خبرگزاری کار ایران

سه بانک خصوصی ایران در ایالت باواریا شعبه تاسیس می‌کنند

گردهمایی بزرگ فعالان اقتصادی ایرانی با همتایان‌شان در ایالت باواریای آلمان صبح امروز به میزبانی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در هتل اسپیناس‌پالاس تهران برگزار شد.

به گزارش ایلنا بازرگانان و صنعت‌گران ایالت باواریا که به سرپرستی خانم ایلزه آیگنر وزیر اقتصاد، رسانه، انرژی و فناوری این ایالت به ایران آمده‌اند، در نشستی رو در رو با  فعالان بخش خصوصی ایران به بررسی زمینه‌های همکاری و توسعه روابط خود با  یکدیگر پرداختند.

این دومین هیات تجاری از این ایالت صنعتی آلمان است که در یکسال گذشته به تهران می‌آید و با میزبانی اتاق تهران با فعالان اقتصادی ایرانی دیدار و گفت‌وگو می‌کند. ضمن این که اتاق تهران نیز در بهمن ماه گذشته هیاتی متشکل از مدیران بنگاه‌های اقتصادی را به این ایالت اعزام کرد تا با ظرفیت‌های موجود در این ایالت آشنا شوند.

در نشست امروز نمایندگانی از بخش‌های خودروسازی و قطعات، ماشین‌آلات صنعتی و بانکداری و موسسات مالی از ایالت باواریای آلمان حضور داشتند و با فعالان اقتصادی ایران دیدار کردند. در ابتدای این مراسم، محمدرضا بختیاری، معاون امور بین‌الملل اتاق تهران با توضیح اینکه به فاصله 10 ماه، دومین هیات از ایالت باواریای آلمان به ایران سفر کرده است، گفت: رابطه اتاق تهران و تجار ایالت باواریا، رابطه‌ای یک سویه نیست و اتاق تهران نیز در بهمن ماه 1394 هیاتی از تجار ایرانی را به منظور توسعه همکاری‌ها و آشنایی بیشتر با زمینه‌ها و ظرفیت‌های موجود برای مشارکت‌های صنعتی و تجاری به این ایالت اعزام کرد. او با اشاره به تمایل و پیگیری‌های مسوولان ایالت باواریا برای برقراری ارتباطات مستمر با ایران گفت: ایالت باواریا عزم خود را جزم کرده تا گام‌های بلندی برای توسعه همکاری‌ها با بنگاه‌های ایرانی بردارد.

بانک‌های ایرانی در قلب صنعت آلمان

در ادامه این مراسم، مسعود خوانساری رییس اتاق تهران طی سخنانی به برخی نتایج تعاملات اتاق تهران و ایالت باواریای آلمان پرداخت و گفت: پس از لغو تحریم‌ها، به واسطه رفت‌وآمدهای مستمر و مراودات مداومی که طی ماه‌های اخیر میان بخش خصوصی ایران و آلمان صورت گرفته است، بخشی از مذاکرات به انعقاد قرارداد منتهی شده و حجم مبادلات دو کشور، حدود 25 درصد افزایش یافته است.  او با اشاره به اینکه ارزش مراودات تجاری ایران و آلمان، پیش از تشدید سیاست‌های تحریمی حدود 4 میلیارد دلار بود، ابراز امیدواری کرد که این رقم تا 10 میلیارد دلار افزایش پیدا کند.  خوانساری گفت: آلمان به عنوان کشوری که روابط دیرینه‌ای با ایران داشته است، کماکان می‌تواند با کشور ما تجارت گسترده داشته باشد اما یکی از بزرگ‌ترین موانع توسعه تجارت میان دو کشور، مشکلات بانکی است.  رییس اتاق تهران در ادامه از جزییات مذاکرات مسوولان ایالت باواریا و بانک مرکزی ایران پرده برداشت که طی آن قرار است، سه بانک سینا، خاورمیانه و پارسیان نسبت به ایجاد شعبه در ایالت باواریا اقدام کنند. او با اشاره به اینکه بانک‌های بزرگ آلمانی همچنان در برقراری روابط بانکی با ایران تعلل می‌کنند، گفت: این انتظار وجود دارد که مقامات سیاسی آلمان، فشار سیاسی آمریکا بر نهادهای اقتصادی اروپا از جمله آلمان را برطرف کنند.

