خبرگزاری کار ایران

در حاشیه سفر معاون اول رییس جمهور به استان کرمان؛

افتتاح مغازه تعویض روغنی یا بهره برداری از طرح های بزرگ صنعتی و ملی

جهانگیری هفته گذشته در سفری دو روزه به استان کرمان علاوه بر افتتاح چند پروژه صنعتی و اقتصادی بزرگ و ملی نظیر: بهره برداری از کارخانه گندله سازی شماره 2 شرکت معدنی و صنعتی گل گهر سیرجان، افتتاح ورزشگاه گل گهر سیرجان، افتتاح نخستین واحد تحقیقاتی نیمه صنعتی تولید رنگدانه تیتانیوم در کشور، بهره برداری از نیروگاه سیکل ترکیبی 1000 مگاواتی کهنوج و افتتاح همزمان طرح های آبرسانی به 141 روستا در استان های کرمان، یزد و لرستان، ساعاتی نیز در جمع صمیمی اهالی روستای "شمزان دولاب" از توابع شهرستان قلعه گنج حاضر شد تا از نزدیک در جریان فعالیت های آنان قرار گیرد.

به گزارش ایلنا، توضیحات استاندار کرمان و فرماندار شهرستان قلعه گنج و نیز گزارش روسای بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی و بنیاد علوی در حین بازدید معاون اول رییس جمهور از پروژه توان افزایی طرح های آبادانی و پیشرفت شهرستان قلعه گنج بعنوان شهر نمونه اقتصاد مقاومتی که در قالب طرح های متعدد اقتصاد مقاومتی به نتیجه رسیده اند، ارائه شد. آنچه بیش از همه موجب خرسندی معاون اول رییس جمهور شد، گزارشی بود که روستائیان قلعه گنج از اقداماتی که برای توسعه منطقه با مدیریت بنیاد مستضعفان و بنیاد علوی انجام داده اند و حکایت از تلاش و اتحاد اهالی این منطقه برای آبادسازی و محرومیت زدایی داشت.

نخستین اتفاق خوب و تحسین برانگیزی که در این منطقه با همت ساکنان آن روی داده است، راه اندازی صندوق اعتبارات خرد روستایی بود. در سالهای اخیر بسیاری از مراجع، اقتصاد دانان و نخبگان جامعه اثرات منفی پرداخت یارانه مستقیم به مردم را متذکر شده اند و دولت نیز بارها اعلام کرده که پرداخت مستقیم یارانه موجب هدر رفتن منابع پولی و مالی کشور و کاهش شدید سهم بودجه عمرانی از بودجه عمومی کشور شده است. حالا مردم روستایی دور افتاده در جنوب کرمان با ایجاد یک صندوق، یارانه های خود را تجمیع کرده و با کمک دولت توانسته اند بودجه ای مناسب برای راه اندازی کسب و کارهای خرد و کوچک در این منطقه ایجاد کنند.

معاون اول رییس جمهور همواره تاکید کرده است که اگر قرار است موضوع اشتغال در کشور حل شود راه حل آن فعال شدن صنایع کوچک و متوسط در کنار صنایع بزرگ و ملی است. مردم روستای " شمزان دولاب" قلعه گنج با درک مشکلات اقتصادی کشور و محدودیت های مالی و پولی که دولت با آنها مواجه است برای جوانانشان کسب و کارهای خرد و کوچک راه اندازی کرده اند.

اتفاق خوب دیگری که در شهرستان قلعه گنج قابل مشاهده بود، استفاده از ظرفیت های منطقه برای ایجاد اشتغال سازگار با محیط زیست است. علاوه بر هتل کپری پارسیان که نمونه خوبی برای معرفی فرهنگ کویر نشینان و زیست بوم منطقه به گردشگران داخلی و خارجی است، تلاش شده تا بقیه واحدها از جمله شرکت تولید آبمیوه پاکدیس، کارگاه فرش بافی در شهرک صنعتی قلعه گنج و مجتمع دامپروری پرورش بز شیری مولد نیز با نیم نگاهی به مزیت های منطقه زیر نظر تعاونی ها طراحی شود.

شهرستان قلعه گنج 76 هزار نفر جمعیت ساکن دارد که 12000 نفر در مناطق شهری و بیش از 63000 نفر در مناطق روستایی و عشایری زندگی می کنند. دکتر جهانگیری همواره بر اقتصاد روستا تاکید و عنوان کرده که اگر می خواهیم با آسیب های اجتماعی بصورت ریشه ای مقابله کنیم یکی از راهکارهای موثر در این زمینه می تواند تلاش برای توسعه روستاها از همه جهات و جلوگیری از مهاجرت بی رویه روستاییان به شهرها باشد. قطعاً چنین اقداماتی مانع از حاشیه نشینی در شهرهای بزرگ کشور خواهد شد.

اما آنچه که در پایان سفر به شهرستان قلعه گنج در فضای مجازی توسط برخی از منتقدان دولت بر خلاف اخلاق رسانه ای منتشر و بزرگنمایی شد نه به تبیین اقدامات مشارکت جویانه و ابتکاری روستائیان این شهرستان برای اشتغالزایی جوانان و محرومیت زدایی از منطقه اختصاص داشت و نه به دیدار چهره به چهره و صمیمی معاون اول رییس جمهور با مردم این منطقه برای شنیدن دغدغه هایشان. متاسفانه این موضوع به اقدام غیر اخلاقی این منتقدان مربوط است که با برجسته سازی خبری- تصویری یکی از ده ها بنر معرفی فعالیت ها و کسب و کارهای خرد و کوچکی که توسط خود مردم راه اندازی شده و بر دیوار نمایشگاه پروژه توان افزایی طرح های اقتصاد مقاومتی در مسجد این روستا نصب شده بود و معاون اول رییس جمهور در حاشیه بهره برداری از پروژه های متعددی که در این شهرستان به نتیجه رسیده بود از آن مکان بازدید کرد.

متاسفانه عده ای با بی اخلاقی و سوء استفاده از ظرفیت فضای مجازی که علی الاصول باید در مسیر درست بکار گرفته شود، تلاش می کنند با پرداختن به مسائل حاشیه ای و بزرگنمایی مطالب غیرواقعی، دستاوردهای دولت را در حاشیه قرار دهند. این افراد با انتخاب گزینشی یک عکس از بازدید دکتر جهانگیری از یک نمایشگاه، آگاهانه یا ناآگاهانه سعی در منحرف کردن افکار عمومی داشته و مدعی شده اند که در این سفر یک مغازه تعویض روغنی افتتاح شده است حال آنکه عکس یاد شده تصویری از بنر مربوط به معرفی دهها کسب و کار کوچکی بود که تصاویر آنها در نمایشگاهی که اهالی روستای شمزان دولاب قلعه گنج با برپایی آن توانسته بودند به خوبی نشان دهند که چگونه می توان با استفاده مناسب و صحیح از پس اندازهای مردمی و نیز یارانه ها با ایجاد صندوق اعتبارات خرد روستایی، نسبت به راه اندازی مشاغل خرد و کوچک اقدام کرد. بدون تردید این کار که اقدامی منحصر به فرد و قابل ستایش است می تواند بعنوان تجربه ای ارزشمند و الگویی موفق در گوشه و کنار کشور اجرایی شود.

کد خبر : ۴۳۰۸۶۸