای بزرگ دنیا از جمله شرکت انگلیسی-هلندی شل و بی پی انگلیس برای مشارکت و سرمایه گذاری در پروژههای نفتی ابراز تمایل کرده اند.
مدیرعامل توتال گفت: طرح لغو تحریمهای آمریکا علیه ایران به تازگی تمدید شده است و هر 6 تا هشت ماه یکبار تمدید خواهد شد، ما با برخی تردیدهای موجود باید کنار بیاییم.
توتال در کنسرسیوم توسعه دهنده توسعه فاز 11 پارس جنوبی 50.1، شرکت ملی نفت چین (سی ان پی سی) 30 درصد و شرکت پتروپارس ایران 19.9 درصد سهم دارند.
گروه فرانسوی توتال در سالهای اخیر سرمایهگذاریهای قابل توجهی در ابوظبی، قطر و برزیل انجام داده و پویان کاهش قیمت انرژی در سه سال گذشته را فرصتی برای امضای قرارداد به منظور بهره مندی از منابع ارزان انرژی برای تضمین تقویت شرکت توتال میداند.
توتال قصد دارد به بازدهی بالای 15 درصد در هر پروژه جدیدی که در هر نقطه از جهان بر عهده می گیرد، دست یابد طرح توسعه فاز11 پارس جنوبی نیز از این قاعده مستثنی نیست.
به گفته مدیرعامل این شرکت فرانسوی، شرایط قرارداد مورد مذاکره با ایران بسیار بهتر از دوران پیش از تحریمهاست.
سرمایه گذاران همواره معتقد بودند که قراردادهای پیشین ایران سود کمی را برای شرکتهای خارجی در نظر می گیرد. توتال در دهه 1990 میلادی در فاز های 2 و 3 پارس جنوبی کار کرده است.
پویان تصریح کرد: الگوی جدید قراردادهای نفتی ایران با مدل پیشین قراردادهای این کشور متفاوت است و به جای درصد مشخصی از هزینه های توسعه پروژه، بر اساس میزان تولید برای مجری طرح پاداش در نظر گرفته است.
مدیرعامل توتال گفت: به واقع الگوی جدید قراردادهای نفتی، یک نسخه بهبود یافته است، این قراردادها همچنین به جای هفت یا هشت سال، بازه زمانی 20 ساله دارد.
با توجه به پابرجا بودن تحریم های دلاری آمریکا، توتال این پروژه را از منابع مالی خود به یورو تامین مالی خواهد کرد.
پویان تصریح کرد: گاز تولیدی از پارس جنوبی برای پاسخ گویی به تقاضای روز افزون بازار داخلی داخلی ایران مصرف میشود و هیچ محمولهای از آن صادر نمیشود. سهم توتال در قالب میعانات گازی پرداخت خواهد شد.
مدیرعامل توتال گفت: این شرکت همچنین در حال بررسی یک پروژه پتروشیمی در ایران است که مستلزم تامین مالی خارجی از بانکهای آسیایی است، هرچند که مذاکرات این پروژه هنوز در مراحل اولیه قرار دارد.