خانوادهای دو سال گوشت قرمز مصرف نکرده است/جوان روستایی به دلیل فقر امکان تحصیل ندارد
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری گفت: 38 هزار روستا در کشور وجود دارد، دولت برنامه تجهیز 25 هزار روستا به اینترنت پرسرعت را در دست اجرا داردکه در صورت تحقق این امر 13 هزار روستای دیگر باید در انتظار اینترنت پرسرعت باشند.
سید ابوالفضل رضوی -معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری- در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، ضمن تقدیر از گزارشهای خبرگزاری ایلنا در رابطه با مناطق محروم بیان داشت: طی این گزارشها با مسائل و مشکلات روستاها از نزدیک آشنا شدهاید، نمی توان به شما آمار غلط داد و در خصوص کارهایی که در این روستاها انجام شده است بزرگنمایی کرد، امیدواریم با اطلاعاتی که در اختیار ما قرار میدهید به وضعیت این روستاها رسیدگی شود.
او افزود: یکی از موانع در توسعه روستایی این است که در تعریف قانونی کشوری یک تعریف در خصوص روستاها وجود دارد که من آن را قبول ندارم؛ اما قانون است که در آن ذکر شده "سکونت گاههای بالای 20 خانوار روستا تلقی میشوند و کمتر از آن را آبادی و یا مزرعه می نامیم" بنابراین مسئولان باید در رابطه با روستاهای بالای 20 خانوار و آبادیهای بالای 10 خانوار بدون آب و برق پاسخگو باشند؛ البته وزارت نیرو موظف است به روستاهای بالای 10 خانوار برقرسانی کند و طبق آمار 91.9درصد روستا و آبادیهای کشور دارای برق هستند و تا پایان سال 95 این آمار باید به صددرصد برسد؛ همچنین وزیر ارتباطات متعهد است که تا پایان سال 95، 25هزار روستا را به اینترنت پرسرعت مجهز کند؛علاوه بر این وزارت نفت نیز متعهد شده است که تا پایان سال 96 تمامی روستاهای بالای 20 خانوار را پوشش گاز دهند؛ البته نمیتوان به همه روستاها گازرسانی کرد.
رضوی در ادامه گفت: روستاهایی نیز هستند که تلفن ثابت دارند اما موبایل در آن مناطق آنتن دهی ندارد. این روستاها عمدتاً مرزی و یا در مناطق کوهستانی واقع شده اند. با تعریفی که از روستاها ارائه شده است 38 هزار روستا در کشور وجود دارد که دولت برنامه تجهیز 25 هزار روستا به اینترنت پرسرعت را در دست اجرا داردکه در صورت تحقق این امر 13 هزار روستای دیگر باید در انتظار اینترنت پرسرعت باشند. همچنین عدم بهرهمندی این روستاها از شبکههای ملی از دیگر مشکلات جدی دراین روستاها است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری با اشاره به وضعیت مدارس در مناطق محروم بیان داشت: مدرسه مسئله مهمی است، طبق قانون اساسی از وظایف مهم دولت این است که هیچ فرزند روستایی از حق تحصیل محروم نباشد. همچنین ادامه تحصیل فرزندان روستایی باید تا پایان دبیرستان برنامهریزی شده باشد. متاسفانه فضای آموزشی در سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و حتی خراسان رضوی کهنه و بد است. بسیاری از کودکان روستایی در ساختمان های مخروبه و یا موقعیتهای مکانی نامناسب تحصیل میکنند و کیفیت آموزشی در این مناطق بسیار پایین است.
او افزود: عدالت آموزشی بین شهرنشینان و روستانشینان وجود ندارد که این ظلمی به روستایی و عشایر است اما از همه اینها که بگذریم مهمترین مشکل روستائیان درآمد کم نسبت به هزینه است. در یکی از سفرهایم به استان فارس در شهرستان کازرون، روستایی بود به نام کنده ای که وضعیت آب شرب در آن نگران کننده بود. خانوادهای در این روستا زندگی می کردند که دو سال گوشت قرمز مصرف نکرده بودند. چطور میشود ذرهای انسانیت در وجود ما باشد و در برابر این مسئله سکوت کنیم؟ وضعیت بسیاری از روستاهای کشور اسفبار است چرا که برنامهریزیهای غلطی در گذشته بوده که اصلاح نشده است. عدالت برنامهریزی در کشور وجود ندارد و میبینیم که جوان روستایی به دلیل فقر خانواده علیرغم استعداد بالا امکان ادامه تحصیل ندارد.
رضوی در ادامه گفت: البته در دولت تدبیر و امید برنامهریزیهای خوبی برای بالا بردن مشارکت مردم در زمینه اقتصادی انجام شده است. این برخلاف اشتباهات دولت گذشته است. مثلاً در دولت قبل سهام عدالت به مردم تعلق گرفت که این سهام هیچ نفع و مشارکتی را برای آنها در پی نداشت اما در دولت روحانی وام با بهره سه درصد به روستائیان تعلق میگیرد تا در ازای آن اشتغال ایجاد شود. این مهمترین توجه در نظام به فرودستان جامعه بوده است اما متاسفانه دولت هیچ تبلیغی در این خصوص نداشته است و در رسانهها به آن توجه نشده است.