تقدیر انجمن سبز اروپا از پروژه پاکسازی آب و خاک آلوده زیرزمینی ایران
امسال برای اولین بار پاکسازی آب و خاک آلوده زیرزمینی در یکی از مجتمعهای پتروشیمی توسط پردیس انرژی و محیط زیست پژوهشگاه انجام شد و انجمن سبز اروپا این پروژه را به عنوان پروژه اول زیست محیطی کشور برگزیده و در ارزیابیها نیز این پروژه توانسته در سال 2016 رتبه هفدهم پروژههای پژوهشی و زیست محیطی در جهان را کسب کند.
به گزارش ایلنا، امسال برای اولین بار پاکسازی آب و خاک آلوده زیرزمینی در یکی از مجتمعهای پتروشیمی توسط پردیس انرژی و محیط زیست پژوهشگاه انجام شد و انجمن سبز اروپا این پروژه را به عنوان پروژه اول زیست محیطی کشور برگزیده و در ارزیابیها نیز این پروژه توانسته در سال 2016 رتبه هفدهم پروژههای پژوهشی و زیست محیطی در جهان را کسب کرد.
محمود ترکی، رئیس پردیس انرژی و محیط زیست پژوهشگاه صنعت نفت، ضمن اشاره به شرایط ویژه کشور در سال 1394 گفت: همکاران این پردیس، با وجود تمام مشکلات پیش روی، شبانه روز تلاش کردند و توانستند پروژههایی متعدد را با صنعت نهایی کنند، و تعداد بسیاری دیگر پس از تامین منابع مالی منعقد خواهند شد.
وی با تاکید بر این که تمامی پروژههای سال 1394 پژوهشگاه متقاضی محور بودهاند اظهار داشت: این پردیس همواره بهدنبال حل مشکلات فناورانه صنعت بوده و از این رو پروژهها با تمرکز بر این موضوع انتخاب شدهاند و امیدواریم در سال جدید بتوانیم مشکلات مالی را حل کنیم و تمام پروژهها را به مرحله اجرا برسانیم.
فعالیت در حوزه مرزهای دانش/ گونه جدید باکتری/ پروژه مدیریت خوردگی/ توسعه مکانیسم پاک
رئیس پردیس انرژی و محیط زیست پژوهشگاه صنعت نفت به فعالیتهای این پردیس در حوزه مرزهای دانش اشاره کرد و گفت: شناسایی گونه ای جدید از باکتری در جزیره سیری که به نام خلیج فارس ایران ثبت شد از دیگر اقدامات این پردیس بوده که تاکنون این باکتری شناخته نشده بوده است.
ترکی ساخت و تجهیز تصفیه خانه و راهاندازی آن در پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد را از دیگر اقدامات این پردیس برشمرد و افزود: پژوهشگاه در سال 1394 توانست از سازمان استاندارد تاییدیه آزمایشگاه مرجع را برای ارزیابی سوختهای تولیدی کشور مانند بنزین، گازوییل و نفت سفید اخذ کند.
وی در ادامه تصریح کرد: آزمایشگاههای پردیس انرژی و محیط زیست بار دیگر در سال 1394 به عنوان معتمد محیط زیست شناخته شدند و برای اولین بار در کشور آزمایشگاه ارزیابی عملکرد آبگرمکنهای خورشیدی با همکاری معاونت فناوری ریاست جمهوری در پژوهشگاه ایجاد شد.
ترکی موضوع مدیریت خوردگی را در صنعت بسیار مهم برشمرد و ابراز امیدواری کرد که اوایل سال آینده پروژه مدیریت خوردگی در شرکت گاز انجام شود.
این مقام مسئول به پروژه توسعه مکانیسم پاک(CDM) در پالایشگاه سرخون و قشم اشاره کرد و گفت: این پروژه برای اولین بار در صنعت گاز انجام شده و ثبت بینالمللی نیز دارد و براساس نتایج آن آلودگی پالایشگاه سرخون قشم حدود 35 درصد کاهش یافته است. با توجه به تعهدات جمهوری اسلامی ایران مبنی بر این که صنایع کشور تا سال 2020 حدود 12 درصد کاهش آلایندگی داشته باشند، این پروژه میتواند کمک شایانی به این پالایشگاه کند.
وی در همین راستا گفت: نرمافزاری را توسعه دادهایم که مقدار گازهای آلاینده را محاسبه میکند که خوشبختانه در سرورهای شرکت گاز نصب شده است.
پروژههای اولویت دار سال 95
وی در ادامه به پروژههای این پردیس در سال 1395 اشاره کرد و گفت: پروژهای بزرگ با شرکت نفت و گاز غرب، نفت و گاز زاگرس و همچنین نفت و گاز شرق خواهیم داشت که کنترل خوردگی و مسائل محیط زیستی را در بر میگیرد. در شرکت نفت و گاز اروندان در منطقه دارخوین هم مدیریت آبهای همراه نفت از دیگر اقدامات خواهد بود.
وی در ادامه به محاسبه مقدار انتشار و مدل پراکندگی انتشار در پالایشگاههای نفت و منطقه عسلویه اشاره کرد که از برنامههای آتی این پردیس است.
ترکی در پایان اظهار داشت: پژوهشگاه مراحل ابتدایی خود را پشت سر گذاشته و به مرحله بلوغ رسیده و امیدواریم که صاحبان صنعت در این مسیر ما را یاری کنند تا بتوانیم خدماتی مفید را به این مرز و بوم ارایه کنیم.