حداقل سرمایه جهت بیمه اموال، مسئولیت و عمر در ایران
هر گونه مبادلات ارزی در کشور ایران تابع مقررات مبادلات ارزی بانک مرکزی ج.ا.ایران است.
عبدالله آستین در گفتگو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به این پرسش که حداقل سرمایه جهت بیمه اموال، مسئولیت و عمر در ایران چقدر است؟ ، اظهار داشت: مطابق آخرین مصوبه هیات وزیران در مرداد ماه سال 91 حداقل سرمایه برای تاسیس و صدور پروانه فعالیت مؤسسات بیمه مستقیم براساس رشته بیمه شامل بیمه اموال ۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۶۰۰ر۱ ریال، بیمه های اشخاص(زندگی- مستمری- حوادث شخصی- درمان) ۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۵۰۰ر۱ ریال، بیمه مسئولیت ۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۴۰۰ر۱ ریال، بیمه های وسایل نقلیه موتوری زمینی شخص ثالث،بدنه، حوادث راننده ۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۳۰۰ر۱ ریال، بیمه های زندگی ۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۲۰۰ر۱ ریال و بیمه های مختلط(کلیه رشته ها) ۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۵۰۰ر۲ ریال است.
مشاور معاونت طرح و توسعه بیمه مرکزی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا انعقاد قرارداد بیمه اتکایی از سوی مؤسسات بیمه ایرانی با شرکت های بیمه خارجی مجاز است و آیا محدودیتی برای واگذاری به خارج از ایران یا داخل ایران وجود دارد؟ گفت: انعقاد قرارداد اتکایی با بیمه گران اتکایی و کارگزاران اتکایی خارج از کشور برای واگذاری بخشی از ریسک ها و یا قراردادهای مؤسسات بیمه مستقیم که در ایران فعالیت میکنند با رعایت مفاد ماده ۷۳ قانون تأسیس بیمه مرکزی ایران و بیمه گری و مقررات، مصوب شورای عالی بیمه است .
آستین در مورد اینکه آیا در ایران شرکت بیمه دولتی اتکایی با حداقل میزان واگذاری اجباری وجود دارد؟ نیز افزود: بله، به موجب ماده ۷۱ قانون تاسیس بیمه مرکزی ایران و بیمهگری و آخرین مقررات مصوب ، کلیه مؤسسات بیمه ای که در ایران فعالیت مى کنند باید ۲۵ درصد در رشته بیمه هاى زندگى و ۱۵درصد در سایر رشته ها از معاملات بیمهاى مستقیم خود را نزد بیمه مرکزی ج.ا.ایران بیمه اتکایى کنند.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا امکان ارسال ارزهای معتبر به ایران ( مثلاً برای خرید سهام ، سرمایه گذاری .... ) و دریافت ارز های معتبراز ایران ( مثلاً برای سود سهام ) وجود دارد؟ تصریح کرد: هر گونه مبادلات ارزی در کشور ایران تابع مقررات مبادلات ارزی بانک مرکزی ج.ا.ایران است.