استقبال فولکس واگن برای ساخت خودروهای گازسوز در ایران
برنامه فولکس واگن با درخواست آزمایش گاز سی ان جی مناطق مختلف برای ساخت خودروهای پایه گاز سوز در ایران اجرایی می شود.
به گزارش ایلنا، علی مهرابی، مدیر طرح سی ان جی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران، از استقبال شرکتهای خارجی برای ساخت تجهیزات و ماشین های پایه گاز سوز در ایران خبر داد و افزود: شرکتهای خارجی برای تولید و فروش تجهیزات در ایران باید اقدام به ساخت کارخانه در داخل نمایند.
به گفته وی، با توجه به شعار اقتصاد مقاومتی و توانمندی سازندگان داخل، اجازه هیچ گونه واردات تجهیزات سیانجی به داخل کشور داده نمیشود و سازندگان خارجی ملزم به تولید و ساخت کارخانه در ایران هستند.
مدیر طرح سیانجی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به این که ٧٠ درصد تجهیزات سیانجی ازسوی سازندگان داخلی تامین میشود، گفت: تجهیزات سیانجی بیشتر از کشورهای اروپایی از جمله آرژانتین، ایتالیا، آلمان، روسیه و کره جنوبی وارد کشور شده است که هم اکنون تجهیزات کره جنوبی بومی سازی شده و روسیه خواستار تولید تجهیزات در ایران است.
راه اندازی ١٠ جایگاه سی ان جی در سراسر کشور
مهرابی از راه اندازی ١٠ جایگاه سیانجی جدید با ظرفیت ١٦ هزار مترمکعب در کشور خبر داد و افزود: تعداد جایگاههای سیانجی در کشور به ٢ هزار و ٣٦٠ جایگاه رسیده است.
وی ظرفیت جایگاههای سیانجی در کشور را ٤٠ میلیون مترمکعب اعلام کرد که هم اکنون تنها از ٢١ میلیون مترمکعب آن استفاده می شود.
مدیر طرح جایگاههای سیانجی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی از راه اندازی ١٠ جایگاه دیگر تا پایان سال خبر داد و گفت: تعهد شرکت برای ساخت ٥٠ جایگاه سیانجی تا پایان امسال محقق خواهد شد.
مهرابی ادامه داد: ١٠ جایگاه سیانجی در شهرهای دهلران، داراب، تهران، ارومیه، مازندران (ساری، شیرود، مرزی کلا)، بوشهر، همدان، خوزستان راه اندازی شده است.
وی با اشاره به این که گاز سی ان جی حدود ٢٤ درصد از مصرف سوخت حمل ونقل کشور را به خود اختصاص داده است، گفت: امیدواریم با برنامه های آتی سهم سیانجی از مصرف سوخت در کشور به ٥٠ درصد افزایش یابد.
وی در ادامه تعداد جایگاههای بخش خصوصی سیانجی را ٤٤ جایگاه اعلام کرد و گفت: تقاضا برای احداث ٣٥ جایگاه جدید ازسوی بخش خصوصی در شرکت وجود دارد.
وی اعلام کرد: از تعداد جایگاههای کشور ٢ هزار و ٣٠٠ جایگاه از سوی دولت تجهیز شده است که براساس میزان سرمایه گذاری دولت و تقسیمات شهری و کلانشهری کارمزد ٧٠ تا ٨٠ تومان در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: این کارمزد برای جایگاههای سیانجی خصوصی ١٤٠ تومان به ازای هر متر مکعب است که در مدت هفت سال سرمایه گذاری صورت گرفته بازگردانده می شود.
بررسی افزایش کارمزد در هیئت دولت
مدیر طرح سیانجی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با اشاره به افزایش کارمزد جایگاهها از سال ٩٢ گفت: بیش از سه سال است که کارمزد جایگاهداران سیانجی افزایشی نداشته است که با پیگیری و پیشنهاد شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران به دنبال افزایش کارمزد هستیم.
مهرابی ادامه داد: پیشنهاد شرکت برای افزایش کارمزد این است که این افزایش در ٢ بخش با اختیار شرکت پخش افزایش یابد به طوری که بخش نخست به همسان سازی و استاندارد سازی تجهیزات و جایگاهها اختصاص یابد و بخش بعدی براساس تورم هرسال شاهد افزایش کارمزد برای تامین هزینههای جایگاهداران باشیم.
به گفته وی، این پیشنهاد در کمیسیون زیربنایی دولت تصویب شده است و منتظر تصویب آن در هیئت دولت و ابلاغ از سوی شورای اقتصاد برای اجرا هستیم.
اختلاف قیمت بنزین و سیانجی افزایش یابد
مهرابی با اشاره به اختلاف اندک میان قیمت بنزین و سیانجی گفت: برای ایجاد اقبال عمومی برای استفاده از گاز سیانجی باید به سمت افزایش اختلاف قیمت میان بنزین و سیانجی حرکت کنیم.
مدیر طرح سی ان جی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ادامه داد: بهترین گزینه برای جذاب کردن استفاده از این سوخت پاک، ثابت نگه داشتن قیمت سی ان جی و افزایش قیمت بنزین و افزایش منطقی کارمزدها در کشور است.
وی تعداد خودروهای گازسوز در کشور را حدود چهار میلیون خودرو اعلام کرد و گفت: خودروهای گاز سوز از نظر ایمنی بیشترین امنیت را در مقابل خودروهای بنزین سوز دارند و تاکنون هیچ اتفاقی برای خودروهای گازسوز تولیدی در کشور نیفتاده است.