تعرفهها میان ایران و آذربایجان کاهش مییابد
حسن روحانی گفت: ایران و جمهوری آذربایجان در زمینه داروسازی گامهای مهمی برخواهند داشت که میتواند آغازی برای روابط صنعتی و تکنولوژیکی دو کشور باشد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حسن روحانی در مراسم امضای تفاهمنامه اقتصادی و تجاری بین ایران و جمهوری آذربایجان ضمن ابراز قدردانی از ملت و دولت آذربایجان گفت: در طول سه سال گذشته روابط دو کشور به سرعت در حال گسترش است و گامهای خوبی برای توسعه روابط دو کشور برداشتهایم.
وی افزود: در سفرهای دو رئیس جمهور به کشورهای یکدیگر و همچنین ملاقات در کنار کنفرانسهایی که داشتهایم احساس میکنیم که گامهایی روبه جلو برداشته و در جهت توسعه روابط دو کشور که دارای تاریخ، فرهنگ و دین مشترک هستند حرکت کردهایم.
روحانی تصریح کرد: دو کشور سالها در کنار هم با برادری زندگی کردند و تمایل زیادی جهت توسعه تمامی زمینهها از جمله تجارت و مباحث اقتصادی دارند.
وی با اشاره به اینکه کمیسیونهای مشترک دو کشور در جهت کاهش تعرفهها تلاش کرده و زمینه را برای به توافق رسیدن در این زمینه آماده میکنند، اظهار داشت: ایران در زمینه کاهش تعرفه در اوراسیا رایزنی میکند و تمایل دارد که با آذربایجان نیز در این زمینه به تفاهم نهایی برسد.
رئیس جمهور کشورمان با مهم خواندن روابط بانکی دو کشور خاطر نشان کرد: در زمینه پایهای برای توسعه روابط دو کشور تفاهمنامه به امضا رسیده و ما میخواهیم که روابط بانکی دو کشور به شرایطی برگردد که شاهد توسعه توان اقتصادی و تجاری دو طرف باشیم.
وی همچنین گفت: سرمایهگذاری در بخش صنعت نیز گامی مهم در روابط دو کشور است و در این راستا پروژه ماشینسازی آغاز خواهد شد که با تولید 10هزار خودرو در سال برای تامین نیازمندی داخل آذربایجان و همسایگان خواهد بود که میتواند گامی مهم در تحکیم روابط دو کشور باشد.
روحانی تاکید کرد: در زمینه داروسازی نیز گامهای مهمی برخواهیم داشت که میتواند آغازی برای روابط صنعتی و تکنولوژیکی دو کشور باشد.
وی با بیان اینکه دریای خزر و رژیم حقوقی آن با توجه به این که دریای صلح و دوستی است از اهمیت برخوردار است ، اظهار داشت: دو کشور ایران و آذربایجان در راستای رژیم حقوقی خزر تفاهماتی حاصل کردهاند و با سرعت تلاش می کنیم که به توافق نهایی دست یابیم.
رئیس دولت یازدهم همچنین به بحث تفاهم درزمینه نفت و گاز در خزر اشاره و خاطرنشان کرد: در این خصوص نیز باید در زمینه فعالیت مشترک به تفاهم برسیم که میتواند گام بزرگی در روابط دو کشور باشد.
وی با اشاره به اهمیت محیط زیست دریای خزر گفت: محیط زیست این دریا با توجه به بسته بودن آن از اهمیت ویژهای برخوردار است و آلوده شدن آن نیز خطرناک است. لذا تفاهمات در این زمینه از اهمیت بالایی برخوردار است و در این راستا قراردادهایی بین دو کشور به امضا خواهد رسید و دبیرخانهای در کشور آذربایجان ایجاد خواهد شد که ما نیز از آن حمایت میکنیم.
وی تاکید کرد: در زمینه توسعه گردشگری نیز تفاهمنامههایی بین دو کشور به امضا خواهد رسید که از جمله آنها سرمایهگذاری و توسعه پرواز بین دو کشور است که تلاش میکنیم تسهیلات لازم برای روادید به وجود آید تا مردم بتوانند به راحتی از دو کشور بازدید کنند.
روحانی گفت: ترانزیت شبکه کریدور شمال جنوب از مسائل اساسی دو کشور و منطقه است که در این راستا اولین قدم در سال جاری برداشته میشود و راهآهن ما به آستارا متصل میشود و همچنین پایانهای در ایران ایجاد میشود.
وی ادامه داد: در جهت اتصال راهآهن آستارا به رشت نیز دو کشور سرمایهگذاری خواهند داشت که 50 درصد آن از سوی آذربایجان و 50 درصد از جانب ایران خواهد بود. از این طریق جمهوری آذربایجان به خلیج فارس متصل میشود و در نهایت خواهیم توانست کشورهای منطقه قفقاز و روسیه را به جنوب خلیج فارس و اقیانوس هند متصل کنیم.