اصرار ستاد اربعین به ایجاد انحصار در بیمه حوادث زائران، سوال برانگیز است/ بیمه مرکزی سیاستگذار است نه ستاد اربعین
یک مقام آگاه در صنعت بیمه گفت: انحصار صدور بیمهنامه حوادث عتبات عالیات برای متقاضیان سفر پیاده اربعین توسط یک شرکت بیمه و اجبار مردم به خرید این بیمهنامه، عملی غیرقانونی و شائبه برانگیز است.
یک مقام آگاه در صنعت بیمه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، در خصوص برنامه امسال ستاد اربعین در خصوص بیمهنامه حوادث اظهار داشت: با توجه به مصوبات، دستورالعملها و آییننامههای بیمه مرکزی به عنوان تنها دستگاه مسئول قانونگذاری و سیاستگذاری در امر بیمه کشور، هرگونه انحصار و یا الزام به خرید بیمهنامه از سوی یک شرکت خاص ممنوع بوده و هیچ سازمانی نمیتواند تحت هیچ شرایطی مردم را ملزم به خرید بیمهنامه از یک شرکت خاص کند.
وی افزود: در این رابطه ایجاد انحصار صدور بیمهنامه حوادث و عتبات عالیات برای متقاضیان سفر پیاده اربعین توسط یک شرکت بیمه و اجبار مردم به خرید این بیمهنامه از این شرکت خاص با توجه به این که دیگر شرکتهای بیمه نیز خدمات بهتری ارائه میدهند، عملی غیرقانونی و شائبه برانگیز است.
دستگاه سیاستگذار بیمهای، بیمه مرکزی است نه ستاد اربعین
وی با اشاره به برخی از ایرادات مصوبه اخیر ستاد اربعین در حوزه بیمه گفت: دستگاه سیاستگذار صنعت بیمه، بیمه مرکزی است نه ستاد اربعین. ضمن آنکه انحصار صدور یک بیمهنامه توسط یک شرکت بیمه خاص غیرقانونی است. هر چند الزام مردم به خرید بیمهنامه واجب است اما اختیار خرید بیمهنامه از هر شرکت بیمهای با خود مردم است.
این مقام آگاه افزود: همه شرکتهای بیمهای که در طول سال به ارائه این بیمهنامه اقدام میکنند، در ایام اربعین هم این خدمات را ارائه میکنند و شایستگی فروش آن را در این برهه زمانی نیز دارند.
وی تصریح کرد: واحد فروش و صدور بیمهنامه حوادث زائرین، نمایندگیهای رسمی شرکتهای بیمهای هستند نه دفاتر و کارگزاریهای اخذ ویزا. شرکتهای بیمهای باید توانایی و تجربه اجرایی خدماترسانی در عراق را داشته باشند که شرکت بیمه خاص که به صورت انحصاری برای صدور بیمهنامه حوادث زائرین اربعین انتخاب شده از آن بیبهره است. نکته دیگر این که پس از صدور بیمهنامه باید آن را تحویل بیمهگذار بدهند و رسید حق بیمه دریافتی صادر شود این در حالی است که در حال حاضر پس از اخذ حق بیمه، رسید و بیمه نامه تحویل بیمهگذار نمیشود.
بیمه زائرین اربعین به چه قیمت؟
وی ادامه داد: ستاد اربعین که نماینده دولت و مسئول حفظ امنیت زائرین و تسهیل امور اجرایی مربوط به زائرین در طول مسیر است ، باید بر امور خدمترسانی به زائرین تمرکز داشته باشد و نباید در اموری که متولی مستقیم دارد مانند بیمه مرکزی، دخالت داشته کند.
این مقام آگاه خاطر نشان کرد: صدور انحصاری بیمه حوادث زائرین توسط یک شرکت خاص و تاکید ستاد اربعین بر الزام خرید بیمهنامه حوادث صرفاً از این شرکت و در مراکز صدور ویزا به جای نمایندگیهای بیمه، شائبه منفعت برانگیز بودن آن برای اعضای ستاد اربعین را به وجود میآورد.
اصرار ستاد اربعین به خرید بیمه نامه از یک شرکت خاص شبهه برانگیز است
وی گفت: با توجه به غیرقانونی بودن انحصار در صنعت بیمه و خلاف قانون بودن الزام مردم به خرید بیمهنامه از یک شرکت خاص و اطلاعرسانی این مطلب از سوی بیمه مرکزی، اصرار بی مورد ستاد اربعین بر ادامه این روند نادرست پرسش برانگیز بوده و شک و شبهه ایجاد میکند.
وی افزود: با وجود شرکتهای بیمهای متعدد که در زمینه بیمه زائرین عتبات عالیات در طول سال خدمات مناسبی را ارائه می کنند لزوم حضور یک شرکت بیمه که تجربه اجرایی در این زمینه را ندارد ابهامبرانگیز است.در هنگام دریافت حق بیمه و صدور بیمهنامه باید رسید بیمه به همراه بیمهنامه به خریدار تحویل شود اما در حال حاضر هیچ سندی مبنی بر صدور بیمهنامه در اختیار بیمهگذار قرار نمیگیرد.
ستاد اربعین جا پای بیمه مرکزی گذاشته است
این مقام آگاه گفت: شاهد هستیم دستگاهی که متولی برنامهریزی و تامین امنیت زائرین است و باید به مسائل مهمتری از جمله امنیت، محل سکونت و مایحتاج زائران بپردازد به یک باره جا پای بیمه مرکزی گذاشته و اقدام به سیاستگذاری در زمینه ارائه خدمات بیمهای میکند. نباید فراموش کنیم که تجربه ثابت کرده است که هر کجا انحصار باشد به دنبال آن فساد هم ایجاد میشود.