دلیل وقوع آتش سوزی پتروشیمیها از زبان یک مدیر دولت احمدینژاد
عمدی و حمله سایبری در کل حوادث مجموعه پتروشیمیها منتفی است، با وقتی ریشهیابی در مییابیم که قطعا سهل انگاریهایی شده است.
عبدالحسین بیات، مدیر عامل سابق شرکت صنایع ملی پتروشیمی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا درباره احتمال وقوع حملات سایبری در آتش سوزیهای اخیر پتروشیمیها گفت: خوشبختانه سیستمهای کنترلی پتروشیمیها به گونهای مطمئن طراحی شده و هیچ ارتباطی به شبکههای اینترنت ندارند، لذا نمیتوانند گرفتار حملات سایبری شوند.
وی افزود: حملات سایبری محیطی برای انتقال عامل حمله نیاز دارد که آن هم اینترنت است. مگر اینکه سیستمها را به اینترنت وصل کنند که معمولا این کار را نمیکنند.
بیات تصریح کرد: بخشهای اچ.اس.ای پتروشیمیها در سال 1999 که در حال تغییر به 2000 بودیم و برخی نگرانیها وجود داشت که ممکن بود تغییر باعث فرمانهای اشتباه سیستمهای کنترلی شود و مشکلات فرایندی به وجود آورد، به خوبی کنترل شد و سیستمها همه ایزوله شدند. لذا امکان حملات سایبری در حوزه پتروشیمی خیلی ضعیف و بلکه منتفی است.
وی اظهار داشت: آتش سوزیها عمدتا مشمول سهل انگاری میشوند که با تمرکز روی مباحث اچ .اس.ای میتوان از وقوع آنها جلوگیری کرد.
این مقام مسئول سابق در صنعت پتروشیمی نظام دوگانه پرداخت در پتروشیمیها را عاملی برای دلسردی در مجتمعهای خصوصی و واگذار شده عنوان کرد و افزود: در این مجتمعها برخی پرداختیها بر اساس سیستم صندوق نفت و برخی صندوق بازنشستگی است که به ایجاد نارضایتی بابت میزان دریافتی کارکنان منجر شده است. در حالی که میزان پرداخت حقوق باید بر اساس تخصص و مدرک تحصیلی باشد.
وی با تاکید بر اینکه عمدی و حمله سایبری در کل حوادث مجموعه پتروشیمیها منتفی است، خاطرنشان کرد: قطعا کارکنان متعهد هستند و این مجتمعها نیز سرمایه ملی هستند، لذا نمیتوانند به عمد حادثه آفرینی کنند. ضمن اینکه هیچ مجتمعی 100 در صد از محل آورده سرمایه گذار ساخته نشده و عموما از محل آورده سرمایه گذار به اضافه منابعی مثل حساب ذخیره ارزی، صندوق توسعه ملی، منابع بانکها و یا فاینانسهای خارجی احداث شدهاند، بنابراین کسی عمدا سرمایه ملی را دچار آسیب نمیکند.