تنش قیمتی نهاده های دامی ظرف 10 روز آینده رفع میشود
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولیدات دامی، از رفع تنش قیمتی نهاده های دامی در کشور ظرف 10 روز آینده خبر داد.
به گزارش ایلنا، حسن رکنی چهارشنبه شب در جلسه هم اندیشی فعالان صنعت دامداری ، طیور و صنایع وابسته به امور دام شرق مازندران در افزود : تنش قیمتی در بعضی از نهاده ها از جمله مشکلاتی بوده که در روزهای اخیر دامداران با آن مواجه بودند و برنامه ریزی لازم برای رفع آن صورت گرفته است.
وی ادامه داد : هم اکنون ذرت با قیمت 850 تومان در بورس عرضه می شود.
در روزهای اخیر به دنبال افزایش قیمت گوشت مرغ در بازار ، برخی مرغداران علت این افزایش را علاوه بر تنش گرمایی و کاهش میزان جوجه ریزی ، افزایش نهاده های دامی اعلام کردند.
گزارش ماهانه شرکت پشتیبانی امور دام کشور هم نشان می دهد که قیمت هرکیلوگرم ذرت داخلی از حدود 850 تومان در اوایل ماه تیر به بیشتر از 950 تومان در اواخر این ماه افزایش یافت ، ولی از ماه مرداد قیمت ها رو به کاهش گذاشت .
قیمت بعضی نهاده های دامی دیگر مانند پودر ماهی هم در این مدت دچار نوسان شد.
** هویت دار کردن تمامی دامداری ها و مرغداری های روستایی
معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین دامداری ، باغداری ، کشاورزی و پرورش طیور را مخصوص روستاها دانست و تاکید کرد : اینکه نسبت به فعالیت این واحدها در حریم روستاها اعتراض شود ، توجیه ندارد.
وی افزود : البته واحدهای دامداری بدون پروانه در روستاها باید هویت دار شوند که این کار در مقطعی انجام شد و هم اکنون نیز با توجه به نیاز باید انجام شود.
رکنی از مسئولان استان مازندران هم خواست تا نسبت به شناسایی و هویت دار کردن تمامی دامداری ها و مرغداری های روستاهای استان اقدام کنند.
وی به مشکلات دامداران در تمدید و اخذ پروانه از سازمان نظام مهندسی اشاره کرد و گفت : تمدید و صدور پروانه به سازمان نظام مهندسی واگذار شد تا کارها آسان و با شتاب انجام گیرد.
او افزود : همچنین برای جلوگیری از اتلاف وقت و بوروکراسی ، اعتبار پروانه ها را از 2 سال به چهارسال افزایش دادیم و همچنان این آمادگی را داریم تا هر مشکلی در این زمینه ها وجود دارد ، حل کنیم .
** صادرات شیر ایران به 30 کشور
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولیدات دامی وضعیت صنعت دامداری در کشور را مطلوب ارزیابی کرد و گفت که جمهوری اسلامی در این زمینه در سال های اخیر بویژه در دولت تدبیر و امید موفقیت های خوبی کسب کرده است .
وی افزود : در برهه ای از زمان شیر و لبنیات در کشور سهمیه ای بود ، در حالی که در سال گذشته 9 میلیون تن شیر در کشور تولید شد.
رکنی گفت : پارسال 600 هزار تن فراورده های لبنی ایران به 30 کشور جهان صادر شد و امروز تنوعی که در محصولات لبنی کشور ایجاد شده ، برای همه مشهود است.
وی از روسیه به عنوان یکی از کشورهای هدف صادرات مواد لبنی ایران نام برد و افزود : این کشور از جمله بازارهای پرمصرف لبنیات است که با رعایت پروتکل بهداشتی و رقابت قیمتی ، می توانیم صادرات خوبی به آنجا داشته باشیم و تاکنون هم قراردادهای خوبی منعقد شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین به وجود مشکلات بیمه ای در صنعت دامداری و مرغداری اشاره کرد و گفت : باید رویکرد بیمه ای به سمت بخش خصوصی سوق پیدا کند و با تشکیل کارگروه مناسب در این راستا چاره اندیشی شود.
در این نشست فعالان صنعت دام و طیور مازندران هم دیدگاههای خود را درباره مشکلات و راه حل های آن مطرح کردند.