دیدار وزیر ارتباطات با وزیر صنعت و تجارت روسیه/ اجرای مشترک ۷۰۰ طرح صنعتی
دنیس مانتوروف وزیر صنعت و تجارت روسیه در مذاکره با دکتر محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رییس ایرانی کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی دو کشور، اعلام کرد: در متن پیش نویس نقشه راه توسعه همکاریهای صنعتی دو کشور که به تهران ارائه کردیم، اجرای مشترک 700 طرح پیشنهاد شده است.
به گزارش ایلنا، در نشست هیات ایرانی و روسی که در حضور وزیر ارتباطات و فناوری کشورمان و وزیر صنعت و تجارت روسیه در مسکو برگزار شد، مانتوروف وزیر صنعت و تجارت روسیه گفت: زمینههای زیادی برای همکاری ایران و روسیه در بخش های مختلف بویژه انرژی، نفتی و گازی، صنعتی و همچنین کشاورزی وجود دارد که ما از آن استقبال می کنیم.
وی در این مذاکرات که با حضور مهدی سنایی سفیر ایران در فدراسیون روسیه انجام شد، اظهار کرد: شرکت های روسی علاقه مند به اجرای طرح های مشترک در زمینه های مختلف از جمله خودروسازی و تولیدات دیگر نیز هستند.
مانتوروف در ادامه با اشاره به امضای یک تفاهم نامه در سفر اواخر سال ۹۴ خود به ایران، گفت: با توجه به مباحث مطرح شده و بررسی های انجام گرفته، در تدوین نقشه راه همکاری های صنعتی، اجرای ۷۰۰ پروژه تعریف شده است که متن پیش نویس آن اخیرا برای بررسی در اختیار ایران قرار گرفته و منظر اعلام نتیجه هستیم.
وزیر صنعت و تجارت روسیه همچنین به علاقه این کشور برای تولید مشترک واگن های باری با ایران، تصمیم های شرکت بیمه ای اکسیار برای شرکت راه آهن ایران، داروسازی و بیوفناوری اشاره کرد و گفت: از آغاز سال جاری در مذاکرات مقام های دو کشور ۱۸ پروژه با اولویت اجرا تعیین شده است.
دکتر واعظی وزیر ارتباطات ایران نیز در این نشست اظهار کرد: عرصه های مختلف و پربازده صنعتی نیازمند توجه بیشتری برای بهره برداری با هدف افزایش سطح همکاری ها است، زیرا فرصت های بسیار زیادی در این بخش وجود دارد.
دکتر واعظی ادامه داد: صنعتگران ایرانی از دیرباز با صنایع روسیه آشنایی دارند، ولی شرایط کنونی با توجه به ظرفیت های موجود بهره برداری نشده، رضایت بخش نیست و تعیین نقشه راه همکاری صنعتی برای ایجاد شتاب کاربردی است که در آینده ای نزدیک نهایی می شود و در سند نشست آتی کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی دو کشور درج و پیگیری خواهد شد.
وزیر ارتباطات همچنین تعریف ۷۰۰ پروژه برای همکاری در چارچوب نقشه راه توسعه همکاری های صنعتی دو کشور و تعیین ۱۸ طرح اولویت دار از میان آنها را مفید خواند.
وزیر ارتباطات در مدت حضور سه روزه خود در مسکو، افزون بر دیدار های انجام شده با ورونیکا نیکیشینا وزیر تجارت اتحادیه اقتصادی اوراسیا با موضوع تجارت آزاد بین تهران و این اتحادیه با تعرفه صفر و کم برای کالاهای مورد توافق و نیکلای نیکیفروف وزیر ارتباطات و رسانه های جمعی روسیه، همچنین قرار است با الکساندر نوواک وزیر انرژی این کشور و رییس روسی کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی دو کشور با موضوع توسعه هر چه بیشتر روابط مذاکره کند.
گفتنی است از آغاز روی کار آمدن دولت یازدهم، ایران و روسیه با اجرای راهبرد افزایش همکاری های دوجانبه و همگرایی منطقه ای، روابط اقتصادی رو به رکورد خود را تحرک بخشیدند.
پایین ترین سطح روابط تجاری دو کشور در سال ۱۳۹۲ با سقوط از چهار میلیارد دلار به کمی بیش از یک میلیارد دلار تجربه شد.
در چارچوب اقدام های دولت یازدهم، سال۲۰۱۴ ارزش اقتصادی روابط دو کشور به حدود یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار رسید، سال ۲۰۱۵ نیز حدود ۳۰ درصد رشد کرد و براساس آمارهای تازه اعلام شده در شش ماهه اول سال جاری میلادی نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۵، حدود ۶۹ درصد بیشتر شده است.
اتحادیه اقتصادی اورآسیا نیز با جمعیتی بیش از ۱۸۰ میلیون نفر دربرگیرنده پنج کشور روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و ارمنستان است که بیش از ۲۰ میلیون کیلومتر مربع مساحت دارند و با توجه به نزدیکی جغرافیایی، بازار بزرگی برای صادرات کالاهای ایرانی به شمار می روند و برقراری تجارت آزاد نیز می تواند فرصت های زیاد همه جانبه ای را برای بخش خصوصی ایران و کشورهای عضو این اتحادیه ایجاد کند.