صادرات سالانه 72 تن میگو به امارات، چین، تایلند، کره، فرانسه، ژاپن و روسیه
گرچه مقطع کارشناسی را در رشته مدیریت فرهنگی گذرانده است، اما دیپلم فنی حرفه ای در رشته پرورش میگو دارد. احمد درویشی سه سال و نیم است که پرورش میگو را شروع کرده است.
ایلنا: مزرعه او در روستای نخل ابراهیم از توابع شهرستان میناب در استان هرمزگان است. پیش از آنکه وارد حوزه پرورش میگو شود نیز، کار تولیدی می کرده و به باغداری مشغول بوده است.
درویشی در مزرعه اش سالانه بین 30 تا 50 تن میگو پرورش می دهد و هر کیلو را به خریداران عمده بین 10 تا 14هزار تومان می فروشد.
او در چند نوبت و مجموعا با حمایت بسیج سازندگی 120 میلیون وام گرفته، اما هر چه تلاش کرده موفق نشده از وزارت جهاد و یا دیگر ارگان های دولتی وامی بگیرد. توجیه وزارت جهاد کشاورزی این بوده که مزرعه آقای درویشی مساحت کافی را ندارد که وام به او تعلق گیرد. اما وی می گوید: اداره شیلات چندین مرتبه سرکشی کرد و بررسی های دقیق انجام داد و تایید کرد که مزرعه من برای پرورش میگو توجیه اقتصادی دارد.
درویشی درباره فرآیند تولید و پرورش میگو می گوید: ابتدا استخرهای پرورش میگو که یک هکتاری یا یک و نیم هکتاری هستند را در ماه فروردین یا اسفند شخم می زنیم تا لجن و گل و لای آن گاز تولید نکند و باعث مرگ میگوها نشود. مرحله بعد آهک پاشی و مرحله آخر آبگیری استخرهاست. سپس ورود لارو که همان بچه میگو است به استخرها صورت می گیرد. لارو را از سالن های تکثیر که در شهرستان میناب است خریداری می کنیم و با رعایت اصول حمل و نقل به مزرعه انتقال می دهیم و بعد از هم دما کردن آب لارو با آب استخرها مرحله رها سازی را انجام می دهیم.
او می افزاید: مرحله بعد غذادهی استخرهاست. غذای میگوها را با پودر ماهی، آرد، سویا و پودر گوشت بوسیله دستگاه پلت زن درست می کنیم و به آن ها می دهیم. این مراحل را به مدت 6 ماه ادامه می دهیم و با توجه به رشد میگوها غذای آنان را نیز اضافه می کنیم که در یک استخر یک هکتاری به 120 کیلو در روز می رسد و در طی روند تولید نکاتی شامل تنظیم آب استخر، شوری آب، دمای آب و ... را چک می کنیم. در استخرهای پرورشی دستگاههای هواده نیز جهت تولید اکسیژن برای رشد بیشتر نصب می کنیم و میگو را به 24 گرم که 40 تا50 اش دانه یک کیلو می شود می رسانیم. از هر هکتاری دو و نیم تا سه تن میگو برداشت می کنیم.
احمد درویشی علاوه بر سود 80 میلیونی که سالانه کسب می کند، شش نفر دیگر را هم در مزرعه خود شاغل کرده است.
او علت اینکه بین کارهای تولیدی، پرورش میگو را انتخاب کرده، اینگونه عنوان می کند: یکی از مزیت های پرورش میگو در استان هرمزگان این است که کل چرخه تولید و پرورش میگو در این استان موجود است و هزینه را به حداقل کاهش می دهد. مثلا برای تامین غذای میگو احتیاج نیست به دیگر استان ها مراجعه کنیم و همچنین هزینه تولید و نگهداری نیز حداقل ممکن است.
90 درصد محصول تولیدی مزرعه احمد درویشی صادر می شود. بیشتر صادارات هم به کشورهای امارات، چین، تایلند، کره، فرانسه، ژاپن و روسیه است.
او همچنین به خاطر تولید انبوه ارزش افزوده با سرمایه اندک در استان خود، شاخص شده و بارها مورد تقدیر قرار گرفته است.
او در صدد این است که واحد بسته بندی میگو را هم به مزرعه خود اضافه کند، اما هنوز این اتفاق رخ نداده و بسته بندی میگوهایش در سردخانه ای نزدیک مزرعه، صورت می گیرد.
درویشی در پایان گفتوگو به جوان های هم سن و سال خود می گوید که ظرفیت شغل های اداری در کشور پر شده و حتی در شهر و استان او جوان های زیادی را می شناسد که با فوق لیسانس دنبال کار می گردند و حتی برای کارگری التماس می کنند. او می گوید که هر جوانی در شهر و استان خود کمی جست و جو کند، کارهای تولیدی زیادی را می تواند پیدا کند که حتما بازار بکر و سودآوری سرشاری دارند.