خبرگزاری کار ایران

ابتکار:

دولت در پی افتتاحیه های صوری نیست/آماک حاصل اندیشه ایرانی و تجربه ای جهانی است

دولت در پی افتتاحیه های صوری نیست/آماک حاصل اندیشه ایرانی و تجربه ای جهانی است
کد خبر : ۴۸۶۰۱۰

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در بازدید از فاز دوم طرح آماک گفت: طرح آماک حاصل اندیشه متخصصان ایرانی، یک تجربه قابل ارائه به صنعت نفت جهان است که اثر شگرفی بر کاهش گازهای گلخانه ای دارد.

به گزارش ایلنا، معصومه ابتکار در بازدید از طرح آماک در اهواز، این طرح را مصداق یک کار اصولی، درست و علمی دانست که سبب جمع آوری روزانه ٧٥٠٠تن آلاینده‎های هیدروکربوری شده است.

وی با قدردانی از تلاش شبانه روزی کارشناسان شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، گفت: تکمیل و راه اندازی موفقیت آمیز فاز دوم طرح آماک در راستای سازگاری فعالیت‎های صنعت نفت با محیط زیست و عمل به مسئولیت‎های اجتماعی این شرکت انجام شد، که جای قدردانی و تبریک دارد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به بازدید رئیس جمهوری از این طرح در اواخر سال ٩٥ و خودداری از افتتاح آن در مرحله پیش راه اندازی، یادآور شد: قرار گرفتن این فاز در مدار عملیات به فاصله کمی از سفر رئیس جمهوری، نشان داد که دولت در پی افتتاحیه های صوری نیست.

ابتکار، طرح آماک را حاصل ایده و اندیشه ایرانی و  یک تجربه کم نظیر برای ارائه به صنعت نفت جهان برشمرد و یادآور شد: آماک به معنای واقعی یک طرح برد-برد-برد محسوب می شود که هم به لحاظ کاهش گازهای گلخانه ای هم از رهگذر کاهش آلاینده های زیست محیطی و هم از حیث صرفه جویی در هزینه ها منافع مضاعف دارد.

وی با اشاره به عملی شدن وعده متخصصان مناطق نفتخیزجنوب به مردم و رئیس جمهوری مبنی بر راه اندازی زودهنگام این طرح افزود: جای خوشوقتی است که در دولت یازدهم که دولت محیط زیست است، این پروژه موفق به سرانجام رسید و وزارت نفت نشان داد در کنار فعالیت‎های متنوع بالادستی و پایین دستی به ملاحظات زیست محیطی و مسئولیت های اجتماعی خود توجه و اهتمام دارد.

معاون رئیس جمهوری با اشاره به این‌که برای تطبیق کامل فعالیت‎های صنعتی با ملاحظات زیست محیطی راهی طولانی در پیش است خواهان ادامه این روند و اجرای طرح های زیست محیطی مشابه طرح آماک شد.

ابتکار اظهار امیدواری کرد که همپای پیشبرد کارهای مرتبط با اکتشاف و تولید نفت و توسعه صنایع پایین دستی، شاهد رعایت دقیق استانداردهای ایمنی، بهداشت و محیط زیست (اچ اس یی) و سازگاری فعالیت‎ها با الزام‎های زیست محیطی، باشیم.

در این بازدید که با هدف کسب اطلاع از آثار زیست محیطی راه اندازی فاز دوم طرح آماک انجام شد، عبدالرضا دبیری، مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، هم با اشاره به اهمیت راه اندازی این فاز گفت: فاز دوم طرح آماک از حیث فرآیند شامل  عملیات فشارافزایی، نمزدایی و انتقال گاز اسیدی حاصل از شیرین سازی گازهای هیدروکربوری در دنیا کم نظیر بلکه بی نظیر است.

وی افزود: مشابه این طرح در هیچ یک از کشورهای جهان اجرا نشده و جمهوری اسلامی ایران برای نخستین بار این تجربه را به صنعت نفت جهان عرضه کرده است.

مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب همچنین از به‎کار گیری دقیق ترین استانداردهای ایمنی در اجرای این طرح خبر داد و افزود: همه بخش های طرح آماک به سبب سر و کار داشتن با گاز سولفید هیدروژن و دی اکسید کربن و آب، نیازمند اعمال دقیق ترین پروتکل های ایمنی است اما در بخش پالایشگاه شیرین سازی به‎ویژه در فاز دوم، همه تجهیزات،ماشین آلات، مخازن و لوله ها با آلیاژ های تخصصی ضدخوردگی و ادوات حفاظتی ویژه  تولید و به صورت شبانه روزی مراقبت می‌شوند.

دبیری یادآور شد: کارکنان بخش شیرین سازی آماک از نیروهای متخصص، مجرب و برخوردار از آموزش های خاص هستند؛ با این وجود برای رفت و آمد در بخش‎هایی از تاسیسات،از تجهیزات پیشرفته ایمنی و تنفسی نیز استفاده می کنند.

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز