مسایل بانکی ایران و عراق حل و فصل میشود
رییس اتاق بازرگانی ایران و عراق گفت: با توجه به خارج شدن کشور ترکیه از بازار عراق فرصت بسیار خوبی برای حضور ایران در این بازار فراهم شده که باید آن را مغتنم شمرد، از طرفی حل و فصل مسایل بانکی از سوی بانکهای مرکزی دو کشور در دست انجام است وتسهیلاتی نیز قرار است برای تجار و بازرگانان دو کشور فراهم شود.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه تجارت، یحیی آلاسحاق با اشاره به برگزاری نخستین نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در بصره عراق اظهار کرد: جنوب عراق از جمله بصره بازار مناسبی برای محصولاتی مانند نفت، گاز، مصالح ساختمانی، خدمات فنی و مهندسی است و زمینه بسیار خوبی برای فعالیت در این منطقه از عراق وجود دارد.
وی افزود: فعالان اقتصادی در بخشهای مختلف خدمات فنی ـ مهندسی، پروژههای ساختمانی، عمرانی و موادغذایی در بازار عراق حضور دارند و پیشبینی من این است که استقبال خوبی از نخستین نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در بصره عراق صورت میگیرد.
رییس اتاق بازرگانی ایران و عراق همچنین اظهار کرد: استان بصره شیعهنشین است و مردم این منطقه نسبت به خرید و استفاده از کالای ایرانی بسیار علاقهمند هستند و بارها درخواست خود را به ما ارائه کردهاند و اکنون با توجه به این فرصت باید تلاش خود را بیشتر کنیم.
وی با بیان اینکه بصره پایگاه نفتی عراق است و در رابطه با فعالیتهای نفتی بازار خوبی محسوب میشود، عنوان کرد: درآمد اقتصادی بصره نسبت به مناطق دیگر عراق بالاتر است و امنیت نسبی آن نیز بیشتر بوده و امنتر است و از طرفی به دلیل نزدیکی با ایران، پیوندها و اشتراکات فرهنگی و مذهبی مردمان عراق به ویژه استانهای جنوبی آن با ایران زیاد است.
آلاسحاق تشنگی بازار عراق، شناخت مردم این کشور از محصولات و کالاهای ایرانی و حضور مهندسان و فعالان اقتصادی ایران در عراق را از جمله عواملی برشمرد که موجب ترغیب سرمایهگذاری در آن کشور میشود.
وی مشکل نقلوانتقالات پولی را از مهمترین و قدیمیترین مشکلات تجار و بازرگانان دانسته و افزود: هنوز روابط بانکی ایران با دیگر کشورها به صورت رسمی نیست و باید از راههای غیررسمی انجام شود و در مورد صادرات خدمات فنی ـ مهندسی نیز موضوع ضمانتنامهها و تضمینهای بانکی، بازرگانان را با مشکل مواجه کرده که البته همه این موارد در حال برطرف شدن است.
رییس اتاق ایران و عراق با بیان اینکه قرار است تسهیلاتی برای تجار و بازرگانان دو کشور فراهم شود، بیان کرد: مشکلاتی نیز در زمینه روادید و صدور ویزاهای تجار وجود داشت که در حال برطرف شدن است و مشکلات مرتبط با گمرک و ساعات کار کارمندان آن، حملونقل، تخلیه و بارگیری و استاندارد نیز در دست بررسی است که البته بخشی از آن حل شده است.
رییس پیشین اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: وضعیت بودجه عمرانی عراق با توجه به کاهش فروش نفت که منبع اصلی درآمد آنها بود و به دلیل مسائل داخلی و از جمله درگیریهای داعش کاهش یافته و از طرفی با توجه به حوادث اخیری که در آن جا اتفاق افتاده سازمان مدیریتی و حکومتی عراق سامان اصلی خود را نگرفته است.
آل اسحاق ریسکپذیر بودن سود تجارت با عراق را از دیگر نگرانیهای تجار برشمرد و در عین حال بیان کرد: موضوع مهم تشنه بودن بازار عراق است و با توجه به اینکه آنها نسبت به محصولات ایرانی به میزان کافی آشنایی دارند، بخش خصوصی ایران باید اهمیت تجارت با عراق را درک کند.
به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه تجارت، نخستین نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در بصره عراق در فضایی به وسعت دو هزار متر مربع از 29 اردیبهشت تا اول خرداد ماه سال جاری و با حضور بیش از 70 واحد تولیدی و صادراتی در محل دائمی نمایشگاههای این استان برگزار خواهد شد.
در این نمایشگاه شرکتهای ایرانی محصولات و خدمات خود را در زمینههای صنایع غذایی، ساختمان و تاسیسات، صنعت و معدن، انرژی (نفت، گاز و پتروشیمی)، لوازم خانگی، دارو و تجهیزات پزشکی، محصولات آرایشی و بهداشتی، منسوجات، فرش و موکت، صنایع خودرو، خدمات شهری، حملونقل، فنآوری اطلاعات و صنایع مخابراتی به معرض دید عموم خواهد گذاشت.