فائو به ایران در خصوص خطر هجوم ملخ هشدار داد
رئیس سازمان حفظ نباتات گفت: سطح مبارزه با ملخهای صحرایی که به دلیل افزایش بارندگی در برخی نقاط کشور احتمال افزایش تهاجم آنها وجود دارد در سال زراعی جاری بیش از 200 هزار هکتار پیشبینی میشود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، محمدعلی باغستانی رئیس سازمان حفظ نباتات درنشست خبری که به مناسبت دهه فجر برگزار شد، بیان داشت: ملخهای مهاجر که از غرب دریای سرخ شروع به حرکت میکند و وارد عربستان میشوند در حال حاضر در کشور یمن هستند و بعد از این کشور وارد عمان و از آنجا وارد مناطق جنوبی کشور میشود. بنابراین در سال جاری هم با هجوم ملخهای بومی و هم با هجوم ملخهای مهاجر مواجه خواهیم بود و سازمان خوار و بار کشاورزی (فائو) هم به ما هشدار داده است که امسال در این خصوص وضعیت خطرناکی خواهیم داشت.
او افزود: به دلیل بارندگی در جنوب و جنوب شرق که کانون ملخ صحرایی است با افزایش تهاجم ملخها مواجه خواهیم بود و برای دفاع در برابر این تهاجم نیاز به کمک سیستمهای پشتیبانی دولتی داریم و از آنان برای کنترل این مسئله کمک می خواهیم.
باغستانی تاکید کرد که اعتبار سالیانه سازمان بحران استانها برای مبارزه با ملخ بین 4 تا 5 میلیارد تومان است اما امسال با توجه به شرایط ویژهای که به وجودآمد به حدود دو تا سه میلیارد تومان اعتبار بیشتر نیاز داریم.
رئیس سازمان حفظ نباتات در ادامه تاکیدکرد که در سال زراعی گذشته حدود 108 هزار هکتار مبارزه با انواع ملخ داشتهایم ضمن اینکه طی 10 روز تهاجم ملخ آسیایی را کنترل کرده و در این زمینه خسارتی در کشور وارد نشد. همچنین در سال گذشته حدود 23 میلیون هکتار از سطح اراضی زراعی و باغی کشور را تحت پوشش مبارزه با آفات قرار دادهایم همچنین 5 میلیون و 400 هزار هکتار شبکههای مراقبت بخش دولتی و خصوصی اجرا شده است.
رئیس سازمان حفظ نباتات با اشاره به تسهیل و روانسازی روند صادرات و راهاندازی سامانه قرنطینه بیان داشت: این سامانه از حدود 3 ماه قبل شروع به کار کرده و حدود 16 هزار گواهی بهداشت از آن صادر شده است. برخی کالاهای ایرانی به دلیل آلودگی به آفات از مقاصد صادراتی برگشت میخورد اما با راهاندازی این سامانه کاهش برگشت محمولههای صادراتی محقق شده است.
او در رابطه با مبارزه با علفهای هرز بیان داشت: در سال زارعی جاری حدود 418 هزار هکتار مبارزه با علفهای هرز در 10 استان گرمسیری از جمله ایلام، خوزستان، بوشهر، لرستان، مازندران، کرمان داشتهایم و پیشبینی میشود حدود 3.5 میلیون هکتار مبارزه با علفهای هرز را در گندم و جو داشته باشیم و حدود 2 میلیون و 200 هزار هکتار نیز مبارزه با سن گندم خواهیم داشت.
باغستانی تاکید کرد که 200 آفت قرنطینهای در کشور وجود دارد که باید از ورود آنها جلوگیری کرد و حدود 15 میلیون تن اعمال ضوابط قرنطینهای بر روی محمولههای وارداتی اعمال شده است.
رئیس سازمان حفظ نباتات در ادامه گفت: صدور مجوز برای اندامهای گیاهی با ریسک قرنطینهای بالا اجرایی شد علاوه بر این بر روی محمولههای ترانزیتی که از داخل کشور ما به کشورهای همسایه صادر میشود ضوابط قرنطینهای اعمال شده است و بر همین اساس 75 هزار فقره گواهی بهداشت صادر شد و مبارزه با آفت قرنطینهای در حدود 72 هزار هکتار و همچنین 460 هزار هکتار ردیابی و مبارزه با بیماریهای قرنطینهای انجام شده است.