طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری استان گیلان
طرحهای تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری، پرورش ماهی در قفس، کشتارگاه صنعتی طیور و سردخانه ۱۰ هزار تنی با دستور رئیس جمهوری از طریق ویدئوکنفرانس و توسط وزیر جهاد کشاورزی به بهرهبرداری رسید.
به گزارش ایلنا، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در مراسم افتتاح طرحهای کشاورزی استان گیلان در گزارشی از طریق ویدئوکنفرانس عنوان کرد: طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری استان گیلان با مساحت ۱۰ هزار هکتار در قالب ۷۱ پروژه مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون ۳۰ میلیرد تومان از اعتبار مصوب ۷۰ میلیارد تومانی این طرح تخصیص یافته، گفت: ۲۲ هزار خانوار بهرهبردار از مزایای اجرای این طرح بهرهمند میشوند.
حجتی با بیان اینکه ۱۷۸ هزار هکتار از اراضی شالیزاری گیلان قابلیت اجرای طرح تجهیز و نوسازی را داراست، خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح، ۷۷ هزار هکتار از شالیزارهای استان زیر پوشش طرح تجهیز و نوسازی قرار میگیرد.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: افزایش ۱۵ درصدی بهرهوری آب، امکان کاشت و برداشت مکانیزه و افزایش تولید محصول در واحد سطح و امکان کشت دوم در اراضی تجهیز شده؛ از مزایای اجرای طرح تجهیز و نوسازی شالیزارهای گیلان است.
مهندس حجتی در ادامه طرح پرورش ماهی در قفس را از پروژههای توسعهای کشور و گیلان و از برنامههای مصوب اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و افزود: براساس ارزیابیهای صورت گرفته،ایران ظرفیت تولید یک میلیون تن ماهی به شیوه پرورش در قفس را دارد و در برنامه ششم توسعه، تولید ۲۰۰ هزارتن ماهی با این روش هدفگذاری شده است.
وی گفت: در مراحل ابتدایی کار و نبود زنجیره تولید و جدید بودن فضای کار، خوشبختانه تا پایان سال ۹۵ نزدیک به ۳۷۰ قفس در دریاهای جنوب و شمال کشور با ظرفیت تولید ۱۶ هزارتن ماهی مستقر شده است.
حجتی با اشاره به اینکه ازسوی سرمایهگذاران و کارآفرینان استقبال خوبی از این طرح صورت گرفته، گفت: برای استان گیلان تولید ۴۵ هزارتن ماهی به روش پرورش در قفس تا پایان برنامه ششم توسعه هدفگذاری شده است.
وی افزود: در حال حاضر برای تولید پنج هزار و ۴۰۰ تن ماهی در قفس در گیلان موافقت اصولی صادر شده و امروز با بهرهبرداری از ۵۰۰ تن این طرح، ظرفیت عملی استان به ۱۱۰۰تن خواهد رسید.
وزیر جهاد کشاورزی که در محل افتتاح طرح کشتارگاه صنعتی طیور و سردخانه ۱۰ هزار تنی حضور داشت، در خصوص کشتارگاه طیور گفت: این کشتارگاه با ظرفیت کشتار شش هزار قطعه در ساعت و ۱۵۰ تن در روز با سرمایهگذاری ۶۰ میلیلرد تومانی بخش خصوصی به اجرا درآمده و این واحد با سردخانه ۲۵۰ نفر ایجاد اشتغال میکند.
وی اظهار داشت: ۱۱۷ هزارتن گوشت مرغ در استان گیلان تولید و بیش از ۶۰ درصد آن به خارج از استان ازجمله تهران ارسال میشود.
حجتی با بیان اینکه ظرفیت سردخانههای کشور با بهرهبرداری از سردخانه ۱۰ هزار تنی گیلان به چهار میلیون تن خواهد رسید، تصریح کرد: در سه سال اخیر، نزدیک به ۱.۵ میلیون تن افزوده شده است.
وی خاطرنشان کرد: ظرفیت سردخانههای گیلان از ۸۵ هزارتن در سال ۹۲ به ۱۴۰ هزارتن در حال حاضر رسیده است.