خوانساری همچنین از حل مشکلات موسسه بیمه هرمس برای ازسرگیری همکاری با شرکت‌های ایرانی خبر داد و گفت: هرمس آمادگی دارد که مجدد در حوزه‌های مختلف فعالیت‌های بیمه‌ای و مالی با شرکت‌های ایرانی و آلمانی که با یکدیگر مشارکت و همکاری تجاری دارند، فعالیت کند. رییس اتاق تهران گفت: آلمانی‌ها باید بدانند، ایران صرفا یک بازار 80 میلیونی نیست و با توجه به همجواری چندین کشور با ایران، بازاری در مختصات 400 میلیون نفر جمعیت ایجاد شده که آلمان می‌تواند در این بازار نقش ایفا کند. خوانساری در ادامه امنیت بالا، نیروهای جوان تحصیلکرده و منابع فراوان را به عنوان مزیت‌های ایران برشمرد و گفت: شرکت‌های ایرانی آمادگی دارند، تا سرمایه‌گذاری‌های مشترکی را در زمینه‌هایی چون تولید خودرو، صنعت نفت و گاز، دارو و انرژی‌های نو با طرف آلمانی رقم بزنند.

رییس اتاق تهران در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد که مقدمات فعالیت شعب سه بانک خصوصی ایران در ایالت باواریا به سرعت فراهم شود و مقام ناظر بانکی در آلمان شرایط فعالیت این بانک‌ها را تسهیل کند.

همکاری‌ بنگاه‌های کوچک و متوسط برای احیای روابط دو کشور

وزیر اقتصاد، رسانه، انرژی و تکنولوژی ایالت باواریای آلمان در این همایش با اشاره به توافقات صورت گرفته با سه بانک خصوصی ایران برای تاسیس شعبه در این ایالت، گفت: یکی از مشکلاتی که هنوز در روابط اقتصادی دو کشور ایران و آلمان حل نشده، همکاری‌های بانکی و پولی است که در این زمینه، از ماه‌ها پیش مذاکرات خود را با بانک‌های بزرگ آلمانی برای شروع همکاری با ایران آغاز کردیم و این مذاکرات همچنان ادامه دارد و اکنون در مراحل پایانی است.

خانم ایلزه آیگنر که روز گذشته به دیدار مسوولان بانک مرکزی ایران رفته و به توافقاتی با سه بانک خاورمیانه، پارسیان و سینا برای تاسیس شعبه در ایالت باواریا رسیده بود، از حضور دوباره هیات اقتصادی باواریا در تهران اظهار خرسندی کرد و افزود: بر اساس یک ضرب‌المثل ایرانی، «کوه به کوه نمی‌رسد اما آدم به آدم می‌رسد»، و این ضرب‌المثل مصداق روابط شکل گرفته میان فعالان اقتصادی ایران و ایالت باواریا است که طی 10 ماه گذشته موفق شدیم چندین ملاقات کاری با یکدیگر در هر دو کشور داشته باشیم.

وی با بیان اینکه طی این مدت، اقدامات سازنده‌ای در جهت بهبود روابط اقتصادی دو طرف شکل گرفته است، گفت: ایالت باواریا علاوه بر آنکه بنگاه‌ها و صنایع بزرگ جهانی را در خود جای داده است، از نیروی بالای شرکت‌های کوچک و متوسط نیز برای پیشرفت و توسعه برخوردار است و ما معتقدیم که بنگاه‌های این بخش از هر دو کشور ایران و آلمان می‌توانند در سایه حمایت‌های دولت‌ها، اقتصاد دو طرف را به یکدیگر پیوند زنند. وزیر اقتصاد ایالت باواریای آلمان سپس، با اشاره به رفع مشکل همکاری بیمه هرمس آلمان با ایران، افزود: مشکل ارتباط بیمه هرمس با ایران در حالی برطرف شد که مذاکرات جدی و پیگیر از سوی دو کشور طی  چند ماه گذشته صورت گرفت و امیدواریم که این تعاملات همچنان با قدرت ادامه داشته باشد و به زودی شاهد رفع مشکل ارتباط بانکی دو کشور باشیم.

ایلزه آیگنر تصریح کرد: اگرچه نقش سیاست را در حل مشکلات و احیای مناسبات اقتصادی دو کشور نمی‌توان کتمان کرد اما این بنگاه‌ها و فعالان اقتصادی دو طرف هستند که می‌توانند آینده روابط دو جانبه را بسازند.

شرکت‌های ایرانی صبور باشند

مدیرعامل اتحادیه صنعت ایالت باواریا نیز در این همایش، با اشاره به تفاهم‌نامه همکاری میان این اتحادیه و اتاق تهران که سال گذشته به امضا رسید، گفت: سهم ارزش افزوده صنایع در ایالت باواریا نزدیک به 27 درصد است در حالی که این میزان برای کل آلمان حدود 22 درصد است، بنابراین نقطه قوت اقتصاد ایالت باواریا صنایع و بنگاه‌های صنعتی این ایالت هستند و امروز نیز ما در تهران هستیم تا ظرفیت‌های همکاری با شرکت‌های ایرانی را پس از بررسی‌های گذشته به سرانجام برسانیم.

