فصل طغیان بیماریهای باغات مناطق سردسیری آغاز شد
سازمان حفظ نباتات درباره طغیان بیماریهای درختان در مناطق سردسیری کشور هشدار داد و از باغداران خواست برای آغاز مبارزه با این بیماریها آماده باشند.
به گزارش ایلنا، سازمان حفظ نباتات کشور با هشدار در مورد آغاز فصل طغیان بیماریهای باغات مناطق سردسیری اعلام کرد: امکان گسترش بیماری پیچیدگی برگ هلو و لکه سیاه سیب وجود دارد بنابراین باغداران باید در زمان مناسب و با مشورت کارشناسان شبکههای پیش آگاهی، باغات خود را سمپاشی کنند.
در همین زمینه مدیر کل دفتر پیش آگاهی و کنترل آفات این سازمان اظهارداشت: اکنون فصل طغیان بیماریهای درختان در مناطق سردسیر از جمله استانهای گلستان، دامنههای زاگرس و شمال غرب کشور آغاز شده است.
کرامت الله اکبرپور با اشاره به بیماری پیچیدگی برگ هلو، افزود: اگر به موقع با این بیماری مبارزه نشود، میتواند تا ۳۰ درصد به باغات هلو خسارت وارد کند.
این مقام مسئول در مورد بیماری لکه سیاه سیب نیز اظهار داشت: در استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل که قطب تولید سیب کشور هستند، طی هفتههای آینده امکان طغیان بیماری لکه سیاه سیب با توجه به رطوبت بالا، وجود دارد و کشاورزان بهتر است از قارچ کشهای جدید و مناسب که خریداری شده است، علیه این بیماری استفاده کنند.
او خاطر نشان کرد: بیماری لکه سیاه درختان سیب نسبت به قارچ کشهای قدیمی مقاومت پیدا کردهاند و کشاورزان میتوانند برای تهیه این قارچ کشها به مسوولان سازمان حفظ نباتات استانهای خود مراجعه کنند.
مدیر کل دفتر پیش آگاهی و کنترل آفات سازمان حفظ نباتات در مورد آفت چوبخوار کرمانیا باغات پسته گفت: باغداران برای جلوگیری از خشکیدگی خوشهها و مویزی شدن دانههای پسته، هر چه سریعتر باید باغات خود را سمپاشی کنند.
او همچنین خواست باغداران، سموم جدید و توصیه شده توسط سازمان حفظ نباتات را در مبارزه با این آفت خسارت زا به کار ببرند.
اکبرپور افزود: چنانچه با این آفت به خوبی مبارزه نشود، بین ۳۰ تا ۴۰ درصد به درختان پسته صدمه میزند.