خبرگزاری کار ایران

4.5 میلیون تن گندم توسط تعاونی های روستایی خریداری شد

مدیرعامل سازمان تعاون روستایی گفت: از مجموع 11.4 میلیون تن گندم خریداری شده در سال جاری بیش از 4.5 میلیون تن آن توسط شرکت های تعاون روستایی خریداری شده است.

به گزارش ایلنا حسین صفایی در سنندج گفت: گندم مازاد بر نیاز کشاورزان در بیش از 900 مرکز در کشور خریداری شد که از این تعداد، 700 مرکز توسط تعاون روستایی راه اندازی شده بود.

وی اضافه کرد: شرکت های تعاون روستایی کردستان امسال در زمینه خرید گندم بسیار موفق عمل کردند و از مجموع 856 هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان استان، 498 هزار تن را خریداری کرده بودند.

وی اظهار کرد: کردستان با تولید بیش از 980 هزار تن گندم رتبه چهارم کشوری را در تولید این محصول به خود اختصاص داده بود در حالی که شرکت های تعاون روستایی استان رتبه سوم کشوری را در خرید گندم کشاورزان کسب کرده بودند.

مدیرعامل سازمان تعاون روستایی گفت: شرکت های تعاون روستایی کردستان در مجموع 58 درصد از گندم مازاد بر نیاز کشاورزان استان را خریداری کردند که میانگین کشوری آن حدود 40 درصد است.

وی اظهار کرد: در کشور در مجموع 6 هزار و 700 تعاونی روستایی و کشاورزی فعالیت می کنند که از این تعداد، 180 تعاونی در کردستان فعال است.

**زنجیره تولید بخش کشاورزی کشور کامل نیست

مدیرعامل سازمان تعاون روستایی گفت: زنجیره تولید بخش کشاورزی کشور کامل نیست و لازم است زیرساخت ها مورد نیاز تکمیل شود.

صفایی افزود: در بحث تولید گندم، شرکت های تعاون روستایی در زمینه سیلوی مناسب برای نگهداری گندم دارای مشکل هستند و در فصل خرید گندم از کشاورزان، مکان های مناسب و استاندارد برای نگهداری گندم خریداری شده ندارند.

وی اضافه کرد: شرکت های تعاون روستایی می توانند برای بهره وری بیشتر و سود اعضای خود، محصول را فراوری کنند و به جای فروش گندم، آن را پس از تبدیل به آرد به فروش برسانند.

به گفته وی در سایر محصولات کشاورزی و باغی نیز می توان با راه اندازی صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات تولید شده را به شیوه استاندارد فراوری و بسته بندی کرد و سپس به بازار فروش انتقال داد.

صفایی گفت: یکی دیگر از نیازهای شرکت های تعاون روستایی حضور در بازارهای داخلی و خارجی و رقابت با سایر تولید کنندگان است.

وی اضافه کرد: اگر حمایت هایی از سوی مسئولان از شرکت های تعاون روستایی صورت گیرد این شرکت ها می توانند توان رقابت با سایر تولید کنندگان را داشته باشند.

صفایی گفت: در ایران فروشگاه‌های زنجیره‌ای تنها پنج درصد در توزیع سهم دارند و 95 درصد سهم دیگر در حوزه خُرده فروشی قرار دارد.

وی اظهار کرد: یکی از راهکارهای کمک به تولید کننده و مصرف کننده، حذف واسطه ها بین مزرعه تولید تا سفره مردم با برپایی فروشگاه های زنجیره و تکمیل زنجیره تولید است.

به گفته مدیرعامل سازمان تعاون روستایی زنجیره گندم، آرد و نان یکی از طلایی ‌ترین زنجیره های اقتصاد کشور بوده و بیش از یک‌ میلیون و 200 هزار کشاورز گندمکار در کشور وجود دارد.

حسین صفایی مدیرعامل سازمان تعاون روستایی برای شرکت در گردهمایی تعاونی‌های روستایی و جشن شکرگزاری گندم به کردستان سفر کرده است.

 

کد خبر : ۴۴۰۱۳۱