14 درصد افزایش دستمزد، 19 درصد گران شدن سفره سحر و افطار
در روز اول ماه رمضان بهای اقلام مصرفی ماه رمضان نهایی شده که نسبت به رمضان سال گذشته بیشتر آنها افزایش داشته اند از برنج که 69 درصد افزایش پیدا کرده تا مرغ که قیمت آن ثابت مانده است.
با فرا رسیدن ماه میهمانی خدا بازار کسب و کار فروشندگان مواد غذایی رونق میگیرد این در حالی است که سفره قشر متوسط و کارگر که در یک دهه اخیر همواره میزان افزایش حقوق آنها از میزان تورم کمتر بوده، کوچکتر می شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا در اولین روز ماه مبارک رمضان قیمتهای اقلامی همچون زولبیا و بامیه و حلیم نهایی شده است و دیگر اقلام پر مصرف نیز قیمت خود را پیدا کرده اند اما نکته مهم در این بین این است که این قیمتها نسبت به سال گذشته چه میزان تغییر داشته است.
بنا بر اعلام رسمی بانک مرکزی سال گذشته تورم 15 درصد بوده و حقوق کارگران نیز بر همین اساس 14 درصد افزایش داشته است اما مسئله این است که آیا محتوای سفرهها نیز به همان کیفیت و کمیت باقی مانده است یا خیر؟
جدول زیر قیمت اقلام پر مصرف در ماه رمضان را نسبت به سال گذشته مورد بررسی قرار داده و همانطور که مشخص است قیمت کالاهایی که افزایش یافته بیش از 14 درصد بوده است.
جنس | درصد تغییر | قیمت رمضان 94 | قیمت رمضان 95 |
زولبیا و بامیه | 14 درصد | 9.600تومان | 11.000تومان |
حلیم معجون | 20 درصد | 10.000 تومان | 12.000 تومان |
نان سنگک | 25 درصد | 800 تومان | 1.000 تومان |
گوشت گوساله | 25 درصد | 38.000 تومان | 47.000 تومان |
روغن مایع | 2 درصد | 4.900 تومان | 5.000 تومان |
مرغ | صفر درصد | 6.500 تومان | 6.500 تومان |
شکر | 24 درصد | 2.400 تومان | 3.000 تومان |
خرما | 9 درصد | 7.200 تومان | 8.000 تومان |
برنج هاشمی | 69 درصد | 9.500 تومان | 16.000 تومان |
به طور میانگین این اقلام اساسی نسبت به سال گذشته شاهد افزایش 19 درصدی بوده است.
مطابق با آمار و ارقام سفره افطار کارگران و کارمندان در رمضان 95 نسبت به سال گذشته از لحاظ کیفی و کمی، نزول داشته است.