گشایش ردیف اعتباری آموزش زنان روستایی در سال 95
رئیس مؤسسه علمی - کاربردی وزارت جهاد کشاورزی گفت: گشایش ردیف اعتباری جدید و مستقل را در سرفصلهای اعتباری این مؤسسه با عنوان آموزش زنان روستایی در برنامه خود قرار داده ایم.
به گزارش خبرنگار ایلنا،رئیس مؤسسه آموزش عالی علمی - کاربردی وزارت جهاد کشاورزی در نشست خبری بیان داشت: این مؤسسه با در اختیار داشتن بیش از هفتهزار هکتار فضای آموزشی، 12 هزار هکتار عرصه تحقیقاتی و آموزش یکی از بزرگترین مراکز تخصصی کشاورزی در سطح خاورمیانه است.
وی افزود: در حال حاضر 18 هزار نفر دانشجو در مقطع کاردانی و کارشناسی در حال تحصیل در مراکز آموزش جهاد کشاورزی هستند؛چراکه آموزش بهرهبرداران کشاورزی و شاغلان بخش از اولویتهای آموزشی وزارت جهاد کشاورزی است.
بصام با بیان این که برخی از مراکز ما از بهترین دانشگاههای کشور نیز پیشرفتهتر هستند، به آموزش 360 هزار نفر روز در سال از بهرهبرداران اشاره کرد و افزود: این تعداد با توجه به وجود چهار میلیون بهرهبردار در کشور بسیار ناچیز است، اما بدونشک در سال آتی با افزایش بودجه شاهد تحولی چشمگیر در آموزش بهرهبرداران خواهیم بود.
وی در ادامه گفت: در اواخر شهریورماه سال جاری تمامی آموزشها حسب وظیفه وزارت جهاد کشاورزی اعم از آموزش کارکنان و بهرهبرداران کشاورزی طبق مصوبه هیأت امنای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و هیأت امنای مؤسسه در این مؤسسه تجمیع و یکپارچه شد؛ از همین رو با توجه به سیاستهای جدید ابلاغی از سوی وزیر جهاد کشاورزی مؤسسه آموزش عالی علمی - کاربردی تمامی برنامههای خود را اعم از اجرای دوره و طراحی سرفصلهای آموزشی به این سمت سوق داده شده که تمامی اولویت پذیرش بر اساس این سیاست تنظیم شده است.
بصام افزود: در حال تدوین نظامهای آموزش کارکنان و بهرهبرداران کشاورزی هستیم. همزمان با تدوین نظامهای مذکور، فعالیتهای بسیار مهمی در مؤسسه آغاز شده و در دستور کار قرار دارد؛ ازجمله راهاندازی دبیرخانه ماده 21 قانون افزایش بهرهوری در مؤسسه که بر اساس این ماده، وزارت علوم تحقیقات و فناوری کلیه دانشگاهها و مراکز آموزش عالی غیردولتی موظفند تعداد رشته و ترکیب جنسیتی دانشجویان رشتههای تحصیلی دانشگاهها، مراکز و مؤسسههای آموزش عالی مرتبط با کشاورزی، منابع طبیعی و دامپزشکی خود را قبل از اعلام پذیرش بر اساس نیازسنجی و مدیریت منابع انسانی که توسط وزارت جهاد کشاورزی توسط این مؤسسه انجام میشود، ساماندهی کند.
بصام گفت: این برنامه منظم و زمانبندیشده در پنج فاز عملیاتی شامل مطالعه اهداف زیربخش بر اساس اسناد بالادستی، مطالعه وضع موجود زیربخش، مطالعه عرضه نیروی انسانی زیربخش، مطالعه شاخصها و برآورد نیروی انسانی مورد نیاز و در نهایت ارائه نیاز بخش و ظرفیت نهایی رشتههای کشاورزی در سال تحصیلی 96 - 95 که نیازسنجی در 10 زیربخش کشاورزی شامل آب و خاک، امور زراعی، باغبانی، توسعه کشاورزی روستایی و عشایری، شیلات و آبزیان، دامپزشکی، صنایع تبدیلی و تکمیلی، علوم دامی و ماشینهای کشاورزی و منابع طبیعی انجام شده و مجموع ظرفیت مورد نیاز در مجموع تمام زیربخشها در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترای حرفهای و دکترای تخصصی، 35 هزار و 677 نفر تعیین و اعلام شده است.
بصام درادامه گفت: از دیگر فعالیتهای انجامگرفته در ارتباط با تدوین نظام یکپارچه آموزش کشاورزی طراحی و تدوین بیش از 200 دوره آموزشی کوتاهمدت تکپودمان و تکدرس کشاورزی است و در همین راستا توافقات اجرایی این دورهها توسط مؤسسه با برخی اتحادیهها و صنوف و سازمانهای مرتبط برای آموزش متقاضیان شاغل بخش در دست اقدام و اجرا است واز تمامی اعضای حقیقی و حقوقی اتحادیهها، شرکتهای تعاونی و صنوف تولیدی و مزارع کشت و صنعت دعوت می کنم تا نسبت به ترغیب و هدایت اعضای خود برای شرکت در این دورهها یا پیشنهاد طراحی دورههای مورد نیاز خود توسط این مؤسسه اقدام کنند.
رئیس مؤسسه آموزش عالی علمی - کاربردی وزارت جهاد کشاورزی در خصوص دیگر پروژههای مهم و در حال اجرا در مؤسسه و مراکز آموزش کشاورزی گفت: در حال حاضر 79 پروژه در 16 استان ازجمله جیرفت، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، بوشهر، اصفهان، شیراز و... در زیربخشهای علوم باغی، علوم زراعی، شیلات و آبزیان، علوم دامی و منابع طبیعی در حال اجرا است.
وی افزود:اعتبار این طرحها تأمین و مصوب و به حساب مراکز واریز شده و در هر طرح حداقل پنج نفر دانشجو طی دوره تحصیلات خود درگیر آموزشهای عملی و حرفهای میشوند.
بصام از گشایش ردیف اعتباری جدید و مستقل را در سرفصلهای اعتباری مؤسسه از سال 95 با عنوان آموزش زنان روستایی را از دیگر برنامههای مؤسسه برای سال آینده خبر داد و گفت:نیازسنجی و اجرای دورههای مورد نیاز این جامعه مخاطب، از ابتدای سال آینده آغاز خواهد شد و هماکنون نیز چهار استان برای اجرای طرح بهصورت پایلوت انتخاب شدهاند.