مذاکرات برای احداث خط جدید ریلی به ترکیه ادامه دارد/راهاندازی خط ریلی سراسری شرق به غرب
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه مذاکرات با طرف ترکیه برای احداث خط جدید ریلی از مرز بازرگان به ترکیه ادامه دارد، گفت: با اتصال به ترکیه از طریق خط ریلی زمینی و مستقیم، خط ریلی سراسری شرق به غرب با محوریت ایران راه اندازی می شود.
محسن پورسیدآقایی، مدیرعامل شرکت راه آهن در گفتوگو با خبرنگار ایلنا ا بیان اینکه با کشور ترکیه موافقتنامهای برای احداث خط جدید ریلی به صورت مشترک را امضا کردهایم، گفت: این خط جدید قرار است از حوالی مرز بازرگلن عبور کند
وی اظهار داشت: تیم کارشناسی دو کشور در حال مذاکره و بررسی هستند تا نقطه اتصال در مرز را مشخص کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه هم طرف ترکیه با نزدیک به 200 کیلومتر خط آهن بسازد و ما هم باید از سمت جلفا تا بازرگان خط ریلی جدیدی احداث کنیم، گفت: هنوز وارد فاز اجرایی و ساخت این پروژه نشدیم.
وی افزود: در سال جاری به دنبال مذاکره با ترکیه برای تعیین مسیر و نقطه اتصال و کریدور هستیم و تعیین تاریخ اجرایی شدن این پروژه بستگی به عزم ترک ها دارد.
مدیرعامل شرکت راه آهن درباره مشکلات خط آهن فعلی ایران-ترکیه از دریاچه وان عبور می کند، اظهار داشت: مشکل مسیر ریلی وان در ترکیه این است که باید از دریاچه عبور می کند و در داخل دریاچه واگن ها باید جابه جا شوند و از آنجایی که باید با کشتی این کار انجام شود امکان حجم بالای ترانزیت در مدت زمان کوتاه و با سرعت بالا وجود ندارد.
پورسیدآقایی با بیان اینکه اگر یک خط ریلی مستقیم ریلی زمینی با ترکیه داشته باشیم این کریدور به طور مستقیم متصل می شود، تاکید کرد:با توجه به ابنکه در حال حاضر ترکیه در حال ساخت تونل جدیدی است که خط ریلی باری این کشور از زیر دریا به اروپا متصل شود. اگر ترکیه این خط زیر دریا را احداث کند و ما هم از مسیر بازرگان به ترکیه خط ریلی داشته باشیم، بارها می توانند از کریدور چین به ایران بیایند و از ترکیه مستقیم به اروپا برود بنابراین یک خط ریلی سراسری شرق به غرب راه اندازی می شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: این خط ریلی از لحاظ موقعیت استراتژیکی برای دو کشور بسیار اهمیت دارد.
وی گفت: این خط مستقیم زمینی مزیت کاهش مسافت هم دارد اما این مزیت جدی برای این خط محسوب نمیشود، مزیت مهم این خط مسیر زمینی آن و مسیر سیر قطارها است چرا که در ترانزیت، زمان بسیار مهم است و در خط فعلی بخشی از ترانزیت باید توسط کشتی ها از دریاچه وان انجام شود که مدت زمان ترانزیت را افزایش می دهد.
پورسیدآقایی تاکید کرد: برای رفع این مشکل باید خط زمینی برای اتصال به ترکیه داشته باشیم در این صورت بار بیشتر در مدت زمان کمتر ترانزیت می شود.