آقای برترام بروسارت افزود: یکی از ویژگی‌های بارز بنگاه‌های آلمانی، پایبندی آنها به اخلاق حرفه‌ای و کاری است و شرکت‌های ایرانی مطمئن باشند که شرکای خوبی در آلمان خواهند یافت. وی، گفت: ما در آلمان به همکاری‌های بلندمدت اعتقاد جدی داریم، بنابراین شرکای ایرانی ما باید صبور باشند.

مدیرعامل اتحادیه صنعت باواریات در ادامه به توافق این اتحادیه با اتاق تهران بر سر ایجاد میز همکاری مشترک در هر دو نهاد اشاره کرد و گفت: میز اتاق تهران در اتحادیه صنعت باواریا تشکیل شده و در این سفر نیز میز کاری این اتحادیه را در اتاق تهران ایجاد خواهیم کرد. بروسارت با اشاره به پیشرفت صنعت خودروسازی و قطعات خودرو و نیز ماشین‌آلات نساجی در ایالت باواریا، خبر داد که طی ماه‌های آتی یک هیات ایرانی از بخش هوا و فضا برای انجام مذاکرات به این ایالت سفر خواهد کرد.

آلمان قدیمی‌ترین شریک مدرن‌ ایران است

در ادامه این نشست، بهمن عشقی، دبیر کل اتاق تهران نیز به پیشینه روابط ایران و آلمان اشاره کرد و گفت: حجم مبادلات اقتصادی دو کشور در سال 1937 معادل 350 میلیون دویچه مارک بوده است که این مقدار چنانچه به ارزش امروز محاسبه شود، ارزش مبادلات کنونی ایران و آلمان باید به حدود 9 میلیارد یورو می‌رسید. عشقی با اشاره به اینکه آلمان، قدیمی‌ترین شریک مدرن ایران بوده است، گفت: اکنون که ایران به جامعه جهانی بازگشته است و جایگاه جهانی ایران در حال تغییر است، شایسته است که آلمان نیز روابط خود را با ایران ر به عنوان پایگاه منطقه‌ای توسعه دهد. بی‌تردید رابطه با ایران، ظرفیت‌های آلمان را دو چندان کرده و ظرفیت‌های بالقوه ایران را به فعلیت می‌رساند.

صادرات به آلمان سخت ولی شدنی است

پس از پایان سخنرانی مسوولان دو طرف در مراسم افتتاحیه این همایش، آنها در نشست خبری با حضور اصحاب رسانه و خبرنگاران حاضر شدند و به سوالات آنها پاسخ دادند. مدیرعامل اتحادیه صنعت باواریا در این نشست خبری، در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره آمادگی آلمان برای پذیرش صادرات کالا و خدمات از ایران، گفت: صادرات به آلمان تابع مقررات و استانداردهای این کشور و اتحادیه اروپا است بنابراین تصور می‌کنم که شرایط صادرات شرکت‌های ایرانی به آلمان، کمی دشوارتر از معمول باشد اما ناممکن نیست و طی دست کم دو سال اخیر شاهد رشد در این بخش نیز هستیم.

بروسارت با بیان اینکه امکان تطابق کالاها و محصولات ساخت ایران با مقررات استانداردهای آلمان وجود دارد، افزود: موضوع دیگر، جلب اعتماد بازار آلمان است که در این زمینه شرکت‌های ایرانی باید صبورانه اقدام کنند و مطمئن باشند که ورود به بازار آلمان برای آنها امکان‌پذیر خواهد بود. وزیر اقتصاد، رسانه، انرژی و تکنولوژی باواریا نیز در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران مبنی بر کم‌کاری بانک‌های آلمانی در گشایش مناسبات با ایران، گفت: در 10 ماه گذشته شاهد گشایش در برخی زمینه‌ها از جمله همکاری دوباره بیمه هرمس با ایران بوده‌ایم و مذاکرات وزارت اقتصاد باواریا با بانک‌های بزرگ آلمانی نیز برای احیای مناسبات پولی و مالی با ایران همچنان ادامه دارد و به آنها اعلام کرده‌ایم که در صورت همکاری با ایران، از حمایت‌های وزارت اقتصاد ایالتی در آلمان برخوردار خواهند بود.

خانم آیگنر در ادامه افزود: در سفر اخیر به تهران نیز، مذاکرات بانکی در اولویت قرار دارد و خوشبختانه این مذاکرات به نتیجه خوبی نیز رسیده و به زودی شعب سه بانک ایرانی در ایالت باواریا افتتاح خواهد شد.

 

کد خبر : ۴۰۸۲۰۹