تامین یارانه بلای جان پتروشیمیها / وزارت نفت نقش وزارت رفاه را ایفا میکند
میرافضلی گفت: در حال حاضر وزارتخانه نفت نقش وزارت رفاه را ایفا میکند و دغدغهاش تامین یارانه است بنابراین تمام فشارها به پتروشیمیها وارد میشود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا میرافضلی مدیرعامل پتروشیمی جم در نشست خبری با اشاره به اینکه در کشور ما احزاب قدرتمند وجود ندارد لذا رسانهها باید به آنچه رسالت اهداف منافع ملی است، بپردازند، اظهار داشت: برخی وقتی از بیرون به مساله خوراک پتروشیمیها نگاه میکنند، تصور میکنند که جنبه شوخی دارد در حالی که در سال 93 زمانی که قانون اصلاح بخشی از مقرارت مالی دولت تصویب شد که قانون مترقیای نیز هست همه چیز مشخص شده که قیمت خوراک چگونه تعیین شود. در قانون گفته شده که تخفیف پلکانی 10 ، 20 و 30 درصد لحاظ شود اما بخشنامه وزارت نفت خلاف این موضوع است یعنی به جای 10 درصد برای مناطق محروم تخفیف یک درصد و به جای 20 درصد برای صنایع میانی تخفیف 2 درصد و سرمایهگذاری خارجی تخیف 3 درصد را در نظر گرفتهایم و در کل میزان تخفیفها حداکثر 5 درصد تعیین شده است و این خلاف قانون است.
میرافضلی تاکید کرد: آیین نامهها باید در مجلس تصویب شود نه اینکه یک دستگاه خاص آن را بنویسد و مصوب کند البته باید گفت که وزارت نفت دشمن توسعه نیست و از آقای زنگنه نیز دلسوز کشور است و تمام اهتمام خود را جهت توسعه میادین مشترک به کار بسته است اما به سود کوتاه مدت فکر میکند چرا که در حال حاضر این وزارتخانه نقش وزارت رفاه را ایفا میکند و دغدغهاش تامین یارانه است بنابراین تمام فشارها به پتروشیمیها وارد میشود.
وی با اشاره به اینکه قوانین مربوط به خوراک پتروشیمیها ایراد دارد و باید اصلاح شود اظهار داشت: آیا با شرایط کنونی کسی حاضر به سرمایهگذاری در این صنعت میشود؟ در حالی که قانون کار ما از کشور چین نیز که یک کشور کمونیستی است برای کارفرما سختگیرانهتر است بنابراین با این قانون کار و ریسک و بهره بالا کسی حاضر به سرمایهگذاری در کشو.ری که ثبات قانونی ندارد نمیشود زیرا در کشور ما کلا به بازی گرفته میشوند.
میرافضلی تصریح کرد: نتیجه اینکه ما 10 میلیون تن LPG تولید میکنیم و چین 200 دلار پرتن کرایه میکند و PPS تولید میکند و با قیمت هزار و 300 دلار به فروش میرساند.
وی با اشاره به اینکه ما مزیتهایی همچون نیروی انسانی متخصص و ارزان و خوراک پایدار در کشور داریم ، اظهار داشت: با وجود این مزیتها سرمایهگذار با اشتیاق بالایی به کشور میآید اما با قانونی که در نرخ خوراک وجود دارد سرمایهگذاری در این صنعت با خطر مواجه است.
وی با اشاره به اینکه ما طی 10 سال آینده به تولید 20 میلیون تن LPG میرسیم اظهار داشت: برای این امر حتما باید فرمول قیمت ثابت باشد و فروشنده نباید قیمت خوراک را تعیین کند و با انحصار آن را بالا و پایین ببرد.
وی تاکید کرد: باید رگلاتوری وجود داشته باشد و آییننامه تعیین نرخ خوراک در مجلس به تصویب برسد و امیدواریم که این امر تحقق یابد.