خبرگزاری کار ایران

14 درصد افزایش دستمزد، 19 درصد گران شدن سفره سحر و افطار

14 درصد افزایش دستمزد، 19 درصد گران شدن سفره سحر و افطار
کد خبر : ۳۷۸۱۳۳

در روز اول ماه رمضان بهای اقلام مصرفی ماه رمضان نهایی شده که نسبت به رمضان سال گذشته بیشتر آنها افزایش داشته اند از برنج که 69 درصد افزایش پیدا کرده تا مرغ که قیمت آن ثابت مانده است.

با فرا رسیدن ماه میهمانی خدا بازار کسب و کار فروشندگان مواد غذایی رونق می‌گیرد این در حالی است که سفره قشر متوسط و کارگر که در یک دهه اخیر همواره میزان افزایش حقوق آنها از میزان تورم کمتر بوده، کوچک‌تر می شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا در اولین روز  ماه مبارک رمضان قیمت‌های اقلامی همچون زولبیا و بامیه و حلیم نهایی شده است و دیگر اقلام پر مصرف نیز قیمت خود را پیدا کرده اند اما نکته مهم در این بین این است که این قیمت‌ها نسبت به سال گذشته چه میزان تغییر داشته است.

بنا بر اعلام رسمی بانک مرکزی سال گذشته تورم 15 درصد بوده و حقوق کارگران نیز بر همین اساس 14 درصد افزایش داشته است اما مسئله این است که آیا محتوای سفر‌ه‌ها نیز به همان کیفیت و کمیت باقی مانده است یا خیر؟

جدول زیر قیمت اقلام پر مصرف در ماه رمضان را نسبت به سال گذشته مورد بررسی قرار داده و همانطور که مشخص است قیمت کالاهایی که افزایش یافته بیش از 14 درصد بوده است.

جنس درصد تغییر قیمت رمضان 94 قیمت رمضان 95
زولبیا و بامیه 14 درصد 9.600تومان 11.000تومان
حلیم معجون 20 درصد   10.000 تومان 12.000 تومان
نان سنگک 25 درصد 800 تومان 1.000 تومان
گوشت گوساله 25 درصد  38.000 تومان 47.000 تومان
روغن مایع 2 درصد 4.900 تومان 5.000 تومان
مرغ صفر درصد 6.500 تومان 6.500 تومان
شکر 24 درصد 2.400 تومان 3.000 تومان
خرما 9 درصد 7.200 تومان 8.000 تومان
برنج هاشمی 69 درصد 9.500 تومان 16.000 تومان

به طور میانگین این اقلام اساسی نسبت به سال گذشته شاهد افزایش 19 درصدی بوده است.

مطابق با  آمار و ارقام سفره افطار کارگران و کارمندان در رمضان 95 نسبت به سال گذشته از لحاظ کیفی و کمی، نزول داشته است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز