حضور بنیاد مستضعفان در پروژه "ترمینال سلام" توصیه دولت بود/ مناقصه برگزار نشد /قرارداد نهایی هفته آینده امضا میشود
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی حضرت امام با بیان اینکه آقایان علاقمند به حضور بنیاد مستضعفان در پروژه توسعه فرودگاه حضرت امام هستند، گفت: هفته آینده قرارداد نهایی با بنیاد مستضعفان به امضا میرسد.
محمود نویدی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا با بیان اینکه مذاکره با بنیاد مستضعفان برای سرمایهگذاری در ترمینال سلام فرودگاه امام (ره) ادامه دارد، گفت: در حال تنظیم قرارداد با بنیاد بر اساس مصوبه اخیر هیئت دولت هستیم و هفته آینده قرارداد بین شرکت فرودگاه امام و بنیاد مستضعفان منعقد میشود.
وی با بیان اینکه ارزش سرمایهگذاری بنیاد مستضعفان در ترمینال سلام 400 میلیارد تومان است، ادامه داد: این مدل سرمایه گذاری بنیاد مستضعفان به صورت BLT است و بر اساس این مدل قراردادی بنیاد مستضعفان پروژه را احداث و بهرهبرداری بر عهده دولت است.
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی حضرت امام با بیان اینکه کل مدت قرارداد ساخت ترمینال سلام با مشارکت بنیاد مستضعفان 96 ماه است، اظهار داشت: 12 ماه دوره ساخت و 84 ماه دوره بازگشت سرمایه خواهد بود که به صورت اقساط ماهانه پرداخت میشود.
نویدی در پاسخ به این سوال که آیا حضور بنیاد مستضعفان مانع حضور سرمایهگذاران بخش خصوصی و سرمایهگذاران خارجی میشود، گفت: با هلندیها برای بازنگری در طراحی شهر فرودگاهی قراردادی امضا کردهایم و از حضور مشاوران هلندی در این پروژه 8 ماه میگذرد.
وی افزود: همچنین با سرمایهگذاران ایتالیایی هم برای سرمایهگذاری در بخشهای مختلف فرودگاه امام (ره) مذاکراتی داشتیم اما نهایی شدن این مذاکرات و عقد قراردادها منوط به حل مشکلات بانکی است که هنوز برخی از تحریمهای بانکی رفع نشده است.
نویدی تاکید کرد: از سوی دیگر هنوز «مستر پلن» شهر فرودگاهی حضرت امام (ره) را کامل نکردهایم و بر اساس این طراحی باید جزئیات سرمایهگذاری در این پروژه تعریف شود و تا زمانی که این طراحیها تکمیل نشود نمیتوانیم پکیج سرمایهگذاری را در اختیار شرکتهای خارجی قرار دهیم.
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی حضرت امام(ره) در پاسخ به این سوال که آیا حضور بنیاد مستضعفان در پروژه ساخت ترمینال سلام دستوری بوده است ، گفت: حضور بنیاد مستضعفان در این پروژه پیشنهاد هیئت وزیران بوده است و البته بنیاد در بخش کوچکی از فرودگاه امام سرمایهگذاری میکند.
نویدی ادامه داد: فرودگاه امام یک پروژه و یک ترمینال چند میلیون نفری است و بنیاد مستضعفان تنها در بخشی از ترمینال سلام سرمایهگذاری میکند که قرار است ظرفیت آن را در مرحله اول به 4 میلیون مسافر برساند.
وی گفت: در حال حاضر ترمینال سلام فرودگاه حضرت امام پیشرفت فیزیکی 40 درصدی دارد و حضور سرمایهگذاری مانند بنیاد مستضعفان باعث تشویق سایر سرمایهگذاران برای ورود به این پروژه میشود.
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی حضرت امام ادامه داد: در پروژه توسعه فرودگاه حضرت امام بخشهای متعددی از جمله ساخت فازهای توسعهای شهر فرودگاهی و سرمایه گذاری در منطقه آزاد این محدوده وجود دارد.
وی ادامه داد: پیش از این یکی از پیمانکاران بنیاد مستضعفان (شرکت ملی ساختمان) در پروژه ترمینال سلام مشغول به کار بود و آقایان علاقمند بودند که بنیاد مستضعفان وارد این پروژه شود از سوی دیگر اصرار دولت بر این انعقاد قرارداد BLT بود و بنیاد شرایط دولت را پذیرفت.
نویدی ادامه داد: سرمایهگذاران بخش خصوصی علاقمند به قراردادهای BLT نیستند چرا که میخواهند دوره بهرهبرداری در اختیار خودشان باشد اما دولت مخالف این مدل سرمایهگذاری در فرودگاه حضرت امام بود.
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی حضرت امام در پاسخ به این سوال که آیا مناقصهای برای واگذاری این پروژه به شرکتهای بخش خصوصی برگزار شد، گفت: طبق قانون الزامی برای برگزاری مناقصه در این پروژه نداشتیم، ورود بنیاد مستضعفان پیشنهاد هیئت وزیران بود و تضامین داده شده نیز دولتی است.
وی ادامه داد: برای بخشهای دیگر فرودگاه حضرت امام با سرمایهگذاران داخلی و خارجی وارد مذاکرات شدهایم اما در این مورد کار با بنیاد مستضعفان راحتتر بود.
نویدی افزود: برای افزایش حجم ظرفیت ترمینال سلام فرودگاه حضرت امام(ره) فراخوان مناقصهای را برگزار خواهیم کرد. همچنین برای ساخت ترمینال کورو به مساحت 40 هزار متر فراخوان مناقصه برگزار میکنیم همچنین فراخوان ساخت پارکینگ جدید فرودگاه امام را به زودی برگزار خواهیم کرد.