جعفر خزاعی: مسکن مهر بدون شناخت مناطق مختلف کشور اجرا شد/ به دلیل فقدان زیرساخت برخی واحدها متقاضی ندارد
جعفر خزاعی گفت: مسکن مهر بودن برنامه ریزی، بدون مطالعه، بدون شناخت مناطق مختلف کشور ،بدون مکانیابی ، بدون مطالعه نیازهای نقاط مختلف کشور، بدون برنامه ریزی برای نیاز های زیر ساخت های شهرک ها و....از جمله جاده، مدرسه، برق ، گاز ، آب ، تلفن و غیره شروع شد و مشکلات فعلی را به وجود آورد. این طرح با صرف هزینههای هنگفت هنوز به اتمام نرسیده و جوابگوی نیازها نبوده و حتی در بعضی نقاط بدون متقاضی مانده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا جعفر خزاعی انبوه ساز در میزگرد بررسی مشکلات انبوه سازان که در محل خبرگزاری ایلنا برگزار شد گفت: هرچیزی که در کشور توسط بخش خصوصی اداره نشود و در آن رقابت نباشد مشکل ساز می شود . شوروی 70 سال خواست همه چیز را از طریق دولت اداره کند که دیدیم این امر به شکست انجامید . دولت وظیفه نظارت و برنامه ریزی دارد. در بخش مسکن دولت نباید به مسکن ساز تبدیل شود .
وی ادامه داد: چند سال پیش ما برای حضور یک نمایشگاه مسکن به یکی از شهرهای آمریکا رفته بودیم در آنجا کنجکاو بودیم که بدانیم انبوه سازی در آمریکا چگونه است؟ در آمریکا دولت به هیچ وجه در ساخت مسکن دخالت نکرده است بلکه دولت صرفا به نظارت و برنامه ریزی مشغول است. در تهران ما با تغییرات مستمر در واقع تهران را تخریب کرده ایم.
خزاعی تاکید کرد: در حال حاضر در تهران در منطقه فرشته شاهد هستیم از ساعت 4 به بعد به دلیل ترافیک این منطقه عملا قفل است. این یعنی ایجاد مشکل برای شهروندان که ریشه در ساخت و ساز نامناسب دارد.
این انبوه ساز اظهار داشت: باید توجه داشته باشیم که بخش خصوصی راندمان بالاتری دارد . مثلا بعد از انقلاب در تبریز شهرکی به نام آسمان ساخته شده که این شهرک توسط بخش خصوصی احداث شد و در حال حاضر یکی از شهرک های کم نظیر کشور است.
وی تاکید کرد: اگر طرح های تفصیلی شهر به درستی تدوین شود و به درستی اجرا گردد بسیاری از مشکلات برطرف می شود و اگر بخش مسکن رونق پیدا کند موتور حرکت کلیه صنایع ساختمانی خواهد شد. هر سال یک میلیون مسکن مورد نیاز کشور ماست و اگر چنانچه ساخته نشود موجب سونامی در آینده مسکن خواهد بود.
این کارشناس بخش مسکن گفت: برای اینکه دچار وضعیت امروزی ترافیک – آلودگی هوا، آلودگی صوتی و مسائل اینچنینی در شهر نشویم باید طرح تفصیلی شهری داشته باشیم. برای طرح تفصیلی یک شهر اول باید کلیه اطلاعات و آمار را داشته باشیم و متخصصین شهرسازی با اشراف به تمام مسائل شهری طرح تفصیلی ارائه دهند که بتواند حداقل یک قرن جوابگوی نیازهای شهری باشد. مشکل طرح تفصیلی شهرهای ما وجود کمیسیون ماده 5 اعمال نفوذ و مراکز قدرت است.
وی افزود: برای سرریز شهرهای بزرگ همه جای دنیا شهرکهای اقماری میسازند. در ایران نیز قبل از انقلاب و بعد از انقلاب اقدام شده که به دلیل عدم مدیریت پاسخگوی ازیاد جمعیت نبوده است.
خزاعی با اشاره به طرح مسکن مهر که در دولت قبل اجرا شد، گفت: مسکن مهر بودن برنامه ریزی، بدون مطالعه، بدون شناخت مناطق مختلف کشور ،بدون مکانیابی ، بدون مطالعه نیازهای نقاط مختلف کشور، بدون برنامه ریزی برای نیاز های زیر ساخت های شهرک ها و....از جمله جاده، مدرسه، برق ، گاز ، آب ، تلفن و غیره شروع شد و مشکلات فعلی را به وجود آورد. این طرح با صرف هزینههای هنگفت هنوز به اتمام نرسیده و جوابگوی نیازها نبوده و حتی در بعضی نقاط بدون متقاضی مانده است.
وی در پایان گفت: سرمایه گذاران مسکن با مشکلات زیادی روبرو هستند و متحمل ضرر و زیان های زیادی شده اند و خیلی نگران کننده است چون سرمایه گذاران و متخصصین در امور مسکن در حال خارج شدن از این صنعت هستند و آینده نگران کننده است.