خبرگزاری کار ایران

مهرداد لاهوتی در گفت‌وگو با ایلنا:

کاهش تعرفه واردات برنج به تغییر کاربری دامن می‌زند/ کشاورزی نابود می‌شود

کاهش تعرفه واردات برنج به تغییر کاربری دامن می‌زند/ کشاورزی نابود می‌شود
کد خبر : ۴۵۱۹۴۴

نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: 4 هزار هکتار از مزارع برنج تغییر کاربری داده شد. با کاهش تعرفه، دروازه‌های کشور بیش از پیش به روی برنج خارجی با قیمتی پایین تر از برنج داخلی باز خواهد شد که همین مساله موجب می شود کشاورزان بیش از پیش به واگذاری زمین های کشاوزی خود به افرادی که به راحتی مجوزهای تغییر کاربری را اخذ می کنند ترغیب شوند.

مهرداد لاهوتی -نماینده مجلس شورای اسلامی- در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، در رابطه با  تعرفه واردات برنج، کره، گوشت قرمز گوسفندی، لپه، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، لوبیا چشم بلبلی و موز که بر اساس تصویب هیئت وزیران به پنج درصد کاهش یافته است، بیان داشت: افرادی در بدنه دولت هستند که از کاهش تعرفه واردات این محصولات سود می برند، این افراد با صحنه سازی و نفوذی که در دستگاه های دولتی دارند بحث کاهش تعرفه را پیگیری می کنند؛ متاسفانه همیشه بحث حمایت از کشاورز را مطرح می کنند؛ اما با اعمال چنین تعرفه هایی اولین کسانی که متضرر می شوند کشاورزان هستند .

او افزود: 4 هزار هکتار از مزارع برنج تغییر کاربری داده شد. با کاهش تعرفه دروازه‌های کشور بیش از پیش به روی برنج خارجی با قیمتی پایین‌تر از برنج داخلی باز خواهد شد که همین مسئله موجب می‌شود کشاورزان بیش از پیش به واگذاری زمین‌های کشاوزی خود به افرادی که به راحتی مجوزهای تغییر کاربری را اخذ می‌کنند، ترغیب شوند.

لاهوتی تاکید کرد که در هیج جای دنیا با کاهش تعرفه از بازار محصولات کشاورزی حمایت نمی‌کنند. این موجب نابودی بخش کشاورزی می‌شود.

او در رابطه با این که با توجه به افزایش مهاجرت از روستاها به شهرها تغییر کاربری اراضی کشاورزی موجب تسریع این کار می‌شود، بیان داشت: در گذشته 70 درصد مردم در روستا و 30 درصد در شهرها ساکن بودند، در حال حاضر 31 درصد در روستاها و 69 درصد در شهرها ساکن هستند، این مسئله به این خاطر است که اقتصاد در روستاها به درستی مدیریت نشده است. روستایی به این باور رسیده است که هر منافعی را به منافع او ترجیح داده شده است و مرگ تدریجی در بخش کشاورزی کشور اتفاق افتاده است.

لاهوتی در واکنش به عده‌ای که این مسئله را مطرح می کنند که کاهش تعرفه برنج برای کسانی است که توان خرید برنج داخلی را ندارند، بیان داشت: این بدترین توجیه است. چرا که می‌توان با حمایت از کشاورزان داخلی و با خرید یارانه‌ای، این محصول را در اختیار اقشار آسیب پذیر قرار داد. همچنین نیاز به واردات برنج 400 هزار تن است؛ اما سالیانه رقمی بیش از این وارد کشور می شود، این در حالی است که با تغییر الگوی کشت می توان میزان تولید را افزایش داد؛ بنابراین این بحث ها غیر علمی است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در پایان تاکید کرد که سلامت برنج خارجی مورد تایید نیست و با باز کردن دروازه‌های کشور به روی واردات این محصولات اولین ضربه بر پیکر کشاورزی کشور است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز