خبرگزاری کار ایران

رئیس جمهور:

سفارتخانه‌ها از کالاهای ساخت داخل حمایت کنند/با ایران‌هراسی نمی‌توان کار تجاری و اقتصادی کرد

رییس‌ جمهوری با تأکید بر اینکه به ملت ایران اعتماد کنید و تنها چند نفر نیروی امنیتی مورد اعتماد نیستند، گفت: البته ممکن است در باغی سیب پوسیده هم پیدا شود، اما نمی‌توانیم درب آن باغ را ببندیم.

به گزارش ایلنا، حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز پنجشنبه در مراسم گرامیداشت روز ملی صادرات و درجمع صادرکنندگان کشور با اشاره به سفر اخیر خود به سه کشور ویتنام ، مالزی و تایلند و تشریح دلایل حرکت آنها در مسیر رونق اقتصادی، گفت: اولین دلیل این بود که آنها روابط با دنیا را بر مبنای تعامل سازنده قرار دادند چرا که از دعوا با دنیا صادرات به وجود نمی‌آید.

رییس‌ جمهوری تصریح کرد: برخی فکر می‌کنند، تعامل سازنده به معنای این است که با غربی‌ها رو در رو لبخند بزنیم و صحبت کنیم، اما تعامل سازنده به معنای مناسب کردن روابط بین‌المللی برای صادرات کالا، اشتغال جوانان، واردات راحت‌تر کالاهای سرمایه‌ای و مواد اولیه است.

روحانی با طرح این پرسش که مگر در دنیای امروز کشوری می‌تواند بدون رابطه با دنیا به پیشرفت برسد، اظهار داشت: قرآن نیز به ما خاطر نشان می‌کند "ان ارض الله واسعه"که دنیا باز و زمین وسیع است و راه بیفتید و در جهان سیر کنید.

رییس‌ جمهوری گفت: برخی می‌گویند "ارض الله" ایران است. از مرز که خارج می‌شویم، افکار ما را می‌دزدند، ما را گول می‌زنند و برخی هنوز عظمت ملت ایران را باور نکرده اند.

روحانی سپس به رابطه تاریخی ملت ایران با دنیا از جمله تجارت شیخ احمد قومی با مردم تایلند اشاره کرد و گفت: امروز مردم این کشور از همه مذاهب و طوایف به این ایرانی احترام می‌گذارند.

رییس‌ جمهوری با تأکید بر اینکه به ملت ایران اعتماد کنید و تنها چند نفر نیروی امنیتی مورد اعتماد نیستند، گفت: همه جوانان، ‌تجار و دانشجویان مورد اعتماد هستند و البته ممکن است در باغی سیب پوسیده هم پیدا شود، اما نمی‌توانیم درب آن باغ را ببندیم.

روحانی ادامه داد: باید به قرن جدید بازگردیم. برخی در قرن ما قبل قبل زندگی می‌کنند.

رییس‌ جمهوری سپس ضرورت مهیا ساختن شرایط برای روابط خارجی را خاطر نشان ساخت و اظهار داشت: روابط خارجی تنها به بخش سیاسی خلاصه نمی‌شود، بلکه شامل روابط علمی، فناوری و اقتصادی می‌شود.

روحانی افزود: کشورهایی همانند تایلند، مالزی و ویتنام به دنبال سرمایه‌گذاری مشترک با صنایع و شرکت‌های خدماتی بزرگ و همچنین برندهای معروف بودند.

رییس‌ جمهوری تأکید کرد: یکی از مسایل مهم در این زمینه نیز مزیت‌های هر کشور از جمله کارگر ارزان، انرژی، حمل و نقل و جایگاه جغرافیایی است که باید به خوبی از آنها استفاده کنیم.

روحانی میهمان‌پذیری را راه سوم این کشورها برای توسعه کالاهای صادراتی برشمرد و افزود: برای صنعت گردشگری و همچنین تجارت باید میهمان‌پذیر باشیم و بازرگان و سرمایه‌گذار باید بتواند به آسانی به کشور رفت و آمد داشته باشد.

رییس‌ جمهوری تصریح کرد: تمام تلاش دولت تدبیر و امید به ویژه در برجام بر این مبنا بود که موانع از پیش پای تجار، کارآفرینان، صادرکنندگان، تولیدکنندگان، بخش خدماتی، روابط بانکی و همچنین ورود سرمایه برداشته شود و درعین حال مقررات زاید، غیرمفید و دست و پاگیر تولیدکنندگان نیز حذف شوند.

روحانی با بیان اینکه تلاش دولت یازدهم بر این اساس بوده که ایران‌هراسی را از بین ببرد، ادامه داد: با ایران‌هراسی نمی‌توان کار تجاری و اقتصادی کرد. اقتصاد زمانی می تواند برون‌نگر باشد که بتوانیم ایران‌هراسی ظالمانه ای را که دیگران ایجاد کرده اند، بزداییم. دولت یازدهم در این زمینه کار بزرگی انجام داده و این روند باید ادامه یابد.

رییس جمهوری افزود: باید انسجام داخلی بیشتر شود و بقیه دوستان را نیز دعوت کنیم تا به یاری ملت ایران بشتابند.

روحانی تصریح کرد: ایران با صدای بلند فریاد می‌زند که قامت من بلندتر از آن است که امروز در دنیا منعکس شده است، استعداد و ظرفیت من بیشتر از آن است که در اذهان مردم دنیا جا افتاده و مهربان‌تر از آنیم که در دنیا معرفی شده‌ و به دنبال همزیستی مسالمت‌آمیز با منطقه و جهان هستیم.

رییس‌ جمهوری تأکید کرد: درخواست من از همه گروه‌ها و جناح‌ها این است که صدای ایران را بشنویم و دستمان را به سوی ایران عزیز پرقدرت دراز کنیم. از جواب مثبت به صدای مام میهن و به آن دست پرقدرت ایرانی که برای همکاری به ملت و فرزندان خود دراز کرده است، ضرر نمی کنیم.

روحانی با اشاره به سابقه دیرینه کشور ایران، فرهنگ بزرگ، استعداد درخشان، نخبگان، دانشجویان، ملت بزرگ و افراد با سابقه در امر تجارت و تولید، اظهار داشت: ما می‌توانیم مسیر بازتری را برای همه کارآفرینان، صنعتگران و ارایه‌کنندگان خدمات ارزنده ، ایجاد کنیم.

رییس‌ جمهوری تأکید کرد: بزرگترین هدف سفرهای خارجی دولت یازدهم تسهیل در مسیر تجارت، توسعه اقتصادی، صادرات کالای ایرانی، جذب سرمایه و فناوری‌های خارجی بوده است.

 روحانی افزود: در اکثر این سفرهای خارجی کارآفرینان و فعالین بخش اقتصاد  و صنعت در کنار دولت بودند تا فضا برای تفاهمات و قراردادهای آنها و همچنین پیشرفت کشور فراهم شود. بحمدالله قدم‌های خوبی برداشته شده است، اما راه طولانی پیش رو قرار دارد.

رییس‌ جمهوری به روند مثبت حرکت کشور پس از اجرایی شدن برجام اشاره کرد و اظهار داشت: البته انتظار می رفت بعد از برجام رشد10 درصدی کالا ایجاد شود که در آمار 6 درصد اعلام شد. ان‌شاء الله امیدواریم در 6 ماهه دوم حرکت سریع‌تری داشته باشیم .

روحانی با اشاره به  آمار 88 میلیاردی صادرات کالا در سال 2014 نسبت به آمار 12 میلیاردی در سال  1980 میلادی ، ادامه داد: البته قبول داریم دوران 8 ساله جنگ تحمیلی و تحریم‌ها ظالمانه علیه کشور وجود داشت، اما امروز باید گذشته را جبران کنیم و از هر منظر در جایگاه عزت و عظمت قرار گیریم.

رییس‌ جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه از دست دادن بازار بسیار آسان بوده اما به دست آوردن آن کار سختی است به ضرورت توجه به اموری که در کنار صادرات کالا ضروری است، اشاره کرد و ادامه داد: باید حمل و نقل درست باشد. خرید هواپیما برای تقویت صنعت توریسم، عظمت ایران و تلف نشدن وقت مردم و اینکه محصولات داخلی به دنیا صادر شود، لازم است.

 روحانی افزود: اگر هواپیما نخریم، می‌گویند، نتایج برجام چه شد و اگر بخریم، می‌گویند که لوکس و ساخت جدید است. مشخص نیست برخی ها در چه وادی سیر می‌کنند و یا اینکه عمرشان خیلی طولانی است ما خبر نداریم.

رییس‌ جمهوری افزود: باید کامیون ها و کانتینر ها، هواپیماها و کشتی ها و به طور کلی، سیستم حمل و نقل کشور مجهز شود.

روحانی خاطر نشان کرد: باید همه وزارتخانه‌ها بویژه صنعت، معدن، تجارت، اقتصاد و جهاد کشاورزی به کمک صادرکنندگان بشتابند.

رییس‌ جمهوری با استقبال از جلسه مشترک با صادرکنندگان، گفت: از تجربیات و پیشنهاد مشخص شما استفاده خواهیم کرد. باید با هم تعامل کنیم چرا که تعامل سازنده تنها در خارج نیست، بلکه ابتدا تعامل داخلی و با خودمان ضروری است.

