آخرین فاز پارس جنوبی تعیین تکلیف شد
منوچهری با اشاره به پیش بینی ٤,٨ میلیارد دلار سرمایه گذاری برای توسعه فاز ١١ پارس جنوبی، ادامه داد: حدود ٧٠ درصد از ارزش فعالیت های توسعه ای فاز ١١ در اختیار شرکت های ایرانی قرار می گیرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، غلامرضا منوچهری معاون توسعه و مهندسی مدیر عامل شرکت ملی نفت در مراسم امضای موافقتنامه طرح توسعه فاز ۱۱ میدان گازی پارس جنوبی بین ایران، فرانسه و چین با اشاره به تطابق سیاستهای وزارت نفت در اجرای قراردادهای جدید نفتی با سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در برنامه ششم توسعه و اقتصاد مقاومتی، گفت: پیشبینی استفاده حداکثری از نیروهای ایرانی و انجام حدود ۷۰ درصد ارزش فعالیتهای توسعهای در ایران، از ویژگیهای طرح توسعه فاز ۱۱ در قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی است.
وی افزایش برداشت از میدان های مشترک را از جمله سیاستهای وزارت نفت همسو با سیاستهای اقتصاد مقاومتی خواند و گفت: توسعه فاز ١١ پارس جنوبی به افزایش برداشت از این میدان گازی که بین ایران و قطر مشترک است، کمک میکند.
منوچهری افزود: حدود نیمی از ذخایر گازی ایران در میدان گازی پارس جنوبی است و انتظار می رود با استفاده از روش های ازدیاد برداشت، ضریب برداشت گاز در این میدان به حدود ٧٠ درصد افزایش یابد.
وی اظهار داشت: هم اکنون ضریب بازیافت از میدانهای نفتی ایران حدود ٢٥ درصد است و اگر بتوانیم این ضریب بازیافت را در یک دوره ١٥ ساله به ٤٠ درصد برسانیم، ٦ هزار میلیارد دلار به ذخایر ارزی کشور اضافه میشود.
معاون مدیر عامل شرکت ملی نفت گفت: طی ماه های اخیر تقریبا تمام شرکت های طرف مقابل در تفاهمنامه های مربوط به ٧ میدان نفتی واقع در غرب کشور، ازدیاد برداشت به منظور دستیابی به ضریب بازیافت حدود ٤٠ درصد را پیشنهاد داده اند.
وی با یادآوری اینکه حرکت بزرگی برای افزایش ضریب بازیافت میدان های نفتی از میانگین ٢٥ درصد به ٤٠ درصد در حال شکل گیری است و تحقق این هدف جز در سایه اجرای قراردادهای درازمدت ممکن نیست، ابراز امیدواری کرد که با اجرای قراردادهای جدید نفتی، شرکت های اکتشاف و تولید ایرانی به تدریج شکل گیرند و تقویت شوند.
وی در ادامه تصریح کرد: طی ١٠ تا ١٥ سال گذشته، بسیاری از کشورهای دنیا به سمت روزآمد کردن فناوری ها گام برداشته اند که متاسفانه به دلایل مختلف، ما نتوانستیم در سال های گذشته همگام با این حرکت جهانی پیش رویم.
منوچهری با اشاره به پیش بینی ٤,٨ میلیارد دلار سرمایه گذاری برای توسعه فاز ١١ پارس جنوبی، ادامه داد: حدود ٧٠ درصد از ارزش فعالیت های توسعه ای فاز ١١ در اختیار شرکت های ایرانی قرار می گیرد.
وی افزود: البته شرکت های داخلی باید به اصل فعالیت در فضای رقابتی توجه داشته باشند و برای موفقیت در این فضا، قیمتهای تمام شده خود را منطقی کنند.
منوچهری در ادامه ابراز امیدواری کرد که قراردادها باعث شود نیروهای ایرانی خبره که پیش از این از کشورمان رفته اند، بازگردند و خیل نیروهای فارغ التحصیل ما نیز جذب کار شوند.
وی گفت: توجه به نقش آفرینی شرکت های خصوصی از نقاط قوت قراردادهای جدید نفتی است و در آینده شرکت های خصوصی توانمندی در تمام لایه های فعالیتی صنعت نفت شکل می گیرند.
معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: فاز ١١ آخرین فاز پارس جنوبی تکلیف توسعه آن مشخص شده است و با امضای توافقنامه و تبدیل شدن آن به قرارداد، امیدواریم ٤٠ ماه پس از امضای قرارداد برداشت گاز از فاز ١١ پارس جنوبی آغاز شود.
وی از اجرای فعالیت های توسعه ای فاز ١١ در ٢ بخش مجزا شامل احداث تاسیسات فراساحلی، سکوها و خطوط لوله و نصب و راه اندازی سکوی فشارافزایی گاز خبر داد و سهم توتال، شرکت ملی نفت چین و شرکت پتروپارس را در توسعه فاز ١١ پارس جنوبی به ترتیب ٥١,١، ٣٠ و ١٩.٩ درصد عنوان کرد.
منوچهری افزود: ما هم اکنون در فاز دوم میدان آزادگان شمالی نیز با شرکت سی ان پی سی در حال مذاکره ایم و افتتاح پروژه های بزرگی را در غرب کارون و همینطور پارس جنوبی در پیش داریم.
معاون مدیر عامل شرکت ملی نفت دوره بازپرداخت هزینه های سرمایه ای ١٠ سال است و پاداش در طول دوره ٢٠ ساله قرارداد تخصیص می یابد و اگر هزینه های پیمانکار بالا رود یا کار با تاخیر مواجه شود، نرخ بازگشت سرمایه و میزان پاداش پیمانکار کاهش می یابد.