تولید گوگرد به 4 میلیون تن میرسد/ عرضه 9 محصول پژوهشگاه نفت در نمایشگاه
پژوهشگاه صنعت نفت در راستای تجاریسازی و توسعه فناوریهای موجود، از بین محصولات تولیدی خود، 9 محصول اولویتدار را که به مرحله صنعتی و تجاری رسانده در بیست و یکمین نمایشگاه نفت تهران عرضه میکند.
به گزارش ایلنا به نقل از واحد خبر و ارتباطات پژوهشگاه صنعت نفت، کک نفتی، پارسی سول، گوگرد کشاورزی ساده و با ریز مغذی، روغن CNG، گیریس سرچاهی و پلاگهای حفاری از جمله محصولاتی است که توسط پژوهشگاه صنعت نفت در حوزه صنایع پایین دستی ارایه میشوند.
این گزارش میافزاید محصولات تجاریشده نظیر سیمان سبک و افزونه هرزروی در حوزه بالادستی و پد صنعتی در زمینه محیط زیست ارایه میشوند.
برپایه این گزارش سیمان فوق سبک با استفاده از نانو فناوری باعث جلوگیری از تخریب پوشش سیمانی و نیز بالا بردن دوام سیمان در ایجاد اتصال بین لایه ها، افزایش مقاومت تراکمی در مقایسه با سایر دوغابهای سبک و کاهش نفوذ پذیری و خلل و فرج سنگ سیمان میشود.
طبق این گزارش دستیابی به دانش فنی تولید پلاگهای سیمانکاری چاههای عمیق، از دستاوردهای متخصصان پژوهشگاه بوده که این دانش فنی باعث جلوگیری خروج ارز از کشور با امکان تولید این قطعات در داخل کشور شده و انحصار تولید این قطعات از دست شرکتهای آمریکایی خارج شده است.
این گزارش میافزاید حلال پارسی سول که یکی از حلالهای مهم صنعت نفت در شیرینسازی است توسط پژوهشگاه فرموله شده و سال گذشته در پالایشگاه مسجد سلیمان تست و با موفقیت وارد مراحل اجرایی شده است و در سال جاری این حلال در پالایشگاه ایلام شارژ خواهد شد و این پالایشگاه توسط این حلال تصفیه گاز خود را انجام خواهد داد.
بر پایه این گزارش تولید گوگرد در کشور بیش از 2 میلیون تن بوده و به 4 میلیون تن نیز خواهد رسید و با توجه به استفاده از گوگرد در تولید کودهای کشاورزی، در سال 94 سوپر پایلوت تولید گوگرد کشاورزی با استفاده از ریز مغذیها از جمله روی، آهن و بنتونیت در پژوهشگاه به بهرهبرداری رسید و در اقلیمهای مختلف مورد آزمایش قرار گرفت که نتایج حاصل شده حاکی از افزایش 10 تا 15 درصد محصولات کشاورزی در هر هکتار است.
محصول تجاری دیگری که در ایام نمایشگاه، ارایه میشود کک نفتی است و چون بازاریابی و فروش نفت کوره پالایشگاههای کشور به دلیل سولفور بالا مشکل است با هدف کاهش نفت کوره و افزایش محصولات میان تقطیر با ارزش افزوده بیشتر و تولید محصول راهبردی کک نفتی مورد نیاز صنایع آلومینیومسازی، سوپر پایلوت واحد ککسازی با مشارکت شرکت ایمیدرو در پژوهشگاه افتتاح شده که محصول ان در نمایشگاه عرضه میشود.
همچنین روغن کمپرسور CNG که تا به حال از آمریکا تامین میشد، در سال 94 فرمولاسیون آن در پژوهشگاه انجام و خط تولید روغن توسط یکی از شرکتهای دانش بینان این مرکز طراحی شده است که کارخانهای با ظرفیت تولید 150 تن در سال در تابستان آتی در یزد افتتاح خواهد شدکه نه تنها کل نیاز کشور را تامین میکند بلکه زمینه صدور این محصول نیز فراهم میشود.
این گزارش با توجه به نمایش میافزاید وقوع هرزروی به هنگام حفاری در میادین مختلف همواره یکی از عوامل مهم در کاهش سرعت حفاری افزایش دکل روز (زمان حفاری) گیر لولهها، مانده گذاری، پائین آمدن کیفیت نمونهها (Cutting) و بعضاً از دست دادن محل دقیق نقاط جداره گذاری خواهد شد از این رو همواره چالشهای بسیاری در بحث سیال حفاری وجود داشته است که هرزروی سیال حفاری و حفاری در لایههای شیلی از مهمترین آنها به حساب میآید و بر همین برای اولین بار توسط پژوهشگاه صنعت نفت فناوری نوینی ارایه شده است که با کمک این فناوری توانستیم در یکی از چاههای اکتشافی، هرزروی تا 200 بشکه در ساعت را به صفر برسد و محصول تجاری 1ژوهشگاه مراحل تست میدانی خود را سپری کرده است.
از دیگر محصولات ارایه شده در نمایشگاه در حوزه انرژی و محیط زیست می توان به پد صنعتی اشاره کرد که در همین راستا بررسی نتایج حاصل از ارزیابی وکارایی نمونههای بوم و پدها ساخته شده در پژوهشگاه نشان داده است که نمونههای پژوهشگاه، ضمن برخورداری از تمامی کاربردهای نمونههای مشابه، دارای مزیتهایی نظیر 10 درصد جذب بیشتر و قیمت تمام شده کمتر است.
گفتنی است پژوهشگاه با هدف تمرکز بر توان داخلی و تبیین شبکه فناورانه بینالمللی در دوره بیست و یکم نمایشگاه نفت تهران حاضر میشود و علاقهمندان برای بازدید از دستاوردهای این مجموعه میتوانند از روزهای 16 لغایت 19 اردیبهشت ماه به سالن 14 غرفه 144 مراجعه نمایند.