براساس گزارش فائو از ذخایر غلات در ایران؛
افزایش 25 درصدی تولید گندم در 5 سال گذشته
فائو در گزارش خود عملکرد تولیدی ایران را در منطقه بسیار مثبت ارزیابی کرده و تولید گندم را دارای رشد 25 درصدی می داند.
به گزارش ایلنا از فائو، بر اساس پیش بینی نیمه دوم سال 2017 (خرداد 1396) این سازمان، وضعیت آب و هوایی مناسب باعث شده تا ایران در سال زراعی جدید به عنوان یکی از تولید کنندگان مطرح منطقه ای گندم پس از ترکیه باقی بماند.
انتظار میرود تولید گندم ایران در سال زراعی 2017 در سطح سال 2016 یعنی در رقم 13.5 میلیون تن باقی مانده و بدین ترتیب 25 درصد بیش از میانگین برداشت در پنج ساله اخیر باشد. تولید دانهدرشتها در این کشور برای سال 2017 نیز با افزایشی 100 هزارتنی نسبت به سال 2016، بالغ بر 4 میلیون تن برآورد میشود. تولید برنج در ایران نیز وضعیت مشابهی داشته و با افزایش 100 هزار تنی نسبت به سال 2016 به 2.6 میلیون تن در سال 2017 خواهد رسید.
فائو پیشبینی مجموع تولید غلات ایران در سال 2017 را بالغ بر 20.1 میلیون تن اعلام کرده که از رشد 200 هزار تنی نسبت به سال 2016 برخوردار است. مجموع ذخایر غلات ایران در سال 2017 بالغ بر 5.4 میلیون تن برآورد میشود، که از احتمال کاهش 900هزارتنی نسبت به سال 2016 (6.3 میلیون تن) حکایت دارد.
گزارش «چشمانداز محصولات کشاورزی و وضعیت غذایی» اعلام کرد که اگرچه برداشت گسترده محصول در برخی مناطق وضعیت جهانی عرضه غذا را ثابت نگه داشته، اما تداوم جنگ و ناآرامی تعداد افراد آواره و گرسنه در دیگر مناطق جهان را افزایش داده است.
بر اساس بررسی های فائو هم اکنون 37 کشور در جهان برای تهیه غذا نیازمند کمکهای خارجی هستند. به طوری که حدود 5.5 میلیون نفر در سودان جنوبی به شدت دچار ناامنی غذایی شده و در سومالی نیز حدود 3.2 میلیون نفر به کمکهای اضطراری غذایی و کشاورزی نیاز دارند. از سوی دیگر تعداد افراد بحران زده از لحاظ غذایی در یمن به 17 میلیون نفر رسیده است که در نوع خود یک فاجعه انسانی در منطقه خاورمیانه به شمار می رود. همچنین در شمال نیجریه نیز تداوم مناقشات نظامی باعث شده تا 7.1 میلیون نفر در مناطق آشوب زده دچار ناامنی غذایی شوند.