خبرگزاری کار ایران

در نشست مشترک معاون برق و انرژی وزیر نیرو و رییس کمیسیون انرژی و تجارت پارلمان جمهوری چک انجام شد؛

توافق ایران و چک برای ساخت نیروگاه 20 مگاواتی زباله سوز در گیلان

توافق ایران و چک برای ساخت نیروگاه 20 مگاواتی زباله سوز در گیلان
کد خبر : ۴۶۶۶۶۵

در نشست مشترک معاون برق و انرژی وزیر نیرو و رییس کمیسیون انرژی و تجارت پارلمان جمهوری چک برای ساخت یک نیروگاه 20 مگاواتی زباله سوز در گیلان توافق شد.

به گزارش ایلنا، «هوشنگ فلاحتیان» معاون برق و انرژی وزیر نیرو در نشست مشترک با «میلان شارپاتکا» رییس کمیسیون انرژی و تجارت پارلمان جمهوری چک توافق کردند بین دو شرکت سازمان انرژی‌های نو ایران (سانا) و شرکت «پاک زیست» به نمایندگی از جمهوری چک قرارداد ساخت یک نیروگاه زباله سوز 20 مگاواتی در قالب قراردادهای BOT در گیلان منعقد شود.

در این نشست معاون برق و انرژی وزیر نیرو با اشاره به بازدید چند ماه پیش خود از نیروگاه زباله سوز پراگ، اظهار داشت: در بازدیدی که چند ماه پیش از نیروگاه زباله سوز پراگ داشتم، متوجه شدم که جمهوری چک در ساخت نیروگاه‌های زباله سوز بسیار توانمند است و از آخرین تکنولوژی روز اروپا استفاده می‌کند.

وی افزود: چک از تجربیات خوبی در ساخت نیروگاه‌های زباله سوز برخوردار است و ما از حضور شرکت‌های چک برای ساخت این نوع نیروگاه‌ها در کشور استقبال می‌کنیم.

وی تصریح کرد: در ایران شرایط خوبی برای حضور شرکت‌هایی که در زمینه ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر می‌خواهند فعالیت کنند فراهم است از جمله اینکه از قوانین پشتیبانی خوبی در این زمینه برخوردار است و این امکان وجود دارد که بلافاصله برق تولیدی این نیروگاه‌ها وارد مدار شده و برق آن‌ها از شرکت‌ها به صورت تضمینی خریداری شود.

فلاحتیان گفت: ایران برنامه ریزی کرده که در 5 سال آینده حدود 5000 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر را وارد مدار کند که درصدی از آن نیروگاه‌های زباله سوز خواهد بود.

معاون برق و انرژی وزیر نیرو خاطرنشان کرد: محیط اقتصادی و فیزیکی ایران برای سرمایه گذاری خارجی کاملاً امن است و بازار گسترده ای در کشور برای فروش برق وجود دارد.

وی تأکید کرد: ایران می‌تواند سکوی پرتاب بسیار خوبی برای ورود شرکت‌های چک در بازارهای منطقه باشد.

فلاحتیان ادامه داد: اولویت برای ساخت نیروگاه‌های زباله سوز در ایران عمدتاً در شمال کشور است، چرا که در این منطقه امحا و دفن زباله‌ها کاری بسیار سخت و پیچیده است.

وی اضافه کرد: قوانین شفافی برای سرمایه گذاری در کشور وجود دارد و قوانینی چون FIPA نیز می‌تواند ضامن خوبی برای سرمایه گذاران خارجی در کشور ما باشد.

گفتنی است، در این نشست قرار شد نیروگاه زباله سوز 20 مگاواتی در قالب قراردادهای BOT احداث، و بازپرداخت سرمایه نیز از طریق فروش تضمینی برق در 14 سال آتی صورت پذیرد.

پیش بینی می‌شود این نیروگاه روزانه 350 تن زباله را تبدیل به انرژی کند.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز