عراقیها به مصرف کالاهای ایرانی علاقهمندند
رایزن بازرگانی عراق در ایران با بیان اینکه عراقیها علاقهمند به مصرف کالاهای ایرانی هستند، گفت: با توجه به پیوندها و مشترکات فرهنگی دو کشور، بازرگانان ایرانی هم در زمینه صادرات کالا و هم در زمینه سرمایهگذاری در عراق میتواند نقش موثری ایفا کنند.
به گزارش ایلنا از روابط عمومی سازمان توسعه تجارت، عقیلالموسوی رایزن بازرگانی عراق در ایران با تاکید بر نقش سازنده ایران در زمینه صادرات کالا و سرمایهگذاری در عراق، خاطرنشان کرد: عراق در فراز و نشیبهای یک دهه اخیر بسیاری از زیرساختهایش را از دست داده و اکنون ما نیاز به ایجاد و احیای زیرساختها را داریم، از سوی دیگر اکثر کالاهایی که در عراق به مصرف میسد وارداتی است، به همین دلیل برگزاری نمایشگاه کالاهای ایرانی در بصره میتواند زمینه آشنایی مردم عراق به ویژه مردم بصره با محصولات ایران را فراهم کند.
وی اظهار داشت: ایران و عراق مشترکات و پیوندهای فرهنگی عمیقی دارند و سبک زندگی و کالاهای مصرفی مردمان دو کشور به یکدیگر شباهت دارد، با توجه به همین مشترکات مردم عراق نسبت به مصرف کالای ایرانی علاقهمند هستند.
الموسوی یادآور شد: مشاهدات و تحقیقات ما از بازار و صنایع ایران از پیشرفتهای قابل توجه ایران در بسیاری از صنایع حکایت دارد که با توجه به آن میتواند در بازار عراق حضور داشته باشد و با کشورهای دیگر رقابت کند.
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه اختصاصی ایران در بصره نیز اظهار داشت: بصره مرکز تجارت عراق است و تنها استانی است که بندر و مرز آبی دارد، این استان با داشتن 4 بندر مهم المعقل، ابوفلوس، خورالزبیر و امالقصر دروازه ورود عراق به کل جهان محسوب میشود و سهم درخوری از کل تجارت عراق دارد.
الموسوی با بیان اینکه قوانین و مقررات تجاری عراق در استان بصره نیز حاکم است، گفت: بصره با استان خوزستان ایران فاصله کمی دارد و همین باعث میشود که به راحتی بتوان تجارت بین دو استان را توسعه داد.
رایزن بازرگانی عراق در ایران در ادامه اظهار داشت: پس از سقوط صدام، ایران جز نخستین کشورهایی بود که اقدام به صادرات به عراق کرد اما بازرگانان ایرانی هنوز در زمینه سرمایهگذاری مستقیم به صورت جدی فعال نشدهاند؛ این موضوع حلقه مفقوده حضور پایدار ایرانیها در عراق است و آنها باید از فرصتهای موجود استفاده کنند.
وی با تاکید بر تسهیلات اعطایی دولت عراق برای سرمایهگذاریهای خارجی، خاطرنشان کرد: واگذاری زمین به شرکتهای سرمایهگذار، معافیت گمرکی و مالیاتی برای ورود ماشینآلات و تجهیزات تولیدی، برخورداری از 5 سال معافیت مالیاتی در صورت تولید کالا، قابلیت فروش و یا انتقال سرمایه به خارج از خاک عراق، مشارکت در بازار بورس و ... از مزایای سرمایهگذاری در عراق است که با توجه به مشترکات فرهنگی و مجاورت جغرافیایی، این شرایط برای ایرانیها بسیار مساعد است.
وی در پایان با تاکید بر امنیت بالای عراق به ویژه در بخشهای جنوبی این کشور، تصریح کرد: تبلیغات منفی عامل عدم سرمایهگذاری ایرانیها در عراق بوده اما واقعیت این است که از بغداد به طرف جنوب و اقلیم کردستان امنیت بالایی حکمفرماست که اعجابانگیز است و برای فعالیتها اقتصادی جای هیچگونه نگرانی وجود ندارد.
به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه تجارت، نخستین نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در بصره عراق با مجوز رسمی سازمان توسعه تجارت از 29 اردیبهشت به مدت چهار روز در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی بصره آغاز به کار میکند؛ این نمایشگاه در زمینه محصولات و صنایع غذایی، ساختمان و تاسیسات، صنعت و معدن، انرژی (نفت، گاز و پتروشیمی)، لوازم خانگی، دارو و تجهیزات پزشکی، محصولات آرایشی و بهداشتی، منسوجات، فرش و موکت، صنایع خودرو، خدمات شهری، حملونقل، فناوری اطلاعات و صنایع مخابراتی برگزار خواهد شد.