غفوری فرد در همایش تفکر خلاق:
توسعه امروز کشور مدیون زحمات آیت الله هاشمی است
حسن غفوری فرد گفت: مهمترین اتفاق در این سالها توافق هستهای بوده است که ایران توانست با 5 ابرقدرت جهان بر سر یک مذاکره بنشیند و بزرگترین توافق قرن را عملی کند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، صبح امروز همایش تفکر خلاق، سرمایهگذاری و توسعه در جزیره کیش برگزار شد.
رئیس هیات نظارت و بازرسی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در این همایش در ابتدا به نقش آیت الله هاشمی رفسنجانی در توسعه کشور اشاره کرد و گفت: رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام به حق به عنوان سردار سازندگی در بین مردم معروف شده است.
حسن غفوریفرد ادامه داد: ایشان چه در زمانی که ریاست دولت را بر عهده داشتند و چه در زمانی که به عنوان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام مشغول بودند، خدمات ارزندهای انجام دادند و امروز توسعه کشور و احداث بسیاری از زیرساختها را مدیون ایشان هستیم.
وی سپس به تحولات بینالمللی در چند سال اخیر اشاره کرد و گفت: رویدادهای ژئوپلتیکی که در دنیا و خصوصا خاورمیانه اتفاق افتاده باعث به وجود آمدن تبعات سیاسی اجتماعی و علمی فراوانی شده است که یکی از این تحولات بحرانهای زیست محیطی است. آب شدن یخهای قطبی و آلودگی شهرها و گازهای گلخانهای سبب شده که بر روی زندگی مردم تاثیراتی بگذارد به طوری که بنا بر آمار سازمان محیط زیست در شهر تهران سال گذشته فقط 9 روز هوای پاک وجود داشته است که این امر امروز در حال تسری به دیگر شهرها همچون کرج و مشهد است.
غفوریفرد ادامه داد: در بحث انرژی نیز با توجه به وجود منابع غنی که در خاورمیانه و شمال آفریقا وجود دارد اتفاقات سیاسی و اجتماعی منحصر به فردی در چند سال اخیر افتاده است که مهمترین آن بهار عربی بوده است. این انقلابها سبب شده که در کشورهایی همچون مصر، تونس، تحولات عمیقی به وجود آید و لایههای اقتصادی آنها تغییر کند.
وی تصریح کرد: اما مهمترین اتفاق در این سالها توافق هستهای بوده است که ایران توانست با 5 ابرقدرت جهان بر سر یک مذاکره بنشیند و بزرگترین توافق قرن را عملی کند. همین توافق هستهای بود که امروز باعث شده رکورد برگزاری کنفرانس های سرمایهگذاری و همایشهای بین المللی در کشور شکسته شود و این نشان میدهد که جهان، ایران را پذیرفته است و چارهای به جز همکاری با ایران ندارد. البته اینکه آیا طرفهای مذاکره کننده با کشور ما به تمام تعهداتشان عمل کردهاند بحث دیگری بود.
غفوریفرد گفت: بنا بر آمار بانک جهانی و سازمان بین المللی پول در هیچ زمانی فاصله کشورهای غنی و فقیر به این اندازه نبوده است و امروز دو قطبی وحشتناکی در دنیا به وجود آمده و هر لحظه امکان انفجار بزرگی وجود دارد.
وی با تشریح دلایل ایجاد این فاصله گفت: شاید مهمترین علت به وجود آمدن این فاصله اهمیت دادن کشورهای توسعه یافته به تحقیقات و پژوهش است که نشان از جایگاه بالای پژوهش در اقتصاد امروز دارد.
وی ادامه داد: کشورهای دیگر نیز این موضوع را درک کردهاند به طوری که دولت جدید مصر نیز تحت تاثیر بهار عربی امروز اقتصاد دانش بنیان را مبنای کار خود قرار داده و یا کشور لیبی دچار اغتشاشات داخلی است و دولت موقتی دارد باز هم بودجهای برای پژوهش و اقتصاد مبنی بر دانشبنیان اختصاص داده است. همین امر نشان دهنده این است که ما نیز راهی به جز تکیه بر علم نداریم و باید از اقتصاد نفتی به سمت اقتصاد دانشبنیان برویم.