روحانی با اشاره به برنامه‌های دولت در همه بخش‌های کشور از جمله فرهنگی، صنعت، کشاورزی، سیاست خارجی و همچنین اهمیت تبلیغات و بازاریابی، گفت: البته بازاریابی بخش بسیار مهمی است که دانشگاه‌ها باید، دانشجویانی در این زمینه تربیت کنند، که بدانند در دنیای امروز چگونه بازار هدف را به تصرف خود در بیاورند.

رییس‌ جمهوری با بیان اینکه یکی از راه‌های کمک به صادرات تسهیل تبلیغات در کشور هدف است، تأکید کرد: بدون تبلیغات کالا نمی‌تواند راه خود را باز کند.

 روحانی ادامه داد: یکی از مسئولیت‌های وزارت خارجه و سفارتخانه‌های جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مختلف نیز این است که از تجارت و صادرات کالای ایرانی در خارج حمایت کنند.

رییس‌ جمهوری خاطر نشان کرد: تردیدی ندارم با تکمیل این زنجیره و در کنار هم قرار گرفتن حلقه‌های مختلف، با توجه به امکانات کافی، کشوری پرنعمت در بخش‌های مختلف، جوانان با استعداد، دیپلمات‌های قوی و مسئولین امور صنعت و تجارت که خداوند به ما ارزانی داشته است، می‌توانیم به موفقیت و پیروزی برسیم.

 روحانی ادامه داد: تلاش دولت این بوده که تجربه‌ها را جذب نماید و ان‌شاء الله روز ملی صادرات با سال‌های دیگر متفاوت باشد و با تلاش مضاعف شاهد تحول خوب در صادرات باشیم که یکی از راه‌های اشتغال‌زایی و رونق اقتصادی است.

رییس‌ جمهوری در بخش نخست سخنان خود نیز با تأکید بر اینکه تولید درون‌زا، اساس اقتصاد مقاومتی است، ادامه داد: تولید کشور را باید افزایش دهیم . اگر تولید داخلی با استانداردهای جهانی منطبق نباشد، کیفیت لازم نداشته باشد و شرایط کشور باعث شود که محصول تولیدی گران‌تر از رقیب به دست مصرف‌کننده برسد، قطعاً در بازار صادرات اگر هم موفق باشیم، نمی‌توانیم برای میان‌مدت یا بلند مدت به فعالیت خود ادامه دهیم.

روحانی با تاکید بر ضرورت تولید محصولات با کیفیت تر ومنطبق بر استانداردهای جهانی و در عین حال ارزانتر ، تصریح کرد: استاندارد بودن محصولات تولیدی، اولین زنجیره مهم است. اگر کالا و خدمات استاندارد نباشد، نه تنها بازار خارجی بلکه بازار داخلی هم از دست خواهد رفت.

رییس‌ جمهوری با اشاره به تلاش‌ها و موفقیت‌های دولت یازدهم در مبارزه با قاچاق کالا و ارز و همچنین کاهش آمار قاچاق کالا و ارز از 25 میلیارد به 15 میلیارد دلار اظهار داشت: یکی از راه‌های رونق تولید، مبارزه جدی با قاچاق است و دولت به این روند ادامه خواهد داد اما باید توجه داشت که مبارزه اصلی با قاچاق کالا، تولید محصولات با کیفیت و قیمت مناسب در داخل است و باید تولیداتی با کیفیت، رقابتی و استاندارد تولید کنیم.

روحانی با ابراز خرسندی از حضور در جمع کارآفرینان، صادرکنندگان کالا و خدمات اظهار داشت: بی‌تردید در دنیای امروز، صادرات در سایه رقابت موفق امکان‌پذیر است. باید بتوانیم محصولاتی را به بازارهای هدف صادر کنیم که از لحاظ کیفیت، قیمت و بسته‌بندی رقبا را پشت سر بگذارند.

رییس‌ جمهوری حفظ بازارهای هدف را ضروری خواند و گفت: عدم تداوم، به معنای فروپاشی ساختمان و مسیری است که برای صادرات برنامه‌ریزی می کنیم.

روحانی در این مراسم با اعطای لوح سپاس  از 51 شرکت نمونه صادراتی و پنج شرکت ممتاز و همچنین با اهدای مدال افتخار از سه شرکت فعال در عرصه صادرات در سال 95 تقدیر کرد.

همچنین پیش از سخنان رییس‌ جمهوری، خسرو تاج رییس سازمان توسعه تجارت و نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت، در خصوص آمار صادرات کشور و همچنین مشکلات در این زمینه گزارشی هایی را ارائه کردند.

 

 

کد خبر : ۴۲۰۸۸۲