افزایش نقدینگی مربوط به دو سال گذشته نیست
منابع دولت دچار مشکل است و هزینه های جاری دولت برخلاف برنامه چهارم و پنجم افزایش یافت.
هادی حق شناس در گفتگو با خبرنگار ایلنا در خصوص افزایش نقدینگی در سال 94 اظهار داشت: هر چند میزان نقدینگی در سال 94 نسبت به سال 93 رشد داشته است اما این موضعی نیست که تنها در 2 سال گذشته اتفاق افتاده باشد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا افزایش نقدینگی بر روی تورم اثر خواهد داشت یا خیر؟ گفت: این امر به این موضوع وابسته است که دولت در نیمه اول سال 95 چه میزان می تواند در مهار تورم نقش داشته باشد.
حق شناس همچنین در مورد اینکه چه میزان از این نقدینگی قابل جذب و جمع اوری مجدد است نیز افزود:در صورتی که دولت درآمد ارزی را راهکاری برای جذب نقدینگی در نظر گیرد می تواند در رشد اقتصادی مناسب تاثیرگذار باشد .
وی خاطر نشان کرد: درسال 94 از منظر درآمدهای نفتی و نیز ازمنظر درآمدهای مالیاتی دچار مشکل شدیم و دولت نتوانست منابع پیش بینی شده را بدست آورد .
این اقتصاددان با بیان اینکه ضریب فزاینده پول در اقتصاد ایران 6 است گفت: بخشی از این نقدنیگی ناشی از ضریب فزاینده پول و گردش پولی است که در اقتصاد داریم.
وی افزود: بخشی از افزایش نقدینگی که منجر به تورم نشده است ناشی از خوش بینی سیاست های اقتصادی دولت بوده که همچنان خوش بینی ها و اعتماد در دو سال گذشته ادامه دارد.
حق شناس با بیان اینکه دولت دو نوع رفتار در سیاست های داخلی و خارجی دارد افزود: در صورت ایجاد محیط مناسب مجموعه هیات هایی که پسابرجام وارد ایران شدند می تواند منجر به جذب سرمایه گذار خارجی شود.
وی افزود: در صورتی که این رفت و آمدها منجر به جذب سرمایه های خارجی نشود طبیعی است که این میزان نقدینگی منجر به افزایش تورم خواهد شد.
این اقتصاد دان افزود: عدد هزارهزار میلیارد تومان عددی واقعی است این در حالی است که میزان بدهی دولت به بانکها و پیمانکاران بخش خصوصی به 500 هزار میلیارد تومان می رسد که این میزان در دو سال گذشته نبوده و مربوط به یک دهه گذشته اقتصاد ایران است .
وی گفت: منابع دولت دچار مشکل است و هزینه های جاری دولت برخلاف برنامه چهارم و پنجم افزایش یافت.