سهمیه سوخت خودروهای فاقد بیمه شخص ثالث از تیرماه حذف میشود
رئیس ستاد حمل و نقل و سوخت از اجرای طرح حذف سهمیه سوخت خودروهای فاقد بیمهنامه شخص ثالث خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مهدی نیکدار در نشست خبری امروز با بیان اینکه حذف سوخت خودروهای فاقد بیمهنامه شخص ثالث گفت: چند سال گذشته مصوبهای مبنی بر حذف سوخت خودروهایی که بیمهنامه شخص ثالث ندارند را مطرح کردیم که براساس این طرح هر خودروی دیزلی و گازوئیلی در کشور که فاقد این بیمهنامه باشد نمیتواند از سوخت سهمیهای استفاده کند.
نیکدار ادامه داد: در طول این مدت جلسات زیادی بین تعاونی ناجا، بیمه مرکزی و دستگاههای مربوطه برگزار کردیم و نتیجه این است که این طرح از اواخر خرداد و یا اوایل تیر اجرایی میشود.
رئیس ستاد حمل و نقل و سوخت با اشاره به چگونگی کارکرد این طرح گفت: براساس سازوکار این طرح از این پس هر خودرویی که این بیمه نامه شخص ثالث را نداشته باشد اگر بخواهد از کارت سوخت خود استفاده کند دستگاه هشدار غیرفعال شدن کارت را میدهد. در این صورت دستگاه به کاربر این پیام را میدهد که خودروی شما مشکل بیمهنامه دارد و باید برای حل این مشکل به نهاد مربوطه مراجعه کنید.
وی افزود: اگر کاربر تا 45 روز اقدام به حل مشکل بیمه شخص ثالث نکند کارت سوختش غیرفعال میشود اما این کارت سوخت همچنان قابلیت فعال شدن دارد.
وی ادامه داد: در طرح آزمایشی استفاده از این کارت مشخص شده که بسیاری از وسایل نقلیه وجود خارجی ندارند و تنها از کارت آنها برای قاچاق سوخت استفاده میشده است.
نیکدار با بیان اینکه این طرح به صورت آزمایشی در حال اجرا است گفت: براساس اطلاعات اولیه 90 هزار خودرو بیمهنامه شخص ثالث ندارند که از این تعداد 52 هزار خودرو از کارت سوخت خود استفاده میکنند.
وی افزود: پیشبینیهای ما نشان میدهد که اگر سهمیه سوخت این 52 هزار خودرویی که فاقد بیمهنامه شخص ثالث هستند قطع شود روزانه 3 میلیارد تومان در مصرف سوخت صرفهجویی میشود.
نیکدار با اشاره به تخصیص سوخت براساس پیمایش خودروهای باری اظهار داشت: در طرح تخیص سوخت براساس پیمایش برای ناوگان باری فعال در خارج از شهر براساس بارنامه صادر شده سوخت تخصیص داده میشود اما برای ناوگان باری داخل شهر که بارنامهای برای آن صادر نمیشود یک سهمیه پایه به صورت ماهانه واریز میشود.
رئیس ستاد حمل و نقل و سوخت ادامه داد: در حال حاضر شهرداری طرح ساماندهی ناوگان باری درون شهری را در دستور کار قرار داده که براساس آن تمام خودروهای باری داخل شهر باید ثبتنام کنند تا براساس پیمایش سوخت دریافت کنند. اگر رانندگان این ناوگان اقدام به ثبتنام نکنند از سهمیه پایه سوخت آنها کم خواهد شد.
مطالبات مالباختگان شرکت صدرا پرداخت شد
نیکدار با اشاره به رفع مشکل متقاضیان خودرویی که از طریق ثبتنام از شرکت صدرا اقدام به خرید خودرو کرده بودند گفت: 4 سال پیش فراخوانی از سوی ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت برای نوسازی خودروهای فرسوده منتشر شد که براساس آن دارندگان خودروی فرسوده میتوانستند با دریافت وام 10 میلیون تومانی با بهره 14 درصد اقدام به اسقاط خودروی خود و خرید خودروی جدید کنند.
وی افزود: بنابراین قرار شد متقاضیان مبلغی را به حساب ایران خودرو واریز کنند که 4 هزار نفر هم در این طرح ثبتنام کردند.
نیکدار ادامه داد: ستاد با شرکتی به نام تامین سرمایه صدرا قراردادی منعقد میکند تا تحویل خودرو از این شرکت انجام شود. قرار بر این بود که این شرکت وجوه دریافت شده است متقاضیان را به حساب ایرانخودرو واریز کند اما این روند انجام نشد و پولی به حساب ایرانخودرو واریز نکردند هر چند که شرکت صدرا توانست هزار و 700 دستگاه خودرو را به متقاضیان تحویل دهد اما نتوانست در قبال هزار و 200 دستگاه خودروی دیگر تعهدات خود را اجرا کند و به نوعی از متقاضیان کلاهبرداری شد.
رئیس ستاد حمل و نقل و سوخت اظهار داشت: در این مدت مجموعه دولت و وزارت اقتصاد و امور دارایی به دنبال حل این مشکل بودند و صورتجلسهای تنظیم شد تا مطالبات متقاضیان پرداخت شود و دادگاه هم شرکت صدرا را محکوم اعلام کرد و دو نفر از مدیران این شرکت زندانی شدند.
نیکدار ادامه داد: هر چند که مشکل پرداخت وجوه حل شده بود اما در آن زمان ستاد مسدود بود و امکان پرداخت وجه وجود نداشت.
وی گفت: در هر حال توانستیم با پیگیریهای مستمر مطالبات 800 مالباخته را پرداخت کنیم و 400 مالباخته دیگر که تشکیل پرونده دادهاند منتظر رای دادگاه هستند.
رئیس ستاد حمل و نقل و سوخت با بیان اینه تاکنون 32 میلیارد تومان بابت مطالبات مالباختگان پرداخت کردهایم گفت: برای هزار و 340 مالباخته رقمی نزدیک به 38 میلیارد تومان باید پرداخت شود.
وی با اشاره به پرونده دیگری مشابه پرونده صدرا گفت: چند سال گذشته فراخوانی از یک شرکت بابت اسقاط خودرو و تحویل خودروی جدید داده شد که به دلیل مشکلاتی ازحمله تامین ضامن و عدم اعتبارات پروسه نیمهتمام باقی ماند.
وی افزود: اما به هر حال باید به متقاضیان بابت اسقاط خودرو مبلغی پرداخت شود.
نیکدار با بیان اینکه تعداد این افراد که نسبت به اسقاط خودروی خود اقدام کردهاند 30 هزار نفر است که در حال حاضر ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت برای پرداخت مطالبات آنها مشکلی نداردو کار اطلاعرسانی برای تشکیل پرونده را شروع کردهایم.
مطالبات 67 میلیارد تومانی ستاد سوخت
رئیس ستاد حمل و نقل و سوخت همچنین با بیان اینکه تاکنون 36 مورد از وظایف ستاد پس از واگذاری به وزارت راه و شهرسازی حذف شده است گفت: عمده مطالبات ما به شرکتها چیزی حدود 67 میلیارد تومان است و بدهیهای این ستاد هم که عمدتا در ارتباط با گواهی اسقاط خودرو است نزدیک به 50 میلیارد تومان محاسبه شده است.