خبرگزاری کار ایران

با هدف حل مشکلات بخش خصوصی با سازمان تامین اجتماعی؛

کمیته مشترک اتاق ایران و سازمان تامین اجتماعی تشکیل شد

در جلسه مشترک هیات رئیسه اتاق ایران‌ با مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، مقرر شد کمیته‌ای شش‌نفره تشکیل شود. این کمیته دایمی، یک‌ماه فرصت دارد تا موارد اختلافی فعالان اقتصادی بخش خصوصی با سازمان را احصا و برای اصلاح آن پیشنهاد دهد.

به گزارش ایلنا، کمیته مشترک شش نفره اتاق ایران و سازمان تامین‌اجتماعی تشکیل شد؛ قرار است که در این کمیته، مسائل و مشکلات فعالان اقتصادی با وزارت کار و سازمان تأمین اجتماعی بررسی و اصلاح شود.

جلسه «بررسی مسائل فعالان اقتصادی در حوزه وزارت کار و تأمین اجتماعی» با حضور سیدتقی نوربخش، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی و هیات رئیسه اتاق ایران برگزار شد.

در این جلسه به تعامل بیشتر این وزارتخانه با فعالان اقتصادی بخش خصوصی تاکید شد. هیات رئیسه اتاق ایران، انتقاد و مشکلاتی که به عملکرد سازمان تأمین اجتماعی گفته می‌شود را بیان کرد. مهم‌ترین مسئله‌ای که در این جلسه عنوان شد چند مواد قانون تأمین اجتماعی مانند ماده 39، ترکیب هیات‌های بدوی و تجدیدنظر، دریافت‌های غیرمتعارف، عدم برخط نمودن بدهی‌های قطعی شده و ...بود.

حسین سلاح‌ورزی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران، به پایگاه خبری اتاق ایران می‌گوید: «خیلی از مشکلات بنگاه‌های اقتصادی، تشکل‌ها و اتاق‌های سراسر کشور به حوزه تأمین اجتماعی برمی‌گردد. از طرف دیگر در بخش‌های مختلف اتاق، مثل شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی و کمیته ماده 76 بیشترین تعداد شکوائیه‌ها و درخواست‌ها به حوزه تأمین اجتماعی برمی‌گردد.»

 او به جلسه تیرماه هیات نمایندگان اشاره می‌کند که در این جلسه، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی حضور داشتند. وزیر کار، آنجا قول داد که طی مدت شش‌ماه به چند مورد از مشکلات فعالان اقتصادی رسیدگی کند؛ مشکلاتی مانند ترکیب هیات‌های بدوی و تجدیدنظر، اعتراض فعالان اقتصادی در خصوص حسابرسی و مراجعه مؤسسات حسابرسی به بنگاه‌ها و غیره رسیدگی شود. متاسفانه بعد از گذشت شش‌ماه اقدام عملی صورت نگرفت. هیات‌رئیسه مجدد این موارد را پیگیری کرد و نتیجه آن جلسه روز یک‌شنبه بود.

در این جلسه، سیدتقی نوربخش، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی درباره وضعیت فعلی سازمان و ایراد و مشکلات سازمان توضیحاتی ارائه داد. سپس معاونان سازمان تأمین اجتماعی درباره نحوه اعمال خرید و فروش، هیات‌های بدوی و تجدیدنظر و بازدیدهای 10 ساله صحبت کردند.

وظیفه کمیته شش‌نفره چیست؟

در جلسه هیات ریسه اتاق ایران با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تأمین اجتماعی تصمیم گرفته شد کمیته مشترک اتاق ایران و سازمان تأمین اجتماعی تشکیل شود. این کمیته وظیفه دارد در ظرف یک‌ماه موارد اختلافی فعالان اقتصادی با سازمان تأمین اجتماعی احصاء و سپس با توافق سازمان اصلاح شود.

همچنین مقرر شد که سازمان تأمین اجتماعی با ابلاغیه‌ای، تاکید کند دریافت تعهدنامه در زمان تمدید کارت بازرگانی ممنوع است و باید جوابیه لازم در کوتاه‌ترین زمان، صادر شود.

یکی از اولویت کار کمیته شش‌نفره، وضعیت بازدید و حسابرسی از بنگاه‌های اقتصادی است که باید کمیته این مسئله را بررسی کند و ان را سامان دهد. پیشنهاد اتاق ایران این بود که به جای حسابرسی مؤسسات بیرون از واحدهای اقتصادی، بازرسی از بنگاه‌های اقتصادی انجام شود.

سلاح‌ورزی می‌گوید: «در این جلسه با نمایندگان سازمان تأمین اجتماعی توافق شد، که سازمان اجتماعی از متقاضیان مفاصا حساب، درخواست تعهدنامه نکند. یا درباره قراردادهای ساخت و سفارش که سازمان تأمین اجتماعی از این قراردادها سرجمع، مالیات دریافت می‌کرد، توافق شد که این رویه اصلاح شود. ترکیب هیات حل اختلاف که از اختیارات وزیر کار است، اصلاح شود.»

او می‌گوید: «ترکیب هیات حل اختلاف چهارنفره است که قبلاً وزیر به سازمان تأمین اجتماعی تفویض اختیار کرده بود و نماینده تأمین اجتماعی دو نفر از چهار نفر بود که قرار شد نماینده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از جایی غیر از سازمان تأمین اجتماعی معرفی شود.»

نماینده اتاق ایران در این کمیته کیست؟

حسین سلاح‌ورزی، سیدمحمود تولایی، رئیس کمیسیون مالیات، کار و تأمین اجتماعی و بهمن عشقی به‌عنوان نماینده اتاق ایران در کمیته شش‌نفره، انتخاب شدند.

نماینده تأمین اجتماعی در این کمیته شش‌نفره کیست؟

این کمیته دایمی است و بررسی مسائل مورد مناقشه و طرح‌شده توسط بنگاه‌ها را در دستور کار قرار خواهد داد. سه نفر از معاون‌های سازمان تأمین اجتماعی، نماینده این سازمان، در کمیته شش‌نفره انتخاب شدند. محمدحسن زدا، معاون فنی و درآمد سازمان تأمین اجتماعی، ولی‌الله افخمی‌راد، معاون اقتصادی سازمان تأمین اجتماعی و منصور اعتصامی، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان تأمین اجتماعی به‌عنوان نماینده این سازمان هستند.

کد خبر : ۴۴۴۴۰۵