وزارت جهادکشاورزی به دنبال اجرای پروژه های کشت فراسرزمینی است
رییس مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران می گوید، وزارت جهادکشاورزی بسیار جدی به دنبال کشت فراسرزمینی است و در سفر اخیر رییس جمهوری به کشورهای آسیای میانه مذاکراتی در این باره با سران و مسوولان کشورهای منطقه صورت گرفته است.
به گزارش ایلنا، محمدحسین شریعتمدار گفت: در کشت های فراسرزمینی، کشور دوم از کشور اول یا زمین را اجاره می کند و یا اینکه خریداری می کند و بعد نسبت به شرایط اقلیمی آن کشور و نیازشان محصول خاصی را که بیشتر محصولات استراتژیک است مانند گندم، ذرت و... کشت می کند.
وی با اشاره به اهمیت کشت فراسرزمینی برای مقابله با بحران آب، می گوید: از مسوول طرح کشت فراسرزمینی در وزارت جهاد کشاورزی شنیدم درحال حاضر در سطح 2 میلیون هکتار برای کشت فراسرزمینی برنامه ریزی شده است و در حال کار هستیم. البته برنامه وزارت جهاد کشاورزی این گونه است که می خواهند این طرح را ساماندهی و بعد به گسترش آن فکر کنند.
شریعتمدار افزود: هم اکنون مشکلاتی از نظر رفت و آمد، خرید محصولات، انتقال آن ها به کشور و... وجود دارد که به تدریج باید حل شود و بعد کشت فراسرزمینی گسترش یابد.
رییس مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران با اشاره به اهمیت کشت فراسرزمینی گفت: باتوجه به اهیمت موضوع کشت فراسرزمینی و حل بحران آب در کشور، ما در اتاق ایران به دنبال راه اندازی دفتری به عنوان مرکز اطلاع رسانی کشت فراسرزمینی هستیم و قصد داریم با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی این مرکز را برای کمک به افرادی که قصد ورود به این حوزه دارند، تشکیل دهیم.
رییس مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران با بیان اینکه کشت فراسرزمینی الان در بسیاری از کشورها به خصوص کشورهای پیشرفته مطرح است، گفت: هم اکنون چین، عربستان و... درحال اجرای طرح های کشت فراسرزمینی هستند که ما هم باید به آن ورود کنیم. براساس بررسی ها الان بهترین منطقه ای که می توان این کار را در آن انجام دهیم سرزمین های شمالی ما در آسیای میانه است که هم آب کافی دارند، هم از نظر اقلیمی شرایط شان مساعد است و هم اینکه به کشور ما نزدیک هستند.