به دنبال احیای بازار یک میلیارد دلاری فرش در آمریکا هستیم
فرش همواره یکی از منابع ارزی قوی برای ایران بوده بهطوریکه در سال 74 میزان صادرات ما فقط به آمریکا 1 میلیارد و 700 میلیون دلار بوده است.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران در گفتگو با ایلنا با اشاره به لغو تحریم ها و برداشته شدن برخی محدودیتها در زمینه تجارت با آمریکا گفت: مطابق پیش بینیهایی که وجود داشت و لغو تحریمها، اولین محموله فرش آماده و جهت صادر شدن مهیا گردید.
وی با اشاره به جایگاه فرش ایران در آمریکا گفت: فرش با توجه به اینکه کالایی با ارزش افزوده بسیار است و به نوعی نماد و پرچم کالاهای صادراتی ایران محسوب می شود و از نظر کیفی فرشهای دستباف ایران در دنیا در جایگاه خوبی قرار دارند همواره مورد تقاضای بازار بوده اند.
عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران تصریح کرد: فرش همواره یکی از منابع ارزی قوی برای ایران بوده به طوریکه در سال 74 میزان صادرات ما فقط به آمریکا 1 میلیارد و 700 میلیون دلار بوده است اما پس از تصویب قانون داماتو نقل و انتقال این کالا سخت شد و پس از تحریم های هسته ای عملا ما این بازار و درآمد ارزی حاصل از آن را از دست دادیم.
لاهوتی افزود: از دست دادن بازار 1 میلیارد دلاری تنها بخشی از مشکلات صنعت فرش است.عدم لحاظ سلیقه مشتری در نقش ، رنگ آمیزی و طرح ها بخش دیگری از مشکلات این صنعت است.
رئیس کنفدراسیون صادرات ادامه داد: در سال 90 با قطع یارانه فرش مشکلات این صنعت چند برابر شد به طوریکه فعالان این محصول ملی و بومی ترجیح دادند از این حوزه خارج شوند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر میزان صادرات ما در این صنعت کمتر از 300 میلیون دلار است و با توجه به مشکلات ساختاری که در این حوزه به وجود آمده اگر مسولان به دنبال احیای درآمد ارزی سابق هستند بهتر است در برخی از سیاستهای خود تجدید نظر کنند.