افزایش 30 درصدی بودجه طرح تعادلبخشی برای سال آینده/ تولید2 میلیارد مترمکعب پساب در برنامه ششم توسعه
قائممقام وزیر نیرو از افزایش 30 درصدی بودجه طرح تعادلبخشی برای سال آینده خبر داد.
بهگزارش ایلنا، "ستار محمودی" امروز در حاشیه سمینار بینالمللی استفاده سالم از پساب در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: با توجه به اینکه بخش آب کشور، بخشی محوری است که مورد نیاز همگان قرار میگیرد، لذا طرحهای گستردهای در این بخش آغاز شده است.
وی با بیان اینکه وزارت نیرو نیازمند منابع زیادی برای اتمام طرحهای آغاز شده است، تصریح کرد: زمانی که به وسع و منابع عمومی دولت نگاه میکنیم بودجه در نظر گرفته شده برای وزارت نیرو به نظر ما مطلوب میآید.
قائممقام وزیر نیرو با اشاره به افزایش 300 میلیارد تومانی بودجه وزارت نیرو نسبت به سالهای گذشته، ادامه داد: با توجه به اینکه نیاز وزارت نیرو بیش از این است لازم است که همچون سالهای گذشته منابع مالی مورد نیاز را از طریق وامهای بانکی، سرمایهگذاری بخش خصوصی، اوراق مشارکت و اسناد خزانه تامین کنیم.
به گفته محمودی سال گذشته نیز دولت نگاه ویژهای به وزارت نیرو داشت؛ بهطوری که از طریق صندوق توسعه ملی و با حمایت مجلس شورای اسلامی منابع خوبی در اختیار آب و برق و به ویژه آب قرار گرفت.
* افزایش 30 درصدی بودجه طرح تعادلبخشی
وی با بیان اینکه در ارتباط با بودجه عمومی مذاکراتی داشتهایم، گفت: سازمان مدیریت و برنامهریزی، مجلس و رییسجمهور نگاه ویژهای به آب و فاضلاب داشتهاند، بهطوری که این مساله را جزو اولویتهای دولت قرار دادهاند.
قائم مقام وزیر نیرو در خصوص بودجه طرح احیا و تعادل بخشی گفت: در حال حاضر میزان بودجه در این بخش مشخص نشده، اما قطعا وزارت نیرو بودجه این طرح را افزایش خواهد داد.
محمودی با بیان اینکه قصد داریم بودجه طرح احیاء و تعادلبخشی که یکی از برنامههای زیربنایی کشور است را 30 درصد افزایش دهیم، اظهار کرد: طبق برآوردهای صورت گرفته بودجه این بخش بیش از 500 میلیارد تومان خواهد شد.
وی با بیان اینکه یکی از مسائل مهم در کشور استفاده از تصفیه فاضلاب و پساب است، گفت: لازم است که با در نظر گرفتن شرایط زیست محیطی و پارامترهای زیستمحیطی تصفیه فاضلاب صورت بگیرد.
* تولید 30 میلیارد مترمکعب فاضلاب در سال
قائممقام وزیر نیرو با بیان این که در سال 30 میلیارد مترمکعب ذهاب و فاضلاب از کشور تولید میشود، گفت: لازم است که برای این مساله به ویژه فاضلابهایی که ناشی از فعالیتهای شهری است تدابیری لحاظ شود.
محمودی با بیان اینکه پنج میلیارد مترمکعب فاضلاب شهری، صنعتی و خدماتی در کشور وجود دارد، اظهار کرد: از این میزان 1.5 میلیارد مترمکعب تصفیه میشود که یک میلیارد مترمکعب پساب سالم و بهداشتی است.
به گفته وی، این کار از این جهت که آب آلوده دوباره در چرخه مصرف قرار میگیرد بسیار تاثیرگذار و ارزشمند است. برهمین اساس وزارت نیرو در برنامه ششم توسعه قصد دارد که دو میلیارد مترمکعب پساب تصفیه شده تولید کند.
قائممقام وزیر نیرو با بیان اینکه این امر نیازمند تدبیر و سرمایهگذاری است، گفت: تجربیات خوبی در ایران در زمینههای فرآیندهای کاملا مهندسی وجود دارد بهطوری که تمام تصفیهخانههای مدرنی که در دنیا استفاده میشود در ایران نیز مشابه آن وجود دارد.
محمودی با اشاره به فعال شدن بخش خصوصی در این زمینه، ادامه داد: در طول دو سال اخیر 5000 میلیارد تومان از سرمایهگذاری بخش خصوصی در این زمینه استفاده شده که این مساله در نوع خود بینظیر است.
وی تصریح کرد: امیدواریم که با همکاری سازمان برنامهریزی و بودجه زمینههای خرید تضمینی پساب افزایش یابد که البته در حال حاضر نیز این کار انجام شده بهطوری که نزدیک به 24 پروژه با همین سبک در سراسر کشور در حال انجام است.